Oranje nieuws – 6 t/m 10 april 2011 | De Oranjes

zondag 10 april 2011

Oranje nieuws – 6 t/m 10 april 2011

Koningin Beatrix reikt Eremedaille in de Huisorde van Oranje uit
…Met dank aan haar lange zoon

Koningin Beatrix heeft met behulp van haar zoon woensdag op Paleis Huis ten Bosch de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje uitgereikt aan prof. Dr. H.J. Lindeboom.

Han Lindeboom heeft de medaille niet zomaar gekregen. De eremedaille wordt alleen uitgereikt aan personen met uitzonderlijke verdiensten op de terreinen van kunst en wetenschap. Professor Han Lindeboom is hoogleraar Mariene Ecologie aan de Wageningen Universiteit en directielid wetenschap van Wageningen IMARES. Hij heeft zich op indrukwekkende wijze ingezet voor de bevordering van het onderzoek van de poolgebieden. Willem-Alexander hing de eremedaille om, want Koningin Beatrix zou anders op een krukje hebben moeten staan ;)

Kroonprins Willem-Alexander hangt medaille om (ANP)Kroonprins Willem-Alexander bezoekt ‘The Family Factory’

Kroonprins Willem-Alexander was donderdag in Culemborg waar hij namens het Oranje Fonds de stichting ‘The Family Factory’ bezocht – een organisatie die investeert in sterke verbindingen tussen ouders en gezinnen.

Iets wat de Kroonprins zelf dus niet nodig heeft, gezien de hechte banden in zijn gezin. De prins ging tijdens zijn bezoek een gesprek aan met vrijwilligers en medewerkers van de stichting. Vervolgens sprak hij ook met een aantal ouders die speciaal naar deze bijeenkomst waren gekomen omdat ze hopeloos zijn. Ze vertelden over workshops, die ze samen met hun partner hadden gedaan.

FotoKroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima aanwezig bij rockconcert

Tussen al die drukke werkzaamheden door is het wel eens fijn iets leuks te ondernemen. Terwijl de kindermeisjes de prinsesjes naar bed brachten reisden Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima vrijdagavond nog eens naar Arnhem waar ze in het Gelredome het concert van Roger Waters bezochten – die tot in de jaren 80 lid was van de Britse Rockband Pink Floyd en sindsdien als solozanger door is gegaan. De zanger is na 4 jaar weer in Nederland met ‘The Wall Tour’ dus lieten de prins en prinses deze kans niet glippen.Prinses Máxima spreekt bij ‘Orange 2011’
“Today is a day of joy for you for you, but a difficult one for us in the Netherlands. Our thoughts go out to the victims and their families of the tragic shooting that occurred today in Alphen aan den Rijn.”

De Koning en Koningin van Zweden en de Deense prinses Benedikte waren vanwege Orange 2011 al enkele dagen in Nederland. Orange 2011 is dit jaar de naam van een vierdaags evenement voor de leden van het World Scout Fund en de Olav Baden-Powell Society.

Koning Carl Gustaf van Zweden is erevoorzitter van het World Scout Fund. Prinses Benedikte is beschermvrouw van de Olave Baden-Powell Society. Prinses Máxima – beschermvrouw van Scouting Nederland – hield vandaag een toespraak tijdens de Prenstation Ceremony in de Ridderzaal. In haar toespraak – die ze in het Engels uitsprak – begon ze met de tragische gebeurtenis die vanmiddag in Alphen aan de Rijn plaatsvond: “Today is a day of joy for you for you, but a difficult one for us in the Netherlands. Our thoughts go out to the victims and their families of the tragic shooting that occurred today in Alphen aan den Rijn.” Direct na de Prestentation Ceremony waarin de nieuwe leden warden geïntroduceerd was er een galadiner in de Grote Kerk in Den Haag. En daar was het de beurt aan Koning Carl Gustaf en Prinses Benedikte om te spreken..

Prinses Máxima spreekt (ANP) - Lees hier de toespraak

 


Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden
Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/
Overname verboden
Ariane Prinses Ariane 4 jaar
…En morgen naar school!

Prinses Ariane viert vandaag haar 4e verjaardag! Het prinsesje wat meestal overkomt als de minst verlegen dochter van Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima, zal vast geen last van zenuwen hebben om morgen de Bloemcampschool te betreden.

Integendeel, Prinses Máxima heeft al eens gezegd dat Ariane niet kan wachten naar school te gaan. Als haar zussen naar school gebracht worden en Ariane daar wel eens bij was, zegt ze regelmatig dat ze ook al 4 was en wilde blijven.. Morgen is het dan eindelijk zover voor Prinses Ariane en zal ze aan haar eerste dag in groep 1A beginnen. Ná morgen zitten alle dochters van Willem-Alexander en Máxima op school. Prinses Amalia zit inmiddels in groep 4, en Prinses Alexia in groep 2. De belevenissen van haar eerste schooldag zal Ariane nog niet uitgebreid aan haar ouders kunnen vertellen, want de volgende dag – 12 april – zijn Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Duitsland waar ze t/m donderdag een Staatsbezoek zullen afleggen.

Behalve Ariane is er vandaag nog een jarige in de familie; Prins Floris viert zijn 36e verjaardag

- Wordt nog bijgewerkt met 1 nieuwsitem

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Ariane! Ik ben benieuwd naar morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet Alexander niet zo heel vaak op pad gaan voor het Oranje fonds en als hij het al doet dan vind ik leuk om te zien dat hij zich ook ervoor probeert in te zetten. Ik ben heel benieuwd daar de schoolfoto's van morgen!!!
  Hoe kom jij toch altijd aan die geheime dingen??
  tja bronnen natuurlijk maar goed wees iig maar blij want dat maakt je site super origineel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met geheime dingen bedoel je waarschijnlijk het concert?:) Was bij shownieuws :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prinses Ariane en prins floris gefeliciteerd en geniet van deze mooie dag. En wat betreft Ariane een extra fijne dag vandaag en voor morgen heel veel plezier op je 1e schooldag.
  En wat het betreft het concert; ik heb het ook gezien op shownieuws erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd Ariane! Kan niet wachten tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd Ariane en Floris. En wat leuk van dat rockconcert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vindt dat Maxima er echt niet mooi uit zag.
  Hopen dat Ariane het leuk vindt op sgool, ben benieuwd naar de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk nieuws overzicht weer! Lijkt me helemaal niet leuk om net als Maxima altijd maar (ook prive) met mensen op de foto te moeten. Maar ja je bent bekend of je bent het niet! Wel een leuke foto is het van dat concert! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi overzichtje weer! Is een tijdje geleden dat ik je site heb door gekeken , dus er zijn weer aardig wat leuke logjes die ik zal bekijken. (ik ga niet op alle logjes reageren)

  BeantwoordenVerwijderen