Royalfanvivian's juni brief | De Oranjes

maandag 1 juni 2009

Royalfanvivian's juni brief

Daar is hij dan weer ! De royalfanvivianmededelingbrief!
In mei heb ik ‘m laten vervallen in verband met de tragische gebeurtenis op Koninginnedag
. Het leek me niet gepast om een ‘leuk briefje’ te schrijven , en daarnaast stond ook het hoofd van mij daar niet naar. Even draaide alles om het drama, op de tv ging het er constant over, de Koninklijke familie is erg betrokken en bezocht begin mei veel families die iemand verloren waren of bezochten slachtoffers in ziekenhuizen. Ook waren Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven bij de herdenkingsbijeenkomst die een week later werd gehouden. En op een gegeven moment gaan de gesprekken van de dag weer over andere onderwerpen, ‘verdwijnt’ deze gebeurtenis iets naar de achtergrond, maar zal nooit uit een ieders gedachten verdwijnen, in het bijzonder niet uit de gedachten van de nabestaanden waarvoor de klap nu alle ‘hectiek’ achter de rug is pas écht komt. Het lijkt dus wel alsof we het ‘achter de rug’ hebben maar voor veel mensen die slachtoffer zijn, die iemand verloren zijn, begin het pas.. ik wil vanaf deze plek die mensen sterkte toewensen! Daar wilde ik deze brief toch nog even mee beginnen.


De maand juni belooft een heuse kinderverjaardagenmaand te worden als we de kalender erbij pakken, Gravin Leonore wordt op 3 juni al weer 3 jaar! , Gravin Eloise viert 8 juni haar 7e verjaardag, Gravin Zaria wordt op 18 juni 3 jaar, Prinses Alexia viert 26 juni haar 4e verjaardag, Prinses Carolina viert op 23 juni haar 35e verjaardag!, Bernardo Guillermo viert op 17 juni zijn 32e verjaardag ( die laatste twee zijn geen kinderen meer nu ze ruim de 30 overschreden hebben) Als royalfan zijnde kan ik me lekker in dat lijstje verjaardagen mengen, ik ben precies tussen de kids Leonore en Eloise in jarig. Op 5 juni wordt deze ouwe royalfanvivian al weer 19 jaar.. waar is de tijd gebleven dat ik op 15 jarige energievol mens aan deze site begon?


Qua agenda hebben met name Koningin Beatrix en Prinses Máxima een drukke maand voor de boeg:

Prinses Máxima ontvangt boek 'De Middenstip', 2 juni uit handen van Johan Cruyff
Koningin opent 3 juni nieuwbouwlocatie RMPI
Koningin bij opening Holland Festival , donderdagavond 4 juni
Prinses Máxima opent Arnhem Mode Biënnale, 5 juni
Koningin onthult 5 juni Nationaal Binnenvaart monument op Schokland
Koningin bezoekt tentoonstelling ‘100 jaar Juliana’ in Paleis Het Loo, zaterdag 6 juni
Prinses Máxima bij viering 15-jarig bestaan Home-Start, dinsdag 9 juni
Koningin bezoekt 10 juni RIVM
Prinses Máxima bij Divosa-jubileumcongres, donderdag 11 juni in het Beatrixtheater te Utrecht Koningin reikt Zilveren Anjers uit, donderdag 11 juni in Paleis Noordeinde
Prinses Margriet bij 100 jaar Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer, vrijdagmiddag 12 juni in Roermond
Koningin aanwezig bij viering 100-jarig bestaan Het Oranje Kruis ,vrijdagmiddag 12 juni
Prinses Máxima bezoekt ‘De Uitdaging’ op basisschool in Eindhoven , vrijdag 12 juni
Koningin opent Koninklijk Paleis Amsterdam na renovatie zaterdagochtend 13 juni
Koningin bij Poetry International Festival, zaterdag 13 juni in de Rotterdamse Schouwburg
Koningin bij afsluiting conferentie Wereldraad van Kerken, woensdag 17 juni in Conferentiecentrum Hydepark in Doorn
Koningin en President Medvedev openen Hermitage Amsterdam, vrijdagavond 19 juni
Koningin bezoekt beeldenproject Dorpsgezichten, vrijdagochtend 19 juni
Koningin bij viering 100 jaar Johanniter Orde , 20 juni in de Grote Kerk van Naarden
Máxima opent nieuwe openbare bibliotheek in Wassenaar, maandagmiddag 29 juni


