Eerste schooldag voor Prinses Ariane | De Oranjes

maandag 11 april 2011

Eerste schooldag voor Prinses Ariane

Schooldag1 Vandaag was het dan eindelijk zover voor Prinses Ariane, ze mocht naar school. Samen met haar zussen en ouders kwam ze als ‘een grote meid’ met haar Hello Kitty rugzak de Bloemcampschool binnen waar de schooldirecteur het Koninklijk gezin verwelkomde.


Prinses Amalia – die duidelijk al een aantal jaar op school zit – moederde over haar jongste zusje en zocht de plek op waar ze haar rugzak kon stallen. Bij het klaslokaal van groep 1A stond de juf van maandag (Carla) en die van dinsdag t/m vrijdag (Yvonne) haar op te wachten. In het lokaal zocht Ariaantje haar stoeltje op, dat voorzien was van een sticker met haar naam. Ook Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia en Prinses Alexia namen plaats in het lokaal waar de stoeltjes al in een kring stonden opgesteld. Hoewel Ariane haar eigen stoeltje heeft, kroop ze – nu het nog even kon – toch bij haar moeder op schoot. De verlegenheid was snel verdwenen toen haar oudste zus Amalia begon voor te lezen uit een boekje over een paard.


School-screenshots Het thema van de schooldag vandaag in groep 1A gaat overigens niet over paarden, maar over taarten. Een van de juffen vertelde aan de pers hoe de dag eruit ziet: “Eerst worden de kinderen vandaag voorgelezen uit een boekje over Kikker die verjaardagstaarten bakt. Daarna mogen de kleuters hun lievelingstaart tekenen, waarna ze buiten in de zandbak ook taartjes gaan bakken. Later op de dag wordt Ariane door de klas toegezongen met een ballade, dat doen we altijd als er iemand nieuw is. Ieder kind op aarde schittert een beetje, is het thema van het lied.”


Voor Prinses Ariane – die gisteren ongetwijfeld ook taart heeft gegeten op haar verjaardag – is het bedenken van een lievelingstaart wellicht niet zo moeilijk. Morgen – dinsdag- staat in het teken van knutselen naar aanleiding van bepaalde thema’s. Volgens de juf krijgt het prinsesje het morgen nog druk met het inhalen van knutselwerken voor Pasen en Moederdag, die andere kinderen al gemaakt hebben… Toen de schoolbel bijna ging, vertrokken ook Amalia en Alexia naar hun eigen lokaal, en verlieten Willem-Alexander en Máxima de school – ze konden het natuurlijk niet laten nog een laatste glimp op te vangen door het raam van hun jongste dochter… Voor de prins en prinses ook een bijzondere gelegenheid; alle dochters zitten nu op school. Veel tijd om daar bij stil te staan was er niet, thuis op Villa Eikenhorst moesten er nog wat koffers gevuld worden voor het Staatsbezoek aan Duitsland wat morgen begint.


Fotoserie (ANP)
Foto's: RVD


Video:
http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-936707

9 opmerkingen:

 1. Leuke foto's heeft deze dag opgeleverd! En wat was ze in het verlegen, echt lief om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie log heb je ervan gemaakt! Super dat de RVD ook foto's vrijgeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto van het kroonprinselijk gezin lopend naar de school! Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige leuke foto's en inderdaad voor het paar ook een bijzondere gelegenheid nu al hun dochters op school zitten. Je hebt er een leuke log van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Ariane toch een schatje, erg leuk om haar eerste schooldag in beeld te zien. De familiefoto is supermooi! Leuke achtergrondinformatie over wat de kleuters in Ariane's klas allemaal op school doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je er een leuke log van gemaakt! En wat zijn het toch schattige meisjes, echt zo leuk dat Amalia begon voor te lezen uit een boekje (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amalia lijkt op W.A en Beatrix, Alexia sprekend Maxima en Ariane is een Lippe Biesterfeld. Mooi verdeeld en heel schattig.

  BeantwoordenVerwijderen