Oranje nieuws – 19 & 20 december 2013 | De Oranjes

vrijdag 20 december 2013

Oranje nieuws – 19 & 20 december 2013

Koningin Máxima krijgt ‘Deutscher Medienpreis 2013’

Media Control GFK International maakte gisteren bekend dat de Duitse Mediaprijs 2013 naar Koningin Máxima gaat. Het bedrijf – dat marktonderzoek doet op mediagebied – vind dat de Koningin deze prijs wel verdiend heeft vanwege haar inzet voor ontwikkelingssamenwerking.

Foto's: ©  deutscher-medienpreis.de, RVD/Frank van Beek
Al sinds 2009 zet de Koningin zich namens de VN in om wereldwijd mensen toegang te geven tot financiële diensten en de Duitsers waarderen dat. Op 21 maart zal Koningin Máxima in Baden de Mediaprijs ontvangen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Nelson Mandela, Bill Clinton, Angela Merkel, George Clooney, Koning Hoessein van Jordanië, Koning Juan Carlos van Spanje, Kofi Annan, Bono en ook de Koninginnen Rania van Jordanië en Silvia van Zweden. De prijs die sinds 1992 wordt uitgereikt bestaat uit een kleurrijk keramieken beeld, en krijgt vast een mooie plek in Villa Eikenhorst.

'Dag van de beëdigingen' op Paleis Noordeinde

Koning Willem-Alexander heeft vandaag mevrouw mr. T.H. Tanja-van den Broek en mevrouw mr. E.S.G.N.A.I. van de Griend beëdigd.

De beëdiging van de twee vrouwen tot raadsheer in de Hoge Raad vond plaats in Paleis Noordeinde. En omdat deze week toch al in het teken van beëdigingen lijkt te gaan staan, heeft de Koning aansluitend mr. B.J. van Ettekoven, de heer J. Franssen en mr. J.W. van de Gronden beëdigd én mr. Van de Gronen benoemd tot staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De heer Franssen is benoemd tot staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten