Staatsbezoek aan Noorwegen - dag 2 | De Oranjes

woensdag 2 juni 2010

Staatsbezoek aan Noorwegen - dag 2De tweede dag van het Staatsbezoek aan Noorwegen begon met een bezoek aan het beursgebouw, waar een bijeenkomst over de grote participatie van vrouwen in het Noorse arbeidsproces bijgewoond werd. Aansluitend bracht de Koningin samen met Koning Harald en Bezoek_aan_de_bjrnholt_school Koningin Sonja een bezoek aan de Bjørnholt School, een moderne school waarvan de leerlingen Beatrix uitvoerig konden vertellen over integratie en het voorkomen van schooluitval – iets waar het overgrote deel aan leerlingen ter wereld juist erg blij mee is. Voor het Koninklijk bezoek had de school een speciaal toneelstuk ingestudeerd, en die werd onder toeziende enthousiaste ogen opgevoerd. Enkele uren later – rond lunchtijd- stond er een regeringslunch in het Akershus Kasteel op het programma. Voorafgaand aan de lunch hield Koningin Beatrix met rammelende maag nog een toespraak, waarin ze Noorwegen een compliment geeft over de ‘ indrukwekkende ontwikkeling’ die het land heeft gemaakt, op eigen krachten, zonder behulp van de Europese Unie.
” Mevrouw de Vice-Minister-President, Het is voor mij een groot genoegen door u te worden ontvangen in deze historische omgeving en hier de gelegenheid te hebben kennis te maken met een aantal bestuurders en andere vooraanstaande burgers van dit land. Noorwegen staat bekend als een land dat in de laatste decennia een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook andere landen in ons werelddeel zijn daarin geslaagd, maar Noorwegen heeft de sprong voorwaarts hoofdzakelijk op eigen kracht gemaakt, zonder de steun van de Europese Unie die voor andere landen bepalend is geweest. Wijs beleid en een doordacht gebruik van de grote energiereserves die hier zijn gevonden, hebben ertoe geleid dat Uw land in relatief korte tijd een sterke en onafhankelijke economische positie bloeiende economie heeft weten op te bouwen. “Lees verder: KLIK
Vanmiddag vond in het ‘Rådhuset ‘ een ontvangst plaats voor de Nederlandse gemeenschap.


Fotoserie (PPE)


Vanavond was Koningin Beatrix zelf even de gastvrouw. Ze bood Noorse genodigden een dansvoorstelling aan van het Nederlandse Dans Theater II.
Foto’s: Beatrix op de rode loper (ANP) - Beatrix begroet Sonja (ANP) - Ontvangst Mette-Marit en Haakon (ANP) - Koningin Beatrix en Prinses Märtha-Louise (ANP)Groepsfoto (ANP)

1 opmerking:

  1. prinses Louise3 juni 2010 om 10:34

    Ik denk dat de sfeer tijdens dit bezoek heel goed was! Mooie, zonnige plaatjes van de royals in een mooie omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen