Oranje nieuws – 18 & 19 april 2011 | De Oranjes

woensdag 20 april 2011

Oranje nieuws – 18 & 19 april 2011

Kroonprins ontvangt Microcanon boek tijdens bacteriebijeenkomst


Sportcentrum Papendal in Arnhem kreeg maandagochtend Koninklijk bezoek. Kroonprins Willem-Alexander ontving het eerste exemplaar van ‘de microcanon’ tijdens een ‘feestelijke bijeenkomst.


Microcanon is een boek wat is uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vereniging voor Microbiologie – de wetenschap van de micro-organismen zoals bacteriën en virussen. Nadat hij het boek kreeg, luisterde de prins ook nog naar verschillende verhalen van Nobelprijswinnaars die een lesje over micro-organismen kwamen geven.


Fotoserie (PPE)
Prinses Margriet opent nieuw ‘armoedig’ Rabobankgebouw
… Stoelen zijn gemaakt van gerecyclede colaflessen


Met het loslaten een groepje groene ballonnen, opende Prinses Margriet maandagmiddag officieel het nieuwe gebouw van de Rabobank in Apeldoorn. Ook onthulde ze binnenin het gebouw een kunstwerk.


Het nieuwe gebouw is geen doorsnee Rabobank, het is ‘duurzaam’. De stoelen zijn gemaakt van gerecyclede colaflessen, de wc’s spoelen geen 6 maar slechts 4 liter water door, er is een zogenaamde ‘vegetatiedak’ en er is een warmte en koudeopslag. De ‘oude’ Rabobank van Volgermeerpolder Apeldoorn (op het Marktplein) werd destijds – in 1984- ook door Prinses Margriet geopend, de gemeente Apeldoorn weet haar hier dus wel voor te strikken. Het gebouw blijft nog wel in gebruik, maar alleen als verkoopkantoor – voor zover de Rabobank artikelen verkoopt..


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander heropent Volgermeerpolder
…Van vuilstortplaats tot natuurgebied


Kroonprins Willem-Alexander heeft vanochtend de voormalige vuilstortplaats – de Volgermeerpolder - van Amsterdam Noord – officieel heropend als natuurgebied.


Aan de heropening gingen 10 jaar vooraf van sanering en inrichting als natuur – en recreatiegebied. Vanwege de omvang van het gebied (100 hectare) is het de grootste bodemsanering die ooit heeft plaatsgevonden in Nederland. De openingshandeling bestond uit het onthullen van het beeld ‘De Veenarbeider’. Het beeld werd aangeboden aan de omwonenden van het gebied door het Burgerkomitee Volgermeer ter gelegenheid van haar dertigjarig bestaan. Ook ontving de prins het boek ‘De herschepping van de Volgermeer’


Foto: © Robby Hiel
Overname verboden


Jarige: Prinses Annette vierde maandag haar 39e verjaardag

11 opmerkingen:

 1. Wat zag prinses Margriet er leuk uit zoals altijd,erg modieus voor haar leeftijd en prinses Annette gefeliciteerd, maar ook prins Maurits die een dag eerder zijn verjaardag vierde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet ziet er weer prachtig uit, inderdaad heel erg modieus voor haar leeftijd! Van harte prinses Annette! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zag er idd heel modieus voor haar leeftijd uit!! wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Margriet ziet er leuk uit, paars staat haar erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leuk zomers kleurtje van Margriet! Jammer dat er geen prinses in mijn buurt woont, die opent tenminste dingen in haar woonplaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg geen foto's van Prinses Margriet, maar dezelfde als van Prins Willem-Alexander, jammer, ik waardeer heel erg je foto's van ons koningshuis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op de site kun je gratis een dvd aanvragen van prinses Maxima 10 jaar.
  http://www.eo-acties.nl/gratis/gratis-dvd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie ook tweemaal de fotos van Willem Alexander...Niets van Margriet...Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Jovanka, ja leuk he! Toevallig is ie vandaag bij mij gearriveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een grappige foto van Willem-Alexander en het ingepakte beeld! Gaaf zo'n gebouw van gerecyceld materiaal!

  BeantwoordenVerwijderen