Staatsbezoek aan Duitsland - IV | De Oranjes

vrijdag 15 april 2011

Staatsbezoek aan Duitsland - IVDe laatste dag van het Staatsbezoek aan Duitsland begon in Essen. Getooid met flink wat veren op hun hoofd/hoed rolden Koningin Beatrix, Prinses Máxima en Kroonprins Willem-Alexander (zonder veren) via een roltrap naar een voormalig mijnencomplex ‘Zeche Zollverein’ – als gevolg van de kolencrisis werd dit complex begin jaren 90 gesloten, maar is inmiddels benoemd tot Unesco-werelderfgoed.


Op de roltrap (ANP)


Direct na de kolenochtend werd het Ruhrmuseum bezocht – een museum vol geschiedenis van het Ruhrgebied. Vervolgens stond het seminar ‘Bouwen aan water’ op het programma, wat natuurlijk een perfect onderwerp is voor Kroonprins Willem-Alexander, hij hield dan ook een toespraak: Water is van levensbelang. Zonder water is er geen leven; zonder water is er geen waardigheid en geen ontwikkeling. Dat geldt voor Afrika, maar ook voor ons in Duitsland en in Nederland. Onze twee landen danken hun ontwikkeling aan hun ligging bij rivieren, zoals de Rijn. Water is onze grootste bondgenoot, maar het stelt ons ook vaak op de proef, zoals wij onlangs in Japan hebben gezien en ook hier bij ons in het recente verleden aan Rijn en Elbe, of aan de kust van Zeeland en bij Hamburg. Niemand kan voorspellen hoe het klimaat precies zal gaan veranderen. Maar het staat vast dat de klimaatveranderingen een invloed zullen hebben op de waterhuishouding. Ook in de toekomst moeten wij met overstromingen en waterschaarste rekening houden.”


Lees hier de volledige toespraak


Doelstelling van het seminar is Nederlandse en Duitse partijen in de bouwsector bij elkaar te brengen, ervaringen uit te wisselen en gezamenlijk kansen en ontwikkelingen te signaleren. Het samenbrengen van Nederlanders en Duitsers is met dit seminar in ieder geval al gelukt. Tot slot werd het Staatsbezoek afgesloten met een bezoek aan het Eurode Business Center – een kantoor op de Duits-Nederlandse grens tussen Herzogenrath en Kerkrade. Een enorme chaos aan mensen uit Duitsland en Nederland stond met vlaggetjes langs de kant. Zo nu en dan probeerde iemand tulpen o.i.d. te geven aan de Koningin, prins en prinses om maar met ze in contact te komen.. In het kantoor werd gesproken met overheidsinstanties over samenwerking op het gebied van wonen, werken, cultuur en veiligheid. Met het oversteken van de grens, kwam er officieel een einde aan het 4-daagse Staatsbezoek aan Duitsland.


Fotoserie (PPE)


Niet vergeten vanavond:
Staatsbezoek aan Duitsland - 19.25 uur - Nederland 1

9 opmerkingen:

 1. Prachtige outfit die roze van Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het broekpak dat Máxima vandaag droeg vind ik eigenlijk niet zo mooi. Tot nu toe de minst mooie outfit! Roze outfit is wel prachtig! Leuk dat ze die weer droeg (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het broekpak vind ik de minst mooie outfit van het staatsbezoek. Voor de rest zag Maxima er prachtig uit, de royals zijn een goed visitekaartje voor NL!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Iris en Annelien, die roze staat/stond helemaal nog niet in deze log om 18.13 en 19.05 uur :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was jammer van het weer bij het begin van het staatsbezoek, maar ondanks dat was het een mooie en gezellig en ontspannen bezoek. Mijn complimenten aan jouw Vivian voor het altijd bij welk staatsbezoek of bezoek dan ook voor je prachtige verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjonge vivian! Dat maakt toch niet uit. Hun hebben de foto;s al eerder gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jep;) En ik ook, maar ik neem toch aan dat je een reactie plaatst óver de log die je gelezen/bekeken hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke foto's, maxima zag er leuk uit in haar roze outfit!

  BeantwoordenVerwijderen