Oranje nieuws – 31 januari 2014 | De Oranjes

vrijdag 31 januari 2014

Oranje nieuws – 31 januari 2014

Prinses Beatrix jarig

Prinses Beatrix viert vandaag haar 76e verjaardag.

Foto: © Frank van Beek/RVD
De prinses viert haar verjaardag dit jaar op een wat rustigere manier dan haar 75e verjaardag. Afgelopen dinsdag was het precies een jaar geleden dat ze haar aftreden bekend maakte. Vervolgens was ze een hele week het gesprek van de dag, en was er ook veel aandacht voor haar verjaardagsfeest op 1 februari wat met familie en personeel gevierd werd in het Beatrix Theater in Utrecht.

Morgen – op dezelfde datum – zal de prinses opnieuw in de belangstelling staan tijdens het georganiseerde dankfeest in Ahoy. De uitzending van de feestavond, waar ook een groot deel van de Koninklijke familie bij aanwezig is, wordt vanaf 20.30 uur live uitgezonden.


Koningin Máxima spreekt op jubileumsymposium Qredits
“Uw enthousiaste verhalen hebben me altijd getroffen”

In het auditorium van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht was Koningin Máxima vanmiddag een van de sprekers op het jubileumsymposium van Qredits, Microfinanciering Nederland. 

Foto: ©  Jordi
Als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap zet de Koningin zich al jaren in voor microfinanciering en het verbeteren van coaching van startende ondernemers. Dat doet ze uiteraard niet alleen, maar in samenwerking met Qredits, de landelijke kredietorganisatie die nu al vijf jaar ondernemers helpt bij het (door)starten van hun bedrijf. Koningin Máxima begon haar toespraak meteen enthousiast: “Vijf jaar Qredits. Vijf jaar! Vijf jaar investeren in de kracht van de Nederlandse economie. Omdat Qredits ondernemers met een goed plan de kans geeft hun vleugels uit te slaan. Kansen krijgen. Kansen grijpen. En kansen omzetten in groei van banen en welvaart. Dáár gaat het om in de economie. En dat helpt Qredits mogelijk maken.Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering ben ik daar blij mee en trots op!” Ze benoemde verder dat de resultaten van Qredits goed zijn: “Een derde van de klanten heeft een omzet van meer dan 100.000 euro. En één op de vijf gaat zich herfinancieren bij een bank en groeit door tot een MKB-bedrijf van formaat. Vanuit een uitkering een eigen bedrijf opbouwen met enkele tientallen medewerkers. In de korte geschiedenis van Qredits is bewezen dat dat kan!”

© Screenshot RTL Boulevard
Ook vertelde ze over de gesprekken die ze de afgelopen jaren voerde met diverse coaches en ondernemers: “Uw enthousiaste verhalen hebben me altijd getroffen. Zoals de coach die een ondernemer hielp bij het waarmaken van zijn droom om een eigen autobedrijf te starten. Wat waren ze beiden trots toen ze samen voor het eerst door de nieuwe garage liepen. En een andere coach hielp een ondernemer die prachtige maatschoenen maakt, maar minder goed is in verkoopgesprekken. Wat bleek? Verkopen is een vaardigheid die je kunt leren! “”…” “ Laten we de krachten blijven bundelen. We weten voor wie we het doen! Voor mensen als mevrouw Diny Verhoef uit Badhoevedorp. Mevrouw Verhoef was voor honderd procent afgekeurd. Arbeidsongeschikt. Maar ze wilde dolgraag werken. In haar eigen bedrijf. Toen ze bij de banken aanklopte, zeiden die 'nee'. Toen ging ze naar Qredits. Daar kreeg ze wel gehoor. In 2010 ging haar eigen winkel open: de 'Chocolade Apotheek'. Want 'chocolade is gezond' volgens Diny Verhoef. Je wordt er vrolijk van. Ze nam mensen in dienst. De zaken bloeien! Zij zei tegen me: 'het heeft me een nieuw leven gegeven.'” 

Tevens werd vanmiddag onder toeziend oog van de Koningin een verklaring ondertekend door vier banken en negen verzekeraars. Samen verstrekken ze een gezamenlijke lening van 61 miljoen euro wat gebruikt gaat worden voor Microkredieten en MKB-kredieten door Qredits aan ondernemers.

6 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd en hopende blijft u nog lang onder ons in goede gezondheid. En geniet van uw kleinkinderen en van uw terugkeer op kasteel Drakensteyn. Ik gun het U van ganser harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zou zo het bericht van Anja kunnen overnemen :-) Ook mijn wensen komen van harte + goede gezondheid en gewoon heel veel plezier bij al die dingen, waar U hart voor slaat. En morgen een fijne avond in Ahoy....t.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met prinses Beatrix!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. daar zit je aan het andere end van de wereld voor het internet en je kunt de tros uitzendig niet krijgen! Dit snap ik nauw niet. Ontzettend jammer - want ook hier zitten "fans" van de oud-vorstin.
  hey kun jij misschien de "leukste" dingen hier schrijven?????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je dit nog leest! Je kunt de uitzending live via internet kijken op http://www.npo.nl/live

   Verwijderen
  2. hoi royalvivian... lukte niet vanuit het buitenland. :( dus meer info is leuk.

   NU wel via NOS.nl l!!!!
   Wens prinses Beatrix een hele fijne avond.. die is voor haar.....en wij genieten mee.

   Verwijderen