Laurentien ontvangt ‘Kleinstaatenpreis’ | De Oranjes

zondag 25 juli 2010

Laurentien ontvangt ‘Kleinstaatenpreis’

…een prijs waarvan de naam oncorrect is gespeld..en dat voor de prinses van de taal..


Prinses Laurentien – flink gebruind – was vandaag met haar man Prins Constantijn in Salzburg waar ze de ‘Kleinstaatenpreis’ van het Herbart-Batliner-Europa-instituut kreeg uitgereikt – een ronde schijf wat wel wat wegheeft van een grote chocolademunt.


Laurentien nam de schijf in ontvangst vanwege haar rol als president van de European Cultural Foundation (ECF). ECF krijgt deze prijs voor alle inspanningen ter erkenning van cultuur voor sociale en cultuurpolitieke ontwikkelingen in Europa en daar buiten.. Eén van de kerntaken van de ECF is het financieel ondersteunen van grensoverschrijdende artistieke projecten en culturele organisaties die onderlinge samenhang en begrip in Europa vergroten. De ‘Kleinstaatenpreis’ wordt elke twee jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de erkenning van een klein land op politiek, wetenschappelijk, cultureel of economisch gebied. Het was al de tweede prijs die Laurentien dit jaar kreeg,  op 6 juni kreeg ze de Majoor Bosshardt prijs uitgereikt.


Fotoserie (PPE)
Toen Prinses Laurentien de prijs had ontvangen, hield ze nog een toespraak..in het Duits!

3 opmerkingen:

  1. Ze zag er mooi uit! Ook lekker bruin, misschien is het gezin daar wel op vakantie.. En goed dat de prinses deze prijs kreeg, als je kijkt waar ze zich allemaal voor inzet..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk weer een prijs voor onze spontane prinses! Leuk dat we toch nog een royal in de vakantie zien! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Heeft ze verdient. Lekker kleurtje had ze trouwens al, volgens mij vanuit Italië even overgevlogen

    BeantwoordenVerwijderen