Oranje nieuws - 24 t/m 26 juni 2010 | De Oranjes

zaterdag 26 juni 2010

Oranje nieuws - 24 t/m 26 juni 2010

Pieter-Christiaan bij wedstrijd Nederland-Kameroen


Wederom Koninklijk bloed op de tribune in Kaapstad. Donderdag was Prins Pieter-Christiaan aanwezig bij de wedstrijd Nederland- Kameroen. Nederland won met 2-1! Pieter-Christiaan, met grote oranje sjaal, had het vooral erg druk met foto’s maken.


Foto: ANP


“Uitblinkers’ krijgen brownies met pepermuntijs op Paleis Noordeinde
…Prins en Prinses nodigen voor de 10e keer ‘uitblinkers’ uit om samen te lunchen


Uitblinkersijs Donderdag boden Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer een geselecteerd gezelschap ‘uitblinkers’ een lunch aan. Het was al de 10e keer dat het prinselijk paar dit doet, en de lunch staat dan ook inmiddels bekend als de ‘uitblinkerslunch’.


Onder de gelukkigen waren dit keer Linda de Mol, Ellen Vogel, Ireen Wust, Mark Tuitert, Wende Snijders, Naomi van As, Marc Marie Huijbrechts en Femke Halsema. De prins en prinses selecteren iedere keer op mensen die recent een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, cultuur, journalistiek, politiek, vrijwilligerswerk, wetenschap en bedrijfsleven. Behalve de blinkende genodigden, blonk de lunch ook uit. Geen broodje kaas, maar een compleet voorgerecht en hoofd – en nagerecht werd geserveerd. Linda de Mol verklapte aan RTL Boulevard dat ze geitenkaas, vlees, rösti met erwtjes en een toetje brownie met pepermuntijs op had. Uiteraard werd er aan tafel ook nog gepraat. De onderwerpen varieerden van het Oranjefonds tot vakanties en kinderen.
(Foto's W-A en Máxima: RVD, foto brownie met ijs: realmomkitchen.com)

‘Koning Willem IV’ reikt Koning Willem I prijs uit


Donderdagavond was Prins Willem-Alexander in de Haagse Schouwburg om daar de jaarlijkse Koning Willem I prijs uit te rijken, die dit jaar toegekend werd aan Adams Musical Instruments in de categorie MKB en Stage Entertainment van Joop van den Ende in de categorie Grootbedrijf.


De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs die één keer per twee jaar wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De stichting en de prijs zijn in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties.


Video:


Willem-Alexander bij Veteranendag
..uitreiken medailles, afnemen defilé


Kroonprins Willem-Alexander – beschermheer van het Comité Nederlandse Veteranendag – woonde vandaag de zesde Veteranendag bij.


De dag begon met een plechtigheid in de Ridderzaal, waarna de prins vervolgens op het Binnenhof herinneringsmedailles voor vredesoperaties uitreikte. Na het uitreiken van de medailles zocht Willem-Alexander samen met vice-premier Rouvoet z’n plek op de Kneuterdijk om daar vervolgens het defilé af te nemen. Gedurende het defilé werd er behalve gelopen ook een ceremoniële vlucht uitgevoerd met historische en moderne vliegtuigen en helikopters. Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot de hedendaagse missie in Afghanistan - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Het doel van Veteranendag is om erkenning en waardering van de Nederlandse samenleving voor de veteranen te bevorderen.


Fotoserie (PPE)


Foto's: © Bob van Keulen
Overname verboden


4 opmerkingen:

 1. Tjonge, wat een prachtige foto's van Willem-Alexander zeg; zal wel warm geweest zijn in uniform! Brownies met pepermuntijs lijkt me een aparte combinatie, wat een originele 'collage' ook weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1 reactie (nu 2...) wát een verschil met de vorige en volgende log..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat 'n mooie foto's van de Prins! En wat een leuke activiteit op Paleis Noordein! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig gedaan gedaan Vivian, die fotocollage van WA en Maxima met de brownie met ijs! Top!

  BeantwoordenVerwijderen