Oranje nieuws - 5 & 6 juli 2010 | De Oranjes

woensdag 7 juli 2010

Oranje nieuws - 5 & 6 juli 2010

Koningin opent Eurolex 2010
…en ‘publiceert’ digitaal Fries woordenboek


Ze moest niks van digitalisering hebben, en vermijd liever computers (en alles wat daar bij hoort) om haar oude vertrouwde faxapparaat maar gewoon zoveel mogelijk te blijven gebruiken, toch ontkwam de Koningin vandaag er niet aan om een toetsenbord van een computer aan te raken.


Majesteit was in Leeuwarden om daar het internationale congres Euralex 2010 te openen. Met enkele drukken op het toetsenbord werd de digitale versie van het Woordenboek van de Friese taal gepresenteerd op een groot scherm.


Fotoserie (PPE)


Willem-Alexander en Máxima bij winnende halve finale
…Nederland wint met 3-2 van Uruguay


Wk halve finale Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vanavond bij de halve finale (Nederland- Uruguay) aanwezig in het Green Point Stadium van Kaapstad. Het stel werd gedurende de wedstrijd regelmatig in beeld gebracht, en dat was dan terecht ook..want Nederland heeft- de toch wel spannende wedstrijd- gewonnen met 3-2!


De enige beeldopname waarop de prins en prinses redelijk ‘serieus’ staan, was tijdens het zingen van het Wilhelmus. Na het eerste doelpunt waren ze springend, juichend en omhelzend te zien, en dat werd bij de volgende doelpunten alleen maar enthousiaster. Direct na afloop van de wedstrijd zijn Willem-Alexander en Máxima naar de kleedkamers gegaan om de spelers te feliciteren en met hen op de foto te gaan.. (de betreffende foto zal helaas wel privé gemaakt zijn met ’t mobieltje van de kroonprins of van prinses Máxima)

Video: Willem-Alexander en Máxima na het tweede doelpunt:
http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf


Foto's: Wilhelmus zingen -   Klappen -  Máxima's oranje jurkje met vlaggetje zit onder de koeienjas - Goal! - Blijven klappen - Smsen..    Jarigen:
Eliane, de jongste dochter van Prins Floris en Prinses Aimée werd gisteren alweer 1 jaar, en Nicolás Guillermo – zoon van Prinses Christina- viert vandaag zijn 31e verjaardag.

2 opmerkingen:

  1. Zowel Eliane als Nicolas gefeliciteerd en prachtig toch wij gewonnen van Uruguay en komende zondag dus in de finale met Spanje. Ben benieuwd wie er nu aanwezig zullen zijn, Willem-alexander en Maxima hebben de intensie om te gaan, want het zou goed kunnen dat misschien nu ook Beatrix zelf zal gaan samen met het spaanse Koninklijk paar; het zou mij althans niet verbazen als dit zo zou zijn. Nederland je je kan het; pak die wereldtitel Sterkte en succes zondag in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eliane al weer één jaar, tjonge wat gaat de tijd snel! Alexander en Máxima zijn ontzettende enthousiaste supporters!

    BeantwoordenVerwijderen