Oranje nieuws - 30 & 31 oktober 2010 | De Oranjes

zondag 31 oktober 2010

Oranje nieuws - 30 & 31 oktober 2010

Pieter van Vollenhoven bij jubileumconcert Urker Mannenkoor


Zaterdagavond was Prof.mr. Pieter van Vollenhoven in de Gereformeerde Bethelkerk in Urk aanwezig bij een jubileumconcert van het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’.


Het koor bestaat al 100 jaar en heeft ter gelegenheid daarvan een cd uitgebracht waarvan Pieter het eerste exemplaar mee naar huis mocht nemen..


Fotoserie (PPE)
Veel Koninklijk bloed bij première Soldaat van Oranje
…Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita


En terwijl Prof.mr. Pieter van Vollenhoven in een Urkse Kerk zat betraden maar liefst 4 leden van de Koninlijke familie in Katwijk de Oranje loper voor de première van de nieuwe musical ‘Soldaat van Oranje’ – Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prins-Pieter-Christiaan en Prinses Anita waren erbij.


De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de Tweede Wereldoorlog van de oorlogsheld Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) en vind plaats in een speciaal gebouwde theaterhangar op een oude vliegbasis in Katwijk.


Fotoserie (PPE)
Willem-Alexander spreekt op conferentie over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering
…In het gezelschap van zijn vrouw


Vandaag sprak Kroonprins Willem-Alexander op de openingsdag van de internationale Conferentie ‘Landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering’ in Den Haag. Ook Prinses Máxima kwam mee, maar dan vooral om te luisteren en de kleur beige te promoten..


Zij is namelijk aanstaande donderdag aan de beurt en zal dan spreken als VN-adviseur voor 'Inclusive Finance for Development' van Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon over het inmiddels bekende onderwerp; financiële diensten. Vandaag was het dus eerst de beurt aan de prins die als voorzitter van de VN-Adviesraad voor Water en Sanitatie (UNSGAB) sprak. De nog t/m 5 november durende conferentie is er niet voor de lol maar heeft als doel te laten zien dat landbouw een bijdrage kan leveren aan voldoende voedsel in 2050 en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de conferentie wordt besproken hoe voor negen miljard mensen voldoende voedsel aanwezig is in 2050, de zorg voor een leefbare aarde en het tegengaan van klimaatverandering. Want het lijkt nog ver weg, maar voor je ’t weet is het zover.


Willem-Alexander aan het woord  - Zwaaien

6 opmerkingen:

 1. Mooi, dat er zoveel belangstelling was voor de musical Soldaat van Oranje en Maxima zag er prachtig uit in hara beige jas.
  En een geweldige mooie foto heb je er staan van Margriet en Pieter met de kleine Maurits onder je kopfoto in het welkomstmenu. erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een Leuk overzicht weer! Ik vind Maxima's outfit echt lelijk, haar kapsel zit weer heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima zag er chique uit. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzicht. Mooi dat Koningin Beatrix, Prinses Irene, Prins-Pieter-Christiaan en Prinses Anita bij de premiere van soldaat van oranje waren. Ze zagen er allemaal mooi uit! Prinses Maxima zag er zondag ook weer mooiuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi en net overzicht! Wat een super schattige welkoms foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is echt genieten, die foto's van de Royals bij de premiere, lekker glamour! Vooral Anita! Leuk dat Pieter van Vollenhoven bij het Urker Mannenkoor Hallelujah was, wij hebben thuis ook cd's van dat koor!

  BeantwoordenVerwijderen