Buitenlandse werkweek voor Willem-Alexander en Máxima | De Oranjes

donderdag 1 juli 2010

Buitenlandse werkweek voor Willem-Alexander en Máxima


Willem-Alexander, singapore ...Prins in Singapore, prinses in LiberiaZowel Prins Willem-Alexander als Prinses Máxima waren de afgelopen dagen ver van huis. Máxima was van 29 juni t/m vandaag in Liberia voor haar VN-adviesfunctie op het gebied van bevordering van financiële diensten voor lage inkomensgroepen en het midden- en kleinbedrijf (MKB) en Willem-Alexander was al van de 28e in Singapore om de 14e vergadering van de Adviesraad van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor water en sanitatie (UNSGAB) voor te zitten – dit ter gelegenheid van de Singapore International Water Week.


Terwijl Prins Willem-Alexander met allerlei ministers uit Azië en het gebied rond de Grote Oceaan Máxima Liberia sprak, sprak Máxima met de president van Liberia mevrouw Johnson Sirleaf, diverse ministers, de gouverneur van de Centrale Bank, vertegenwoordigers van microfinancieringsorganisaties en de financiële sector onder meer over hoe mensen en bedrijven beter en breder gebruik kunnen maken van financiële diensten in Liberia. Tijdens de bijeenkomst van UNSGAB met voorzitter Willem-Alexander werd een zogenaamd ‘2e Hashimoto Actieplan’ opgesteld. In het opgestelde plan zijn maatregelen op het gebied van financiering, waterbeheer, monitoren en sanitatie opgenomen, en behalve dat kwam ook nog de toekomststrategie van UNSGAB aan bod. Vandaag had Prinses Máxima wéér gesprekken.. met kleine ondernemers o.a. op een markt, die met een lening een bedrijf zijn begonnen. De dag werd afgesloten met een bijeenkomst met medewerkers en betrokken organisaties van de VN-missie in Liberia. Morgen zijn zowel de prins als prinses weer thuis op Villa Eikenhorst, om samen met hun dochters naar de voetbalwedstrijd te kijken en het begin van de schoolvakantie te vieren.(Archieffoto's prins en prinses: RVD)

6 opmerkingen:

  1. Wat heb je dat weer leuk gedaan zo met die vlaggen! Vandaar dat het wat rustiger was met de activiteiten van de prins en prinses, ze waren actief bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat we van deze 'werkreizen' zo weinig foto's zien. Ben er eigenlijk wel benieuwd naar! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat ze allebei op reis waren!

    BeantwoordenVerwijderen