Koningin kan Den Haag niet uit | De Oranjes

donderdag 22 juli 2010

Koningin kan Den Haag niet uit


Koningin hangmat …geen vakantie in Italië dit jaar..Koningin Beatrix – die zo graag in de zomer van haar Italiaanse vakantiewoning geniet- kan dit jaar niet anders dan in Den Haag blijven.


Ze heeft het veel te druk met het ontvangen van mensen rondom het ‘nieuwe kabinet te vormen’ en ontving vanmiddag bijvoorbeeld haar vaste adviseurs over de mogelijkheden daarvan op Paleis Noordeinde. Daarna ontving ze ook nog enkele voorzitters en de vicepresident van de Raad van State – Tjeenk Willink. Nu ook het paars-pluskabinet ‘mislukt’ is, is er  ontzettend veel gespreksvoer over weer een andere kleur kabinet, en zit een reisje Italië er naar alle waarschijnlijkheid echt niet in..Bovendien zijn de dagen lang binnen de paleismuren. Vanavond was Minister van Staat en oud-minister-president Ruud Lubbers rond 22.00 uur nog op het paleis, waar de Koningin hem officieel de taak als nieuwe informateur gaf. Ze heeft hem gevraagd te onderzoeken welke mogelijkheden er nu nog zijn voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een samenwerking met de Tweede Kamer.


Kroonprins Willem-Alexander, Prins Constantijn en Prins Friso met hun gezinnen ‘beheren’ wellicht de villa ‘Roca dei Draconi’ momenteel..

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk bedacht. Beatrix in een hangmat voor paleis Noordeinde. Erg grappig; ik mag dit wel.
  En zoals je ziet kan ik weer op je website. Ook op de overige sites kan ik inmiddels ook weer opkomen. Ik had namelijk een probleem, dat zich blijkbaar zelf heeft opgelost. Ik kon in een keer vanaf zaterdag alle sites niet meer aan, die eindigen op web-log.nl. Dit probleem lag blijkbaar bij ziggo/home. Raar eigenlijk, want wij maken al jaren gebruik van deze provider en nooit geen problemen, tot nu toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend voor de Koningin! Hoop dat ze toch nog een gaatje vind om af te reizen naar Italie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer voor de koningin dat ze niet op vakantie kan! Lijkt me erg vervelend om niet te weten wanneer alles rond is... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk plaatje heb je erbij gemaakt! Wel vervelend voor de Koningin...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zo'n voorgevoel dat het kroonprinselijk paar in Argentinië vakantie gaat vieren of daar waarschijnlijk al zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, die foto :D Poor queen, het druk hebben terwijl (bijna) iedereen luiert/vakantie heeft ;)

  BeantwoordenVerwijderen