Oranje nieuws – 12 april 2011 | De Oranjes

woensdag 13 april 2011

Oranje nieuws – 12 april 2011

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent Maallust en Klein Soestdijk


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven – voorzitter van zowel het Nationaal Restauratiefonds als het Nationaal Groenfonds- was vandaag in Veenhuizen om daar het gerenoveerde Maallustcomplex en Klein Soestdijk te openen.


Dat deed hij door een boom te planten en aan een bel te trekken. Het Maallustcomplex was het agrarische bedrijf dat de inwoners onder meer voorzag van brood. Klein Soestdijk was de woning van de directeur van Justitie in Veenhuizen. Met de opening van de panden wordt een meerjarig traject van renovaties en herbestemmingen afgerond.Foto's: © Rene Lunshof-persbureau meter, http://www.meternieuws.nl/
Overname verboden
16 mei op tv: 'Maxima, portret van een prinses'
…met o.a. beelden van Máxima als ‘pleinmoeder’ en de Sinterklaasviering op de Eikenhorst!


Op de vooravond van haar 40e verjaardag komt de NOS met een wel heel bijzondere documentaire over Prinses Máxima: 'Maxima, portret van een prinses'.


De documentaire die om 20.30 uur op Nederland 1 begint geeft een exclusief kijkje in het leven van Máxima. Sinds september 2010 volgde de programmamaker Etienne Glebbeek de prinses bij zowel haar werkzaamheden als privémomenten. Presentator Dominique van der Heyde sprak bovendien 4 keer uitgebreid met haar. In 50 minuten krijgen we te zien hoe de prinses werk en privé combineert, wat betekent dat we haar ook zien als pleinmoeder op de Bloemcampschool, en ook gewoon als moeder thuis als er Sinterklaas gevierd wordt (!) Verder komen haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties, het Oranje Fonds en de Nederlandse Raad voor Microfinanciering in beeld.


Margriet_geneve Niet vergeten dus! 'Maxima, portret van een prinses', maandag 16 mei, 20.30 uur op Nederland 1.
Prinses Margriet in Genève voor vergadering Rode Kruis


Morgen zetten artiesten zich in voor Japan, d.m.v. een speciale benefietavond. Prinses Margriet had er ook graag bij willen zijn maar zit in Genève voor het Rode Kruis. Daar sprak RTL Boulevard met haar.


Margriet: "Het zijn natuurlijk verschrikkelijke gebeurtenissen, en ook zoals Alphen aan den Rijn, maar wij kunnen als Rode Kruis iets doen. Wij hebben dus miljoenen vrijwilligers die altijd hulp bieden en dat motiveert mij om me toch altijd in te zetten voor het Rode Kruis." "Ik ben hier in Genève voor een vergadering van de federatie. Dat vind ik heel jammer, maar in mijn hart ben ik er natuurlijk bij."

3 opmerkingen:

  1. Leuk dat Pieter weer in keer iets doet, hij heeft er duidelijk veel plezier in. En ik ben heel benieuwd naar de uitzending over Maxima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi overzicht weer! Mooie foto's van Pieter en mooi interview van prinses Margriet. Erg goed dat ze zich nog steeds zo in zet voor het rode kruis. Ben beniewd na de uitzending over prinses Maxima.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto's van prof. mr. Pieter, hij ziet er zo vrolijk en spontaan uit! Volgens mij is hij dat ook echt. Ik ben erg benieuwd naar de uitzending over prinses Máxima, vooral naar de beelden van de prinsesjes eigenlijk :) Bijzonder screenshot van prinses Margriet, je kunt inderdaad zien dat ze het moeilijk heeft!

    BeantwoordenVerwijderen