Koningin Máxima bezoekt ‘Kamers met Kansen’ | De Oranjes

vrijdag 6 december 2013

Koningin Máxima bezoekt ‘Kamers met Kansen’

Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het project ‘Kamers met Kansen’ in Amsterdam. Doel van dit project is om probleemjongeren in anderhalf jaar voor te bereiden op een zelfstandig bestaan met een diploma op zak of met een baan.

Het ‘Kamers met Kansen’ project is georganiseerd door welzijnsorganisatie Combiwel in samenwerking met Albert Heijn en maakt deel uit van het Oranje Fonds project ‘Kansen voor Jongeren’. Koningin Máxima bezocht dit project al eens eerder op een andere locatie in Amsterdam samen met sjeika Moza bint Nasser uit Qatar. Vandaag kwam ze praten met vertegenwoordigers van private en publieke organisaties over het verbeteren van kansen van jongeren tussen de 18 en 23 die zonder startkwalificatie hun opleiding hebben verlaten. De Koningin vroeg zich tijdens het gesprek – wat in een klein kamertje van de Albert Heijn gevoerd werd - af waar ze haar jas moest hangen en waarom specifiek voor de leeftijd ‘vanaf 18’ gekozen is. Op die laatste vraag kreeg ze een onverstaanbaar antwoord. Behalve de Koningin, waren ook de directeur van Combiwel, projectmanager, hoofd LEC Groot West ROC, regiodirecteur De Alliantie en de directeur van het Oranje Fonds aanwezig. Gelukkig lagen er genoeg kerstkransjes in het schaaltje op tafel, al werd daar opvallend weinig van gegeten.

Daarna ging de Koningin op bezoek bij een groepje jongeren die boven de AH wonen. Bij de trapopgang werd ze door twee jongeren gefeliciteerd met de verjaardag van Amalia, die morgen pas jarig is.. Vol belangstelling luisterde ze vervolgens in de woning naar de persoonlijke verhalen van de zes aanwezige jongeren. Ze vertelden waarom het project zo waardevol voor hen is. Ook hier stonden schaaltjes met lekkernijen (cookies en muffins) op tafel. Die werden, in tegenstelling tot de kerstkransjes in de AH, wel genuttigd.

Foto : ©   Oranje Fonds

1 opmerking: