Oranje nieuws - 11 & 12 oktober 2010 | De Oranjes

dinsdag 12 oktober 2010

Oranje nieuws - 11 & 12 oktober 2010

Prinses Laurentien spreekt op viering 65 jaar ‘handicap + studie’


Prinses Laurentien was maandag weer eens in Madurodam om daar te spreken tijdens de viering van het 65-jarig bestaan van het expertisecentrum ‘handicap +studie’.


In haar toespraak ging de prinses in op de behaalde resultaten en ontwikkeling van het expertisecentrum. Daarnaast lanceerde ze samen met de ‘burgemeester’ van Madurodam – een jongen van een jaar of 14 - de nieuwe website van handicap + studie. De nieuwe website is ondanks de lancering nog niet voorzien van veel informatie.. Maar of ze het nou verwaarlozen of niet; Prinses Laurentien blijft toch wel beschermvrouw van handicap + studie.


Fotoserie (PPE)– Toespraak in geen velden of wegen te bekennen..
Constantijn_41 Prins Constantijn jarig
…41 jaar


Prins Constantijn vierde gisteren zijn 41e verjaardag. En of hij nou wel of niet vrij was, er was toch niemand thuis..


Zijn vrouw moest al vroeg de deur uit om op tijd in Den Haag te kunnen spreken op het expertisecentrum handicap + studie, en de kinderen zaten op school. Grote kans dus dat hij zijn verjaardag gisteren grotendeels op ’t werk ‘vierde’ en dat hij samen met o.a. Neelie Kroes – waar je ook niet vrolijk van wordt - taart at. Komend weekend staat er vast een gezelliger feestje op de planning met vrienden en familie..


Foto: RVD
Willem-Alexander opent NAP bezoekerscentrum


Kroonprins Willem-Alexander – de waterprins – was vandaag op het stadhuis van Amsterdam om daar het monument van het bezoekerscentrum van het Normaal Amsterdams Peil (NAP) te openen.


Het bezoekerscentrum – handig bij lange wachttijd op het stadhuis – is ingericht met een tentoonstelling en wat educatieve programma’s waar onderwerpen zoals aanleg van wegen, dijken en waterlopen en het bouwen van bruggen, tunnels en viaducten aan de orde komen. De prins nam ook een kijkje door de speciale microscoop.


Fotoserie (AT5)

12 opmerkingen:

 1. De toespraak van prinses Laurentien heb ik gelezen op de site van het Koninklijk huis, dus hij is er wel. Prins Constantijn van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het nog even opgezocht, want hij staat op de een of andere reden niet meer onder de toespraken, maar wel onder toespraken archief van de site van het Koninklijk Huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfit van Laurentien, ze staat goed met dat wit! Gefeliciteerd Constantijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Outfit van prinses Laurentien staat haar mooi/netjes.
  Prins Consatntijn nog gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou graag willen stemmen op je nieuwe poll, ook weer een erg leuke trouwens, maar ik kan niet stemmen. Ik kan geen ja of nee invullen, althans niet op je site; geen mogelijkheid daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kon zelf inderdaad ook niet stemmen..Zal vanavond de poll even opnieuw publiceren, misschien dat dat helpt..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry, maar ik kan nog steeds niet stemmen op de poll.
  Mijn antwoord is nee en dan met name voor prins Willem-Alexander. Prinses Maxima zie je regelmatig bij Oranje Fonds projecten, maar Willem alexander niet en ook samen vind ik dat ze weleens oranje fonds projecten mogen bezoeken, want tenslotte beheren ze samen dit fonfd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarschijnlijk ligt het dan aan je pc zelf, want ik zie nu dat een aantal mensen (inclusief ikzelf) al wel heeft kunnen stemmen. Als je de browsegeschiedenis verwijderd kan het misschien weer wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Constantijn, nog van harte gefeliciteerd!
  En ik zal gaan stemmen op je poll..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja hoor, ineens is deze weer terug en ik kan weer stemmen; waar het aan gelegen heeft weet ik niet, want ik heb er niets voor gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nette outfit van Laurentien en de foto's van W-A bij NAP vind ik zo leuk!!
  Wat staan die jurkjes Máxima goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuke outfit van laurentien, gefeliciteerd constantijn!

  BeantwoordenVerwijderen