Oranje nieuws 7 t/m 9 oktober 2010 | De Oranjes

zaterdag 9 oktober 2010

Oranje nieuws 7 t/m 9 oktober 2010

Hand_mabel Prinses Mabel steekt hand op voor actie Amnesty International


Prinses Mabel liet op haar twitterpagina weten een nieuwe actie van Amnesty International te ondersteunen door mee te doen aan de actie ‘Steek je hand uit naar Myanmar’


Het doel van de actie is om gevangenen in Myanmar vrij te krijgen. Later deze maand zullen alle foto's tijdens de Asia Europe Summit Meeting in Brussel aangeboden worden aan politieke leiders uit Azië en Europa. De politieke leiders worden hiermee opgeroepen om er bij de Myanmarese autoriteiten op aan te dringen dat de vele politieke gevangenen worden vrijgelaten en de mensenrechten worden gerespecteerd.


Vakantiekinderen uitgezwaaid door Prinses Margriet


Prinses Margriet zwaaide donderdagochtend op Schiphol chronisch zieke kinderen uit die samen met hun ouders meegaan op een bijzondere vakantie – georganiseerd door het Nederlandse Rode Kruis – naar Walt Disney World Resort in Orlando (USA)


De kinderen die allemaal een Disney knuffel kregen bij aankomst op Schiphol hebben het mooiste van hun vakantie – de ontmoeting met Prinses Margriet – eigenlijk al beleefd..


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander reikt Erasmusprijs uit
…in aanwezigheid van zijn moeder en vrouw


In het gezelschap van zijn vrouw en moeder reikte Prins Willem-Alexander donderdag in het Concertgebouw in Amsterdam de Erasmusprijs uit aan José Antonio Abreu.


De man is oprichter en directeur van ‘El Sistema’ – het netwerk van jeugdorkesten in Venezuela. Omdat het thema van de Erasmusprijs dit jaar ‘de toekomst van de Europese klassieke muziek is’ kwam meneer Abreu in aanmerking.. De Erasmusprijs – die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of wetenschappelijk gebied – bestaat uit een geldbedrag van maar liefst 150.000 euro (!) beschikbaar gesteld door de stichting ‘Praemium Erasmianum’


Fotoserie (PPE) - Toespraak
Prinses Irene ontvangt Martin Buber- plaquette


Prinses Irene was vrijdagavond in Kerkrade in de mooie abdij Rolduc om daar de ‘Martin Buber-plaquette’ te ontvangen die ze gekregen heeft omdat ze zich met hart en ziel inzet voor de dialoog van de mens met de natuur, en de mens en de natuur weer met elkaar te verbinden.


Bekijk de video
Koningin Beatrix reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit


De al sinds 1871 Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst werd ook dit jaar weer uitgereikt.


Koningin Beatrix reikte vrijdagavond de prijs uit in Paleis op de Dam in Amsterdam en maakte in haar korte toespraak de vier winnaars bekend: Moran Fisher, Carl Jan Högberg, Jenny Lindblom en Kim van Norren. Na de prijsuitreiking bekeek de Koningin aandachtig de kunstwerken van de kunstenaars dat geëxposeerd wordt in het paleis. De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst is door Koning Willem III in het leven geroepen om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren.


Foto’s en video (AT5)
Jarige: Magali van Vollenhoven viert vandaag haar 3e verjaardag!

15 opmerkingen:

 1. 'k vind die activiteit van prinses Margriet nog steeds iets geweldigs; goed dat het Rode Kruis zich daar mee bezig houdt. Die foto van Mabel is wel bizar zo, zou ze echt zulke grote handen hebben??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi dat de prinssen daan deze acties meewerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo uit gezwaaid te worden! Ben benieuwd naar de rest van de log!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed dat mabel zich zo inzet voor het goede doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke foto van Mabel, goed dat ze dit doet! Leuke actie van Margriet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief gebaar van prinses Margriet om de kinderen uit te zwaaien en wat droeg ze een mooie utfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig, mooie kopfoto in herfststijl heb je er van gemaakt. Geweldig. en een heel leuke video van prinses Irene.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een supermooie opfoto heb je in elkaar geknutseld zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie log zeg, zo uitgebreidt! Ik vind Irene haar stem op die van Laurentien lijken! Gefeliciteerd voor Magali, hopelijk maak je daar nog zon leuk stukje voor als bij de andere verjaardagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige nieuwe kopfoto!! Leuk idee op deze manier, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Komt er nog een leuke foto van Magali omdat ze jarig is geweest?
  Want ik mis zo'n mooie foto?
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie foto van mabel, alleen ze kijkt een beetje streng
  Mooie nieuwe kopfoto ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Magali, alsnog van harte gefeliciteerd en net als Dagmar mis ik de leuke verjaardagstukjes rondom de verjaardagen van de kleine meiden. Je verzint dit altijd op een hele leuke en prettige manier. Probeer dit weer op te pakken en nogmaals mijn complimenten voor de prachtige kopfot in herftsstijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke kopfoto! Magali, al weer 3! gaat echt snel!
  Leuke gevonden, die foto van Mabel

  BeantwoordenVerwijderen