Prinses Laurentien leest voor en geeft startschot ‘Vaders Voor Lezen’ | De Oranjes

zondag 8 december 2013

Prinses Laurentien leest voor en geeft startschot ‘Vaders Voor Lezen’

Eloise, Claus en Leonore hebben hun moeder niet veel gezien dit weekend. Zaterdag las Prinses Laurentien in de Bijenkorf in Amsterdam voor uit haar nieuwste Mr. Finney boek, en vandaag gaf ze samen met haar vader het startschot van de campagne ‘Vaders Voor Lezen’.

“De herfst was nog maar net begonnen. De bladeren ritselden in de wind en de zon zocht naar kieren tussen de bomen achter in de tuin. Mr. Finney sprong van de ene lichtplek naar de andere en ving met de puntjes van zijn vinnen de zonnestralen op. Was Pinky Pepper er maar, dan konden ze samen lichtsprongen maken!” begon Prinses Laurentien zaterdagmiddag tijdens het voorlezen uit haar nieuwste Mr. Finney boek ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’. In de Bijenkorf in Amsterdam was – om meer mensen voor de kerstinkopen te lokken – een speciale middag georganiseerd. Behalve de voorlees – en signeersessie van de prinses, las ook Joost Zwagerman voor, en toonde Peter de Wit stripverhalen. Verder trad harpiste Lavinia Meijer op.

Foto's: ©  www.royalduo.nl 

Foto: Screenshot Omroep Gelderland
Vandaag was Prinses Laurentien samen met haar vader in Ede waar ze eerst de première van de nieuwe familiefilm ‘Mees Kees op Kamp’ bezochten in bioscoop Cinemec. Als oprichter van Stichting Lezen & Schrijven was de prinses erg trots op het feit dat een van de verhaallijnen in de film vertelt over een campinghouder die niet kan lezen en schrijven. Vandaar dat de Stichting Lezen en Schrijven zijn naam aan de film heeft verbonden, en vandaar ook dat Prinses Laurentien aanwezig was. Haar vader, Laurens Jan Brinkhorst, was vooral mee omdat de prinses ná de film het startschot gaf voor de nieuwe campagne ‘Vaders Voor Lezen’. Met deze campagne wil de Leescoalitie mannen enthousiasmeren om hun kinderen meer voor te lezen. Uit onderzoek bleek namelijk dat áls ouders al voorlezen, moeders meestal die rol op zich nemen.  Voorlezen is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling, maar het versterkt ook nog eens de band tussen ouder en kind, zo benadrukte de prinses.

1 opmerking: