Oranje nieuws - 4 t/m 7 juni 2010 | De Oranjes

dinsdag 8 juni 2010

Oranje nieuws - 4 t/m 7 juni 2010

Máxima spreekt in Korea op Wereldbankconferentie


Prinses Máxima was vrijdag 4 juni helemaal naar Korea gereisd om daar deel te nemen aan de Korea-Wereldbankconferentie over ‘Post-Crisis Growth and Development’ Ze was aanwezig en hield ook een toespraak in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate’ van de VN op het gebied van toegang tot financiële diensten voor het midden – en kleinbedrijf en lage inkomensgroepen.


De reis had meer in petto dat alleen een toespraak, Máxima was na de conferentie betrokken bij enkele gesprekken met vertegenwoordigers van verschillende landen en organisaties over toegang tot financiële dienstverlening. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten. Prinses Máxima is erevoorzitter van de werkgroep 'G20 SME Finance Data Working Group' welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken. De gigantische reis was niet voor niks dus.

Toespraak
Mabel bij Amsterdamdiner


Prinses Mabel was zaterdagavond – dit keer zonder manlief Friso – weer aanwezig bij het jaarlijkse Amsterdamdiner, wat maar liefst 710.000 euro heeft opgebracht voor het Aids Fonds.


Met het geld wordt een kliniek gebouwd op de campus van de Universiteit van Maputo in Mozambique. In het najaar begint een nieuw verzekeringsproject van de organisatie PharmAccess. Het project houdt in dat Nederlandse studenten via HollandZorg meebetalen aan de premies van studenten in Maputo. Bij het jaarlijkse diner zijn talloze bekende Nederlanders aanwezig. Mabel was dan wel zonder Friso, maar werd geflankeerd door ‘haar ontwerpers’ Victor en Rolf, die haar ook deze keer weer op bijzondere wijze voor de dag hebben laten komen. Ook Mabel’s zus, Nicoline, was weer van de partij.


Fotoserie (PPE)
Bosshardt Laurentien krijgt Majoor Bosshardt Prijs!


Prinses Laurentien heeft zondag de Majoor Bosshardt Prijs 2010 in ontvangst genomen tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow in Hilversum. Ze kreeg de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid, en ze heeft hem meer dan verdiend!


Ook echtgenoot Prins Constantijn was gezellig meegekomen, om behalve de vreugde om de onderscheiding, ook te genieten van het heerlijke diner wat geserveerd werd. Laurentien was overigens niet de enige winnaar dit jaar, ook de Stichting Voedselbanken Nederland kreeg een onderscheiding, vanwege het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven. De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van de majoor te blijven gedenken. De prijs staat symbool voor onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving.


Fotoserie (PPE)
Máxima spreekt op ‘Childfinance’ bijeenkomst


Prinses Máxima hield vanochtend een toespraak op een bijeenkomst over kinderrechten en financiën in Zandvoort.


Naast Máxima, spraken er ook vertegenwoordigers van regeringen, financiële instellingen, kinderrechtenorganisaties en wetenschappers over de negatieve gevolgen van wereldwijde economische crisis voor kinderen. De bijeenkomst werd georganiseerd door de stichting Aflatoun, was zich inzet voor sociaal-financiële educatie voor kinderen.


Fotoserie (PPE)
Toespraak (Engels)
Dsc9b53_2Willem-Alexander bezoekt Operationele Commandanten


Kroonprins Willem-Alexander was vandaag op bezoek bij het Beraad Operationele Commandanten op uitnodiging van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P.J.M. van Uhm.


Het was niet de eerste keer dat de prins bij dit beraad was, want het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Dit keer werd hij geïnformeerd over de Redeployment Task Force Uruzgan en materieelexploitatie, onderwerpen waar inderdaad wel de nodige informatie bij nodig is..


(Foto: Ministerie van Defensie)

14 opmerkingen:

 1. Ook ik ben benieuwd! Je maakt er vast weer een mooi overzicht van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was het wachten wel waard een heel leuk verslagje weer van de activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, wat waren er veel oranjeactiviteiten de laatste dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een pràchtige zomerse kopfoto! Zelf gemaakt?
  Leuk overzicht weer trouwens van alle 'oranje'activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super leuke kopfoto, echt zomers!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee, wat leuk, nu al reacties op m'n pas vervangen kopfoto! Ja, heb hem weer zelf gemaakt, en wilde er echt iets zomers van maken.. ben niet zo'n talent hoor in dit soort dingen, maar deze reacties geven me er meteen wat meer vertrouwen in dat ie wel leuk is..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er een mooi overzicht van gemaakt! Je nieuwe kopfoto is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een super kopfoto en met al die zomerse elementen in het vooruitzicht, krijg ik in ieder geval zin in de zomer en in het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hè, waar is je nieuwe kopfoto nou gebleven...?! Ik had juist vanmiddag een rectie erop gegeven en nu is hij weer verdwenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als 't goed is, is ie gewoon te zien hoor.. (even f5en misschien?)..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja nu zie ik hem weer! Net was er gewoon de oude te zien, erg vreemd...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke, uitgebreide log zeg! Leuk dat de royals de laatste tijd zo actief zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen