FOTOSESSIE 2010: TUIN VILLA EIKENHORST | De Oranjes

maandag 5 juli 2010

FOTOSESSIE 2010: TUIN VILLA EIKENHORST

Net als 5 jaar geleden werd vandaag de zomerfotosessie in de tuin van Villa Eikenhorst gehouden.

Hoewel veilig thuis, keken de prinsesjes toch eerst wel wat onwennig naar de hoeveelheid journalisten, fotografen etc. die in hun tuin stonden. Met alle drie een roze-wit geblokt jurkje aan (Amalia droeg het eerder op de 2e repetitiedag voor het huwelijk van Victoria en Daniel in Zweden) , op de traditionele ‘fotosessieschoentjes’ en met ieder een eigen bal, begonnen Amalia, Alexia en Ariane vervolgens aan een potje voetbal, want ze zijn helemaal in WK-sfeer aldus Willem-Alexander. Het is vooral Prinses Amalia die van hot naar her achter haar stoere oranje bal aanrent, dan komen ook de andere prinsesjes los en doet Ariane wat haar oom Prins Constantijn in z’n jeugdjaren bij een fotosessie ook eens deed: de bal richting de fotocamera’s schieten. Prinses Ariane heeft dit keer de Winnie the Pooh bal tot haar beschikking. In 2005 speelde Amalia hier ook mee tijdens de fotosessie in de tuin, en in 2008 nam Alexia hem mee naar de fotosessie op het landgoed. Terwijl Ariane wacht tot de fotograaf haar bal teruggeeft, heeft Amalia ondertussen een vuvuzela uit huis gehaald en begint er hard op te blazen. Ze weet van enthousiasme niet wat ze eerst moet doen, en besluit voetballen en het blazen maar te combineren. Dat Amalia ondertussen wel gewend is aan media-aandacht blijkt wel als ze met haar toeter de kant van de pers opkomt en met flink wat volume in het gezicht van een journalist blaast. Nog even poseren de 3 meisjes op hun allerliefst, daarna zat hun ‘taak’ er weer op en konden ze weer naar binnen.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima nog niet, want een vragenvuur hoort er – om iedereen tevreden te stellen- uiteraard ook bij.. Tijdens het persgesprek zegt Willem-Alexander dat hij en Máxima morgen bij de halve finale aanwezig zijn, wat hij eerder na afloop van de wedstrijd Nederland-Denemarken ook al verteld had. Hij gaf ook toe dat hij het toen ‘beloofd’ had, en dus maakt hij die belofte waar. Verder vertellen ze dat ze de voetbalwedstrijden tot nu toe met zoveel mogelijk gezelligheid – vrienden e.d.- kijken en Amalia op de vuvuzela blaast als er gescoord wordt. Op de vraag van een journalist of ze ook iets van oranje kleding aanhebben, zegt Máxima: ‘We hebben altijd wel iets oranjes aan”, Willem-Alexander: “En de vuvuzela is natuurlijk ook oranje”. Blijkbaar blijft het een bijzondere vraag, want ook dit keer ontglipt de vraag ‘Weet Amalia dat ze een prinses is?’ niet. Al eerder gaf het prinselijk paar aan dat ze het ‘natuurlijk wel weet’. Willem-Alexander zegt dat hij Amalia hier niet lastig mee hoeft te vallen, want dan zegt ze “Ik weet het, maar ik ben ook gewoon Amalia” En ook de vraag “Hoe bereidt u de kinderen voor op het fotomoment? ‘ blíjft een traditionele vraag. Prinses Máxima vertelt: “Vanmorgen hebben we gezegd, we hebben zo een fotomoment, dus jullie moeten glimlachen.” Waarop Prins Willem-Alexander zegt dat het toch wel heel bijzonder is dat zijn kinderen zo zichzelf blijven tijdens de fotosessie met zoveel camera’s om hen heen.Video van de fotosessie (niet van het interview):
http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf

19 opmerkingen:

