Oranje nieuws - 29 en 30 juni 2010 | De Oranjes

woensdag 30 juni 2010

Oranje nieuws - 29 en 30 juni 2010

Koningin bij viering jubileum Earth Charter


Koningin Beatrix was gisteren aanwezig bij de viering van het 10-jarig jubileum van het Earth Charter in het Vredespaleis in Den Haag.


 Het Earth Charter is een verklaring met ethische principes voor een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld. Op de bijeenkomst discussieerden verschillende ‘deskundigen’ en vertegenwoordigers en jongeren over het jubileumthema ‘dialoog, samenwerking en actie voor een duurzame toekomst’. Hoewel het er in de discussie nogal hard aan toe ging, zagen de jongeren toch nog kans tussendoor even met de Koningin op de foto te gaan..


Fotoserie (PPE)

Margriet opent zomertentoonstelling
…in Paleis op de Dam


Paleis op de Dam beschikt weer over een nieuwe tentoonstellig die t/m 12 september te bezichtigen is, gisteren werd het geopend door Prinses Margriet.


De zomertentoonstelling ‘Schoonheid op maat, de erfenis van Palladio en Scamozzi in de Gouden Eeuw’ bevat een selectie tekeningen en boeken van Vincezo Scamozzi, een Italiaanse architect die in de 17e eeuw opviel bij Nederlandse architechten. Bouwwerken van Nederlandse architecten kenmerkten zich tot 1630 met name door vindingrijkheid en fantasie. Na die tijd richtten zij zich steeds meer op een zo zuiver mogelijke toepassing van de klassieke regels van de bouwkunst. Het boek L’idea della Architettura Universale van Vincenzo Scamozzi werd hiervoor het meest gebruikt. De Nederlandse architect Jacob van Campen gebruikte het handboek als basis voor het ontwerp van het toenmalige Stadhuis van Amsterdam, het huidige Koninklijk Paleis.


Fotoserie (PPE)

Koningin Beatrix en Pieter van Vollenhoven bij herdenking vliegtuigramp


Vanmiddag was er in Den Haag een herdenkingsbijeenkomst voor de nabestaanden van de Nederlandse getroffenen van de vliegramp op 12 mei in Tripoli, ook Koningin Beatrix en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren aanwezig.


Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werden de namen van de slachtoffers van de vliegramp voorgelezen, waarna een minuut stilte in acht werd genomen. Verder spraken premier Balkenende en de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken Kronenburg de nabestaanden toe. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst was er een informeel samenzijn met nabestaanden en hulpverleners.


Foto's:Pieter van Vollenhoven, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ernst Hirsch Ballin, premier Jan Peter Balkenende en koningin Beatrix (ANP) - Bedroefde Koningin (ANP) - Hand in hand (ANP)   


Irene en Carlos praten met jongeren over het milieu


Prinses Irene lijkt de laatste tijd wel vaker in Nederland te zijn dan voorheen. Ze heeft natuurlijk nu ook haar kleindochter Julia dichtbij wonen, en haar oudste zoon is pas voor de wet getrouwd, en trouwt in augustus kerkelijk. Om toch een beetje met ‘haar onderwerpen’ bezig te zijn, bezocht ze – het leek in eerste instantie zomaar – een terras samen met haar oudste zoon Prins Carlos. Dit terrasbezoek had overigens wel een missie..discussiëren met jongeren over het milieu..


Fotoserie (AT5)

6 opmerkingen:

 1. Ik ben het met Jeanine eens, ze zag er leuk uit, meestal trouwens wel!
  Ook Margriet haar otfit vind ik erg leuk en dat kapsel, ge-wel-dig, het maakt haar zon stuk jonger en frisser!
  Ben benieuwd naar je bijwerkingen!
  sorry dat ik zo lang niet heb gereageerd, heb het erg druk met school, nog een weekje en dan kom ik even wat vaker omdat mn tentmens dan voorbij zijn en dan weer een paar weken niet wegens vakantie.
  Hopelijk blijf je mijn website bezoeken want in de vakantie heb ik een ´hulpje´ bereidt gevonden he nieuws te plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik vind de outfit van onze koningin mooi! Een andere kleur hoed had ik wel genomen, als ik haar was.. Prinses Margriet vond ik er mooi uitzien, alleen wel erg donker..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Koningin zag er heel erg mooi uit, mooie kleur hoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat de Koningin zo meeleeft!

  BeantwoordenVerwijderen