Koninklijk gezin bezoekt Groot Kerstcircus in Den Haag | De Oranjes

zondag 22 december 2013

Koninklijk gezin bezoekt Groot Kerstcircus in Den Haag

…Samen met Prinses Beatrix, Prinses Mabel, Gravin Luana en Gravin Zaria

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Prinses Mabel, Gravin Luana en Gravin Zaria hebben vanmiddag het Groot Kerstcircus op het Malieveld in Den Haag bezocht.

Het Koninklijk gezelschap bezocht het Groot Kerstcircus al sinds 2008 regelmatig, maar is rond deze tijd ook vaak in het Amsterdamse Carré theater te vinden. Theater Carré organiseert jaarlijks het Wereldkerstcircus, waar gisteren Prinses Margriet en Prinses Annette met de kinderen Isabella, Samuel en Benjamin naartoe gingen.  Misschien bezoekt het Koninklijk gezin – net als vorig jaar – ook dat circus nog.

Vanmiddag kregen ze in ieder geval al een prachtig programma voorgeschoteld van het 15-jarige Groot Kerstcircus op het Malieveld. Van luchtacrobaten tot dieren die allerlei kunsten moesten vertonen. In het ruim twee uur durende circusfeest traden verder veel beroemde talenten van over de hele wereld op. Zo was er een Chinees balletduo met de uitvoering ‘Ballet on the Shoulders’ waar de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane – die alle drie op ballet zitten – zeer van onder de indruk waren. Tot slot werd een groepsfoto gemaakt met alle artiesten.

Later dook ook nog een foto op van het hele gezelschap waarop te zien is dat Prinses Amalia een buitenboordbeugel draagt..

15 opmerkingen:

 1. wat leuk, zijn er ook foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een foto (als je op de link 'Het Koninklijk gezelschap' klikt en een filmpje als je op 'vanmiddag' klikt.

   Verwijderen
  2. Ook onder 'deze foto' is nu een foto te zien.

   Verwijderen
 2. Wat ik vreemd vind is dat Prinses Beatrix en Prinses Mabel in deze situatie stug niet naar de mensen kijken die er (toevallig) staan. Een knikje of glimlach zou toch kunnen lijkt mij. Volgens mij waren de Koning en Koningin hier toch wat spontaner geweest wat geloofwaardigheid bij publieke optredens vergroot. Ik was altijd grote fan van Koningin Beatrix maar dat wat spontanere bij Koning W.A. & Koningin Máxima bevalt me wel! Of is dat 'dorps' dat je ook in gewone leven mensen groet die tegen komt ook al ken je ze niet? Oké, in een drukke stad begin ik daar ook niet aan, maar in deze situatie zou ik zelf, als ik daar aan kwam lopen, ook even mensen aankijken i.p.v. stug negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je diue groepsfoto ook laten zien> Ik zie trouwens geen link van-deze foto- ?
  Ik ben benieuwt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heb ik de link herkenbaar blauw gemaakt (was ik vergeten) Nee ik heb de rechten niet om deze foto hier zo te tonen, vandaar de link.

   Verwijderen
 4. @mary: bij het kijken van de beelden lijkt het wel - als of zij heeeeel veel haast hebben naar binnen te komen. Denk niet dat het opzet ist. Vindt juist Beatrix draagt een heel warm hart met zich mee naar de mensen toe en die 3 die daar stonden als ontvangst-komite bleken wel veel te "kletsen"! Later op de groepsfoto staan wel mensen op die ik niet ken bij Mabel- jullie? ooh foto die ik bedoel staat bij fanvanmaxima op twitter... heel leuk. En wat klein is Beatrix. Dacht die is wel 1.70 maar Amalia heeft haar al bijna ingehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ben: oh zeker heeft Prinses Beatrix warm hart. Ben ook nog steeds fan. Alleen qua contact maken met mensen 'langs de kant' toch anders dan WA & M. Is me in 'het echt' steeds weer opgevallen. En Prinses Beatrix is inderdaad klein. Zeker geen 1.70. Was ik 1e x dat ik haar in het echtzag ook verbaasd over. Was me op beeld nooit zo opgevallen.

   Verwijderen
 5. Heb de foto inmiddels toegevoegd! En Amalia draagt dus een buitenboordbeugel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach arme Amalia..
  Zo'n beugel is beslist geen pretje!!! Maar tja als het nodig is ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar wie zijn dat nu? WA&M Beatrix Mabel + kinderen en dan???? Leuke vent naast Mabel en die oude achter haar?? Die vrouw tussen Mabel en Beatrix ?? Iemand idee? Buitenbeugel heeeeeeel lastig. Weet ik uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat mensen zijn van de organisatie van het circus.

   Verwijderen
 8. Ik kan de fotos niet zien...ik zie geen links?

  BeantwoordenVerwijderen