 1. Hannie Ribbink5 juli 2010 om 17:35

  Je houdt het toch niet voor mogelijk dat mensen zeuren over het tijdstip van het bijhouden van je blog, alsof je niet ook nog hoeft te werken.
  Ik vind het weer geweldig om al die foto's te zien.
  Pluim voor je Vivian!!!!!
  Hartelijke groet
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige fotosessie was het dit jaar weer en je hebt er weer iets leuks van gemaakt. Ik ben het met Hannie eens; je weblog houdt je bij naaste je eigen werkzaamheden en niet iedere minuut van de dag. En je site ziet er altijd verzorgd uit anders had je niet zoveel bezoekers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige fotosessie!!
  Vond dit 1 van de leukste.. je kunt merken dat Amalia ouder wordt en steeds beter weet om te gaan met de pers.. En meer als logisch dat Alexia zich zo bescheiden opstelde.. wat wil je ook met zoveel fotografen om je heen!
  En Ariane heeft opnieuw mijn hart gestolen, van een onwijs lief en schattig meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer een leuke fotosessie. En je hebt er weer een leuke log van gemaakt! En tja je kunt niet 24 uur per dag je web-log bijwerken en dat moeten sommige mensen dan maar eens begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De fotosessie zijn altijd erg leuk om te zien. De prinsesjes zijn altijd heel gewoon en uitgelaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een geweldige fotosessie! De meisjes zagen er superlief uit in hun roze/wit geblokte jurkjes! Amalia was lekker vrolijk en spontaan, terwijl Alexia juist heel verlegen was, maar da's echt wel begrijpelijk,
  je zult maar een stuk of 25 fotograven om je heen hebben..
  en Ariane word ook steeds vrijer in het omgaan met de pers, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke fotosessie ook dit jaar weer! Wat is Ariane al weer gegroeid zeg! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke foto's, de drie prinsesjes zien er leuk uit in hun roze jurkjes, maxima ziet er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schitterende log! De sessie was geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke fotosessie weer! In WK sfeer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Vivian,
  Wat heb jij de foto's FANTASTISCH bewerkt, eens kijken of mij dat ook zo gaat lukken! Zoals die close-ups van prinses Alexia en Ariane, die zijn zo tof! Het was echt een coole fotosessie, de meisjes zagen er erg lief uit. Bovendien is het een prachtig decor, zo met al dat groen. Ik vind dat je goede feitjes hebt ontdekt, zoals over die bal en de schoentjes. De screenshots zijn overigens ook mooi gelukt. Ja, ik vind het allemaal geweldig!
  Trek je niks van die 'zeurmensen' aan; doe het wanneer het jou uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was een super leuke fotosessie, wat een spontane prinsesjes! Ze zagen er ook erg leuk uit, goed op elkaar afgestemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankzij jou kwam ik er achter dat de RVD nóg meer foto's beschikbaar stelt, geweldig! Wat heb je die onderste mooi bewerkt zeg, ze zijn toch zo lief! Ik zie nu wel een paar kruisjes die ik eerder niet zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn werkelijk schitterende foto'S, complimenten.
  Ik ben benieuwd of er nog kleedkamer foto's opduiken van het bezoek van Maxima en Alexander aan de jongens van oranje!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prinses Louise16 juli 2010 om 23:20

  Wat een prachtige, grote foto's heb je geplaatst! Ik kan nu veel beter details van de jurkjes zien en die sepia foto's zijn ook mooi! Zo'n schattige papa is W-A hè en kijk Ariane nou kroelen met mama..wubbbb, lief gezin, prachtige sessie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het zijn voor ons natuurlijk weer leuke fotos !
  Maar zoveel fotograven ,dat zou minder kunnen .
  voor Alexia vond ik het sneu die was niet op haar gemak ,(begrijpelijk )
  Het Belgies voorbeeld is mischien wel iets???
  groetjes Gerdie .

  BeantwoordenVerwijderen