Oranje nieuws – 26 & 27 oktober 2010 | De Oranjes

woensdag 27 oktober 2010

Oranje nieuws – 26 & 27 oktober 2010

Koningin Beatrix op visite bij de Europese Commissie in Brussel


BEATRIX BRUSSEL Koningin Beatrix was dinsdag in Brussel te gast bij de Europese Commissie, omdat ze uitgenodigd werd door commissaris Kroes.


De Koningin kreeg tijdens haar bezoek de Europese instellingen te zien waar ze geïnformeerd werd over actuele ontwikkelingen in de Europese integratie. Maar Beatrix had zichzelf niet voorgenomen alleen voor een ‘simpele’ rondleiding naar Brussel af te reizen en verrichte daarom nog de opening van een nieuw gebouw van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging van de EU en de Nederlandse Ambassade. Natuurlijk kwam ze ook haar zoon Constantijn tegen. Hij werkt sinds januari immers voor Kroes en is hoofd van de ‘Information Policy and Economics’ bij Rand Europe – tevens gehuisvest in het gebouw van de Europese Commissie.


Fotoserie (PPE)


('Foto's' in bericht: Screenshots)
Dakota bernhard Prinses Amalia krijgt eigen vliegtuig


Voorlopig speelt ze het liefst nog met haar barbie speelgoedvliegtuig en heeft ze de leeftijd nog lang niet om haar vliegbrevet te halen (als ze dat al wil), maar toch krijgt Prinses Amalia op 7 december een eigen vliegtuig.


Op haar 7e verjaardag wordt de oude Dakota DC-3 van haar overgrootvader Prins Bernhard namelijk gedoopt tot ‘Prinses Amalia’ door de stichting Dutch Dakota Association, waar Bernhard destijds tegen gezegd heeft dat het toestel de naam ‘Amalia’ moest krijgen. De prins gebruikte het toestel toen uiteraard al jaren niet meer en dus ging het naar de stichting. Het vliegtuig stamt uit 1944 en nam onder meer deel aan de operatie Market Garden, waardoor het bijdroeg aan de bevrijding van Zuid-Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog kwam de Dakota in het bezit van Bernhard. Wellicht is het prinsesje zelf bij het dopen van haar vliegtuig aanwezig en maakt ze samen met haar vader een vliegtochtje..
Over verjaardagen gesproken…Lucas van Lippe-Biesterfeld vierde dinsdag zijn 8e verjaardag, en vandaag – 27 oktober – is Prinses Anita jarig, zij wordt 41.

11 opmerkingen:

 1. Alle jarigen gefeliciteerd !!!
  Dat er naar Amalia een vliegtuig vernoemt wordt die van haar over grootvader is / was. Dat is leuk nieuws !!!
  Dan blijft het vliegtuig in iedergeval in de familie..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prinses Anita en Lucas, beide van harte gefeliciteerd en erg leuk dat er een vliegtuig van haar overgrootvader naar haar wordt vernoemd. En nde koningin zag er fantastisch uit, niet alleen qua kleding, maar met alles. ze straalde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Beatrix zag er echt prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat Amalia een vliegtuig krijgt! En (alsnog) gefeliciteerd!
  Beatrix zag er erg mooi uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat het vliegtuig naar Prinses Amalia vernoemd word. Koningin Beatrix zag er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk verhaal gesvhreven op royals of tge world

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk dat er een vliegtuig naar amalia wordt genoemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond de Koningin er erg mooi uit zien. Niet te opvallend, maar wel des Beatrix. Lijkt me best wel bijzonder voor Amalia als je overgrootvader een vliegtuig naar je wilt vernoemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaaf zeg dat Amalia's naam over een tijdje op een vliegtuig prijkt, hopelijk is ze bij 'de doop'. Wat een mooie screenshots van Beatrix en Lucas alweer 8; wat vliegt de tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super dat Amalia een eigen vliegtuig krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen