Oranje nieuws 19 t/m 21 oktober 2010 | De Oranjes

vrijdag 22 oktober 2010

Oranje nieuws 19 t/m 21 oktober 2010

Prinses Máxima spreekt in Washington over financiële dienstverlening


Dinsdag sprak Prinses Máxima in Washington voor zo’n 350 man over het streven om wereldwijd iedereen toegang tot financiële dienstverlening te geven en noemde wat aandachtspunten op om dat te verwezenlijken.


De prinses sprak in haar functie als speciale pleitbezorger van de Secretaris-generaal van de VN wat zich inzet om wereldwijd financiële diensten toegankelijk te maken. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.


Toespraak
Koningin Beatrix ontvangt: ‘Het Sweelinck Monument’


Koningin Beatrix nam woensdag het eerste exemplaar van het boek ‘Het Sweelinck Monument’ in ontvangst.


De 6-delige Nederlandsetalige CD-boekuitgave is een ‘monument’ op zich want het oranje doosje wat alles bundelt kan er dan wel klein uitzien, er zijn toch maar liefst 6 boeken en 17(!) cd’s in gepropt. Het was tevens de eerste keer in haar regeerperiode dat de Koningin in de Oude Kerk van Amsterdam was.


Fotoserie (PPE)Foto's: © beheerder van http://coutureroyale.web-log.nl/
Overname verboden
Prinses Margriet bij optreden Nationaal Ballet in Frankfurt


Prinses Margriet was woensdag in het Duitse Frankfurt om daar naar een optreden van het Nationale Ballet in de Alte Oper te komen kijken. De show werd gegeven ter gelegenheid van de 8e editie van de Cultural Days.


De Cultural Days is een festival dat elk jaar wordt georganiseerd door de Europese Centrale Bank (ECB) in samenwerking met een van de centrale banken binnen Europa. Het doel is om de culturele rijkdom en diversiteit van de lidstaten te presenteren aan de bevolking van de Rijn-Main regio, de medewerkers van de ECB en de bezoekers uit Europa en de rest van de wereld. Hoewel vanuit deze plek de hoeveelheid en de nationaliteit van de bezoekers niet te peilen is, is het wel een feit dat er uit Nederland ten mínste 1 bezoeker was: Prinses Margriet.


Fotoserie (PPE)
5 jaaar gettrouwd Prins Floris en Prinses Aimée 5 jaar getrouwd


Prins Floris en Prinses Aimée zijn alweer 5 jaar getrouwd. 5 jaar geleden – op 20 en 22 oktober – traden ze in het huwelijk in Naarden.


Hoewel met het huwelijk de rechten op de troon voor Floris verloren gingen, was het een erg mooie Koninklijke bruiloft. Inmiddels 5 jaar later heeft het stel twee dochters (Magali en Eliane) en gaan ze binnenkort een huis met grotere tuin bewonen op Landgoed de Horsten in Wassenaar. Omdat er dan erg veel ruimte is, komt er wellicht nog gezinsuitbreiding.
Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven openen nieuwe Verkeerscentrale Rotterdam 


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet openden vandaag de nieuwe Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek.


De nieuwe centrale integreert het werk van de Verkeerscentrales Stad en Botlek en draagt zorg voor een efficiënte en veilige begeleiding van alle vervoersbewegingen op het water in het Rotterdamse havengebied. Behalve de opening werden Margriet en Pieter verder uitgebreid ingelicht door de havenmeester over hoe ’t allemaal in elkaar zit en werkt.


Foto (ANP)

5 opmerkingen:

 1. ERg jammer dat er van dit soort activiteiten van Maxima foto's komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze hadden beter een loper kunnen leggen. Het is verschrikkelijk daar en ook op de Dam, om over die keitjes te lopen, laat staan met hakken. Met platte schoenen moet je al uitkijken om niet te vallen. Dat is ook duidelijk te zien aan de Koningin, ze kijkt waar ze kan lopen zonder met haar hakken vast te komen zitten.
  Inderdaad is het vreemd dat er nergens een foto te vinden is van de toespraak van Maxima.
  De Oude Kerk is het oudste monument en ook gebouw van Amsterdam. Vivian ik stuur je de geschiedenis als je dat leuk vindt om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zag de koningin er mooi uit! Dat het alweer 5 jaar geleden is dat Pieter van Vollenhoven uitverkocht was!

  BeantwoordenVerwijderen