Oranje nieuws - 2 juli 2010 | De Oranjes

zaterdag 3 juli 2010

Oranje nieuws - 2 juli 2010

Constantijn te gast in tv-programma NOVA
Constantijn nova …”Mijn kinderen spelen voornamelijk spelletjes op internet”


Gisteravond was Prins Constantijn in het tv-programma NOVA om te praten over de toekomst van nieuwe media, telecommunicatie en IT.


In het gesprek werd ingegaan over zijn taak als medewerker van Eurocommissaris Neelie Kroes. Constantijn vertelde dat hij in een team zit die de zogenaamde ‘digitale agenda’ ondersteunt en mensen stimuleert die nog geen internet gebruiken. Op de vraag of zijn kinderen al internet gebruiken, zegt hij dat ze voornamelijk spelletjes op internet spelen. Prins Constantijn praat ruim een kwartier positief over internet en wat je er allemaal wel niet mee kan doen.. Nu is het een kwestie om z’n moeder ook te overtuigen.. die zei in haar kersttoespraak het tegenovergestelde..


Margriet opent tentoonstelling over haar ‘koopvaardij leven’


Prinses Margriet opende vandaag in het Maritiem Museum in Rotterdam de tentoonstelling ‘Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij’.


In de tentoonstelling is te zien hoe Margriet als petekind van de koopvaardij, een symbool van hoop was voor zeelieden en de nabestaanden van hen die het leven lieten op zee. “Wat veel mensen niet weten is welk buitengewoon groot aandeel de koopvaardij heeft gehad in de oorlogvoering van de Tweede Wereldoorlog”, zegt prinses Margriet zelf in de film die speciaal is opgenomen voor de tentoonstelling – die tot en met 9 januari 2011 te zien is.
Foto's: © Francine, http://koninklijkegezinnen.punt.nl/
Overname verboden
Koningin Beatrix opent automuseum
…Koningin komt met de AA-49 (van Prins Hendrik!)


Zoals altijd kwam Koningin Beatrix per auto met AA-kenteken, maar dit keer wel een heel oude. Vanmiddag opende ze in  Den Haag een automuseum ‘het Louwman museum’ en ter gelegenheid daarvan kwam ze met de AA-49, een Minerva uit 1925, destijds aangeschaft door Prins Hendrik.


Door vervolgens aan een oude Eysink te draaien, werd het – met ruim 230 auto's -museum officieel geopend. De collectie omvat zowel pionierauto's uit het einde van de negentiende eeuw als raceauto's, sportwagens en luxe limousines. Zo zijn er naast auto's van Nederlandse makelij ook diverse auto's waaraan Nederlandse historie is verbonden, zoals een Ferrari van Prins Bernhard. Na de openingshandeling nam de Koningin nog even plaats in een oude Benz, waar meneer Louwman haar – aan de foto’s te zien- de een na de andere grap vertelde.


Fotoserie (PPE)1 opmerking: