Oranje nieuws – 28 & 29 oktober 2010 | De Oranjes

zaterdag 30 oktober 2010

Oranje nieuws – 28 & 29 oktober 2010

Kroonprins Willem-Alexander slaat ‘Waterland Vijfje’


Kroonprins Willem-Alexander verrichte gisteren in Utrecht de eerste slag van het ‘Waterland Vijfje’ – een munt wat symbool staat voor de band tussen Nederland en het water.


De grens tussen land en water staat centraal in het ontwerp van de munt. Op de voorkant staat de afbeelding van Koningin Beatrix en de daarbij behorende tekst, en de andere kant geeft de scheiding tussen hoog en laag Nederland weer.


Fotoserie (PPE)
Koningin Beatrix viert feest met 65-jarig CPB


Koningin Beatrix was donderdagmiddag bij de viering van het 65-jarig jubileum van het CPB (Centraal Planbureau)


Het Centraal Planbureau maakt “onafhankelijke economische analyses en prognoses voor de regering, het parlement en maatschappelijke organisaties”. Een onmisbaar bureau dus..


Fotoserie (PPE)Foto's: © Gera, http://haagsallerlei.nl/

Overname verboden
Willem-Alexander met Zweedse Victoria bij viering 50 jaar Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland
…in ’t gezelschap van Carlos en Annemarie


Donderdag kwam de Zweedse Kroonprinses Victoria naar Nederland om de gehele dag in de Hotels van Oranje aanwezig te zijn bij de viering van het 50-jarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland, in Noordwijk.


In de ochtend was ze daar al samen met o.a. Prins Carlos (die ook een van de vele sprekers was) en zijn vrouw Annemarie. Pas ’s avonds verscheen ook onze Kroonprins Willem-Alexander om de receptie en het gala bij te wonen. De Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland is 50 jaar geleden opgericht als een netwerkorganisatie om zakelijke samenwerking tussen Zweden en Nederland te bevorderen en te ondersteunen. Ongeveer 150 bedrijven zijn lid van de Zweedse Kamer van Koophandel in Nederland. Na het festijn vertrokken Willem-Alexander en Victoria in dezelfde auto, want Prinses Victoria bleef gezellig een nachtje op Villa Eikenhorst logeren. (Kon ze haar peetkind en tevens bruidsmeisje ook weer eens zien)


Fotoserie (PPE)Foto's: © Dagmar, http://allesoverhetkoningshuis.web-log.nl/
Overname verboden
Duinsche hoeve Kroonprins Willem-Alexander opent Duinsche Hoeve


Prins Willem-Alexander was vandaag in Rosmalen om daar de Duinsche Hoeve te openen ( een gasthuis dat persoonlijke zorg en aandacht biedt aan mensen in hun laatste levensfase).


Door middel van het onthullen van ’t kunstwerk ‘Perpetuum’ – een ijzeren bak wat wel wat wegheeft van een oude badkuip– werd het huis officieel door de prins geopend. Ondanks de ‘simpele’ uitstraling heeft het object wel een bijzondere betekenis; het symboliseert het voortdurende begin en einde van de levensloop.


(screenshot)

5 opmerkingen:

 1. wow viv jij kunt ontzettende 'Über schattige' stukken schrijven mijn complimenten aan jouw en aan je site want die is ook 10+ super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke log! Victoria zag er super leuk uit! Heel mooi die kleur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi overzicht. Prinses Victoria zag er mooi uit afgelopen donderdag , leuk dat we ook prins carlos en prinses Annemarie weer eens gezien hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's van de koningin, ik vind haar outfit erg leuk. Jammer dat niemand heeft aangeboden dat je een paar foto's mocht plaatsen van Victoria, Carlos en Annemarie en WA. Victoria zag er fantastisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen