Oranje nieuws - 4 & 5 oktober 2010 | De Oranjes

dinsdag 5 oktober 2010

Oranje nieuws - 4 & 5 oktober 2010

Prinses Laurentien in ‘Huisje Boompje Beestje’


Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek was Prinses Laurentien gisteren te zien in het Schooltv-programma ‘Huisje Boompje Beestje’ waar ze te gast was in het ‘clubhuis’.


 Daar hielp ze kinderen met het schrijven van verhalen en gaf tips zoals: “Je kunt bijvoorbeeld vragen verzinnen. De antwoorden op die vragen kunnen je helpen bij het maken van een verhaal. Bijvoorbeeld waar word je blij of juist verdrietig van? Wat zou je willen veranderen en op welke vragen zou je graag een antwoord willen hebben?”Bekijk de uitzending


Prinses Margriet bij 4e ‘European Nursing Congress’


Prinses Margriet was gisteren bij de opening van het 4e European Nursing Congress wat in het teken stond van de ouderenzorg, met name de verpleegkundigen.


Prinses Margriet kwam niet aan het woord, maar luisterde wel aandachtig naar de sprekers uit Europa, Verenigde Staten, Canada en Australië.


Kroonprins Willem-Alexander opent ‘MicroTas’ conferentie


Microtas prins Prins Willem-Alexander opende gisteren in het Martiniplaza in Groningen de 14e conferentie ‘Miniaturized Total Analysis Systems 2010’ (ook wel ‘MicroTas genoemd) – dat deed hij aan de hand van een powerpointpresentatie voor een overvolle zaal.


Deze jaarlijkse conferentie wordt door ruim 1000 wetenschappers ( en gisteren een prins) bijgewoond.. Enkele van hen komt speciaal uit bijv. Tokio. De conferentie richt zich op de nieuwste toepassingen van micro- en nanotechnologie in de chemie en biologie. Met deze technologieën kunnen analyses, bewerkingen en onderzoek in zeer kleine systemen worden gedaan.


 


 


Koningin Beatrix en Prinses Máxima ontvangen Thaise prinses


Thaise prinses op bezoek Gisteren ontvingen Koningin Beatrix en Prinses Máxima de Thaise Prinses Maha Chakri Sirindhorn op Paleis Huis ten Bosch.


Maha Chakri is voor onbekende tijd in Nederland en daar hoort een bezoek aan de Koningin natuurlijk ook bij – daarom besloten Koningin Beatrix en Prinses Máxima haar gezellig uit te nodigen voor een lunch.(Foto: RVD)


Koningin Beatrix bij Metropolis conferentie


Conferentie na conferentie…Ook Koningin Beatrix was vandaag weer eens bij een internationale conferentie ‘Metropolis’ in Den Haag.


Tijdens deze conferentie werd besproken hoe het komt dat moderne samenlevingen en multiculturele steden soms goed samen kunnen leven, en soms niet. Behalve het aanhoren van verschillende sprekers sprak de Koningin met een aantal betrokkenen en internationale studenten (die haar nog een cadeautje meegaven)


Fotoserie (PPE)


Staatsbezoek van Indonesië gaat niet door
…president durft niet te komen


Het 3-daagse Staatsbezoek van Indonesië aan Nederland is op het laatste moment door de president afgezegd, omdat hij vreest dat hij bij aankomst in Nederland zal worden gearresteerd wegens mishandeling en moord.


Yudhoyono was al op het vliegveld in Jakarta toen hij zijn beslissing bekendmaakte. Hij gaf als reden niet zeker te weten dat hij hier niet zou worden opgepakt. Aanleiding aan die twijfel is onder meer het overlijden van een aanhanger van de Republik Maluku Selatan (RMS) die in Indonesië gevangen zat. Loterij_prins Volgens de Molukse regering in ballingschap schendt Yudhoyono de mensenrechten van RMS-gevangenen.
Willem-Alexander bezoekt Goede Doelen Loterijen

Willem-Alexander bezocht vandaag de Goede Doelen Loterijen die een belangrijk deel van hun opbrengsten afdragen aan goede doelen (Bangiro Loterij, Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingo Loterij) In 2009 keerden de Goede Doelen Loterijen ruim 363 miljoen uit aan goede doelen en culturele instellingen, en dat vond de prins wel een Koninklijk bezoek waard.


6 opmerkingen:

 1. Jammer dat het Indonesisch staatsbezoek niet doorgaat! Leuke foto van Prinses Laurentien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke foto van Prinses Laurentien! Het fragment was ook super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat Laurentien bij HBB was! Ga morgen even met m'n kinderen kijken. Ze hebben deze aflevering nog niet gezien.
  jammer dat er van Margriet geen foto is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer een mooi overzichtje hebt gemaakt van het nieuws deze week. Dan mis ik toch niets ;)
  Laurentien straalt op die foto - ze heeft vast erg genoten. Leuk dat de Thaise prinses op bezoek komt, maar bijna schandalig dat de Indonesische president zijn bezoek heeft afgezegd.... Had weer leuke foto's opgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat Prinses In HBB was , ook een leuke foto trouwens. Jammer dat het staatsbezoek niet doorgaat. Koningin Beatrix en Prinses Maxima zagen er trouwens weer leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi nieuwsoverzicht zeg, met alle foto's erbij is het erg compleet en leuk om te lezen.. Ik vind de foto van Laurentien ontzettend mooi, qua kleuren, en omdat ze er leuk op staat. Nou ja, eigenlijk vind ik het maar raar dat die president niet durfde te komen, dan lijkt het wel of hij echt iets op zijn geweten heeft!

  BeantwoordenVerwijderen