Oranje nieuws – 4 & 5 april 2011 | De Oranjes

woensdag 6 april 2011

Oranje nieuws – 4 & 5 april 2011

S4jce Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima lunchen met ‘uitblinkers’
…Van Salade tot Zeeduivel


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben gisteren in Paleis Noordeinde weer eens geluncht met een selectie Nederlandse ‘uitblinkers’ die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest.


Onder de genodigden was ook Giel Beelen die een foto van de menukaart verspreidde, zodat we éindelijk niet meer hoeven te gissen wat de 27 genodigden inclusief de prins en prinses aten. Een ‘luchtige’ lunch was het in ieder geval niet, maar Willem-Alexander en Máxima willen met het aanbieden van zo’n lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.. Dat kan nou eenmaal niet met een broodje kaas, maar wel met o.a. een ‘Zeeduivel’
Prinses Máxima bezoekt stichting ‘Hoedje van papier’


“Eén twee drie vier, hoedje van hoedje van. Eén twee drie vier, hoedje van papier. Als 't hoedje dan niet past, Zet 't in de glazen kast. Eén twee drie vier, hoedje van papier” Wie kent het liedje niet… Toch is Hoedje van Papier ook een stichting in Rotterdam voor kinderen en jongeren in ‘aandachtswijken’


Via workshops, video, radio, journalistiek en fotografie worden kinderen en jongeren actief betrokken bij ontwikkelingen in hun wijken en werken ze meteen aan hun sociale competenties. Prinses Máxima was wel nieuwsgierig naar deze stichting – wat deelneemt aan het Oranje Fonds groeiprogramma. De prinses bezocht het kinderpersbureau ‘De Dam’ waar het initiatief gestart is. Ze sprak daar met de initiatiefnemers over de toekomstplannen van Hoedje van Papier, maar natuurlijk ontkwam ze ook niet aan een kort interview met de kinderjournalisten..


Foto: Oranje Fonds/Bart Homburg
Prinses Máxima spreekt via videoboodschap conferentie Kuala Lumpur toe


Na al die reizen – recent nog naar Vietnam- werd ’t wel een beetje te veel van het goede om voor een toespraak speciaal over te vliegen naar Kuala Lumpur. Prinses Máxima nam daarom weer eens gebruik van een ‘videoboodschap’ zodat ze toch nog op de conferentie in Kuala Lumpur sprak.


De tweedaagse conferentie in Kuala Lumpur, Maleisië, werd georganiseerd door de Bank Negara Malaysia in samenwerking met Alliance for Financial Inclusion (AFI), Consultative Group to Assist the Poor (CGAP) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Prinses Máxima sprak onder meer over het belang van consumentenbescherming, financiële educatie en vaardigheden en zelfregulering van de financiële sector met als doel perspectief op een beter bestaan voor de klant en een gezonde en verantwoordelijke financiële sector. Helaas is het fragment van de videoboodschap nergens online te vinden.


Doop Lees hier de tekst van de toespraak
Prinses Margriet doopt ‘Smit Panther’


Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven hebben vandaag de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders in Rotterdam bezocht.


Tevens verrichtte Prinses Margriet de doop van de ‘Smit Panther’, een van de sterkste havenslepers ter wereld met een enorme trekkracht. Hoewel het bezoek onaangekondigd was, was het alles behalve informeel. Er vond een bijeenkomst plaats waarbij een spreker een pleidooi hield voor versterking van het Nederlandse vestigingsklimaat.


Foto: KNVR

1 opmerking:

  1. Wauw, dat was een lunch met 5 gangen geloof ik, grappig stukje heb je er bij geschreven, dat kun je echt goed! De foto van de prinses in actie bij Hoedje van Papier is ook erg leuk, ook dat artikeltje heb je erg leuk geschreven met het bekende liedje erbij :) Waar is het hoedje eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen