Oranje nieuws 13 t/m 16 oktober 2010 | De Oranjes

zaterdag 16 oktober 2010

Oranje nieuws 13 t/m 16 oktober 2010

Koningin poseert met nieuw kabinet
…Kabinet Rutte-1..


De Koningin heeft donderdagmiddag 14 oktober samen met het nieuwe kabinet op de trappen van Paleis Huis ten Bosch geposeerd voor de bordesfoto.


Voorafgaand aan de foto vond er binnen in het paleis een plechtige bijeenkomst plaats waar de ministersploeg van het kabinet Rutte officieel beëdigd werd.

Prinses Máxima spreekt bij uitreiking Christiaan Huygens Wetenschapsprijs


Prinses Máxima hield donderdag 14 oktober een toespraak tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens wetenschapsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een onderzoeker die een vernieuwende en maatschappelijke bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd.


Dit jaar is dat Martijn de Jong vanwege zijn proefschrift over de verzameling en analyse van enquêtedata en de ontwikkeling van methoden om deze te kunnen vergelijken.


Fotoserie (PPE)- Lees hier de toespraak
Kroonprins Willem-Alexander (met iPad) spreekt op Schipholdiner
…... ''Ik heb een primeur..Ik ga voor het eerst in mijn leven een paperless speech houden. Even mijn iPad opstarten.''


Kroonprins Willem-Alexander was donderdagavond aanwezig bij het 40e Schipholdiner. De Kamer van Koophandel Amsterdam brengt jaarlijks het economisch belang van de luchthaven voor het voetlicht.


Dat doen ze door betrokkenen bij de luchthaven uit te nodigen voor het Schipholdiner en hen op deze wijze de mogelijkheid te bieden om op informele wijze bij te praten. Vanwege het 40-jarig jubileum van het ‘pratende diner’ was de prins uitgenodigd als eregast. Willem-Alexander zou ook een toespraak houden bij dit diner.. ''Ik heb een primeur'', zei Willem-Alexander toen hij het podium opstapte. ''Ik ga voor het eerst in mijn leven een paperless speech houden. Even mijn iPad opstarten.'' En daar stond hij dan, de moderne prins met Ipad, wie weet gaat hij dat vanaf heden altijd wel doen.. Misschien zelfs wel bij zijn inhuldiging en de Troonrede op Prinsjesdag..


Toespraak - Foto (ANP)
Prinses Máxima eet Peruaans menu in Ridderzaal
…prinses aanwezig bij culturele avond van Stichting Chakana


Ook Prinses Máxima at donderdagavond niet thuis, ze was in de Ridderzaal om daar de feestelijke culturele avond van de Stichting Chakana bij te wonen.


De culturen van Bolivia en Peru stonden centraal, er was een muziekgroep en een dansgroep en er werden kunstwerken uit de Andesregio getoond. Máxima vond het allemaal erg interessant en kreeg zelfs allerlei geschenken, variërend van tekeningen tot kledingstukken (sjaals etc.) Uiteindelijk volgde het diner – een menu uit de Peruaanse keuken: papas a la huancaina (aardappelen met pikante saus op basis van verse kaas) Hoewel meestal bier gedronken wordt bij Peruaans eten, werd er speciaal voor Máxima dit keer een ‘Koninklijk’ drankje pisco geserveerd – druiven gemengd met sterke drank..

Prinses Máxima opent tentoonstelling ‘SingSong, Schatten uit de Verboden Stad’


Vrijdagochtend stond er bij het Museum Speelklok in Utrecht een Chinese draak op Prinses Máxima te wachten, dit omdat de prinses de tentoonstelling ‘SingSong, Schatten uit de Verboden Stad’ kwam openen.


Máxima stelde daarvoor zelf de eerste keizerlijke klok uit de ‘Verboden Stad’ in werking die voor het eerst sinds ruim een eeuw weer geluid maakte..  Voor het eerst sinds ruim een eeuw klonk de verfijnde bellenmuziek. De tentoonstelling is de kroon op het werk van een driejarige restauratiesamenwerking tussen het Palace Museum uit de Verboden Stad en Museum Speelklok. Voor het eerst in de geschiedenis zijn de keizerlijke klokken buiten de landsgrenzen van China éénmalig te zien en te horen in Utrecht tot 28 februari 2011. En voor het eerst heeft Máxima voor de 3e activiteit op rij een opgestoken kapsel..Fotoserie (PPE)
Koningin Beatrix bezoekt tentoonstelling ‘Journey’


Koningin Beatrix bezocht vandaag in haar woonplaats Den Haag de tentoonstelling ‘Journey’ – een reizende tentoonstelling die uit 7 zeecontainers bestaat waarin het verhaal van een slachtoffer van mensenhandel verteld wordt.


Fotoserie (PPE)


Jarigen: Prinses Margarita en Prins Jaime vierden woensdag 13 oktober hun 38e verjaardag!

10 opmerkingen:

 1. Wat zag Maxima er geweldig uit tijdens de culturele avond in de Ridderzaal. Jaime en Margarita alsnog van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf die paarse jas van Máxima! Super mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vindt het rode outfit van de konigin wat minder.
  Prinses Maxima zag er heel mooi uit, die paarse jas staat haar echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat er eindelijk weer een kabinet op het bordes stond, mooie outfit droeg de koningin, ze was echt het middelpunt. De onderste foto's van prinses Máxima zijn erg leuk, vooral omdat ze die mooie kleur paars weer draagt! Leuk dat W.A. met zijn tijd mee gaat (hij loopt zelfs vooruit!) met een toespraak op z'n Ipad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraagje: elke keer als ik deze site open begint Prinses Irene met haar toespraak. Eén keer wel leuk om te horen maar nu kan ik het al uit mijn hoofd (kijk erg vaak op deze leuke site). Is het te verhelpen Vivian? Behalve dan dat ik mijn geluid maar uit laat staan... Ik kan niet ontdekken wat ik er anders aan kan doen. Misschien hebben meer bezoekers hier "last" van?
  Dank voor de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De video heb ik nu als link geplaatst, dus dan is het probleem opgelost.
  Sorry voor het overlast..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel!!!
  Ben trouwe fan van jouw site .groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi overzicht. Prinses Maxima zag er leuk uit! Haar haar zag er ook mooi/verzorgd uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'K vind het altijd leuk om te zien hoe de Ridderzaal voor dit soort evenementen wordt 'omgetoverd' van een chique troonzaal tot gezellige eetzaal compleet met sfeerlichten enzo! :)

  BeantwoordenVerwijderen