Kerstboom weggehaald voor Kersttoespraak | De Oranjes

maandag 28 december 2015

Kerstboom weggehaald voor Kersttoespraak

In vergelijking met Koning Filip van België, ontbrak de kerstsfeer in het decor van Koning Willem-Alexander tijdens de kersttoespraak. Toch bleek er uitgerekend in die hoek van de kamer wél een boom te hebben gestaan. 
Foto's: ©  RVD en Frank van Beek/ RVD






Op Eerste Kerstdag liet de RVD in de aankondiging van de kersttoespraak via twitter een foto zien van een deel van de kerstboom op Villa Eikenhorst. De volle, sfeervolle boom, met opvallende ster, blijkt in de hoek van de kamer te staan waar ook Koning Willem-Alexander dit jaar weer de toespraak had opgenomen. Toen de Koning echter in beeld kwam, was de boom verdwenen. Hoewel de kersttoespraak altijd van te voren wordt opgenomen, zou het mogelijk zijn geweest dat de boom toen nog niet stond. Maar de fotogegevens van de foto van de Koning laten zien dat de toespraak op 22 december, dus maar enkele dagen voor kerst, werd ingesproken. De opvallende kerstboom was blijkbaar net een beetje té, en is speciaal voor de kersttoespraak verplaatst..

6 opmerkingen:

 1. Toen Koningin Beatrix de Kersttoespraak voorlas, zag men ook geen boom, hooguit een boom aan de voorzijde van het paleis, maar eigenlijk altijd een bloemstuk, dus ja dat we nu dus geen boom zien bij onze Koning, vind ik dan ook niet erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk - dat bij de opname de boom er echt niet was - maar pas met de kerst er staat....en blijf erbij - wat een ramp van een boom. Jeetje hoe lelijk kun je er een verzinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vreselijk he ... helemaal met je eens. Gelukkig dat het 'gedrocht' weg was bij de kersttoespraak.

   Verwijderen
 3. Smaken verschillen wat boom betreft en dat is maar goed ook, want anders zou er in elk huis dezelfde boom staan. En de boom in Eikenhorst als zij deze mooi vinden, dan is het toch goed; mijn keuze zou het ook niet zijn, maar nogmaals smaken verschillen. En wel of geen boom het gaat om het inhoudelijke van de toespraak en niet hoe de boom eruit ziet, dat is niet het Kerstfeest, de boom, de geboorte van Jezus dat is Kerstmis en niet al die versierselen er om heen, dat hebben wij , de mens gedaan. Ik wil niet zeggen, dat het niet mooi is, maar al die versierselen hebben niet tenslotte niets met Kerstmis te maken.

  Bij deze wil ik alle lezers en natuurlijk ook Vivian een fijne jaarwisseling toewensen en tot het volgens jaar, klinkt ver weg, maar dat is al over een paar dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anja heeft gelijk - kerstmis heeft een andere bedoeling en ook daarom vindt ik mij in de toespraken van Beatrix net even beter opgeborgen dan in die van Wilhelm-Alexander. En ja - ook daar verschillen gelukkig de smaken. Prettige jaarwisseling allemaal... en tot 2016..

  BeantwoordenVerwijderen