Ook start deze maand weer een nieuw thema. ‘Oranjes in Oorlogsjaren’ In Nederland hebben we 3 oorlogen meegemaakt, de 80-jarige oorlog van 1568 tot 1648, de 1e Wereldoorlog van 1914 tot 1918 en de 2e Wereldoorlog van 1940 tot 1945. In al die oorlogen waren er ook Oranjes, waar waren zij op de momenten van de oorlog en wat was hun rol tijdens de oorlog? Bemoeiden ze zich ermee? Steunden ze het volk? Vochten ze mee? Of lieten ze niks van zich horen? In 3 delen krijgen we op o.a. die vragen antwoord.


Al tijden kan er in het gastenboek geschreven worden, dat wordt regelmatig nog wel eens gedaan. Maar je kunt nu ook een bericht inspreken! http://www.koekjes.net/cgi-bin/gastenboek/inspreken.pl?vivianva Doen hoor! Het lijkt me echt leuk jullie stemmen eens te horen.


Tot slot nog enkele reclame/oproep berichten:


http://www.zusjesvanoranje.web-log.nl/ is een nieuwe weblog en je zou zeggen dat het over de 3 zusjes van oranje gaat,maar het is iets uitgebreider geworden. D.m.v. collages worden er ook foto’s geplaatst van Alexander en Máx als kind, maar er wordt ook aandacht geschonken aan bijv. prins Friso, daarnaast zijn er leuke quizzen te vinden.


Een oproep die ik van de organisatie van de Oranjeroute ‘moest’ plaatsen:

In de voetsporen van de Oranjes
"Fans van het koningshuis en andere liefhebbers van historie, kastelen en prachtige landschappen kunnen hun hart ophalen met de Oranjeroute. De 2500 kilometer lange route door Nederland en Duitsland is een aaneenschakeling van historische hoogtepunten en bezienswaardigheden die te maken hebben met het Huis van Oranje-Nassau. Het hele jaar door worden rondom het traject talloze evenementen en festivals georganiseerd. De Oranjeroute kan op elke plaats gestart worden en in eigen tempo worden verkend, per auto, per trein of per fiets. De komende tijd bestaat er elke twee maanden de mogelijkheid om - door het beantwoorden van een prijsvraag - een royaal weekend in een van de steden langs de Oranjeroute te winnen. Zie www.oranjeroute.nl. "


Een oproep van Simone Vrancken:
"Ik ben op zoek naar een video/dvd van het huwelijk van Carl Gustav en Silvia. Mijn moeder verzamelt alles van het Zweedse koningshuis, maar in de tijd van de bruiloft hadden we helaas nog geen video. Ik heb al zoveel geprobeerd om voor haar de bruiloft te bemachtigen, maar helaas nog altijd zonder resultaat. Kunt u me misschien helpen aan een video of dvd? "
Denk jij Simone te kunnen helpen ? Mail dan naar: vrancke@planet.nl


Zo dat was dan de mededelingbrief van juni weer, ik wens iedereen weer een prettige maand toe en hoop jullie dagelijks weer te voorzien van al het moois uit ons Oranjehuis!


Koninklijke groet,
RoyalfanVivian


Ps. Zelfgemaakt foto’s van de Oranjes zijn ook deze maand weer hartelijk welkom op vivianvalke@hotmail.com jouw foto’s – die voor gezelligheid zorgen- zijn van levensbelang voor het voortbestaan van deze site.Op 8 juni pakt dit handje weer vele cadeautjes uit.

10 opmerkingen:

 1. Leuke brief! Ze hebben het nog best wel druk zo nog voor de vakantie! Leuk! Ik hoop dat de doop van Pieter ook snel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke brief weer! Ik ben erg benieuwd wat de maand Juni ons allemaal brengt! Natuurlijk de vele verjaardagen! Jij bent trouwens gelijk met de Spaanse prinses Irene jarig, zij viert 5 Juni haar 4e verjaardag!
  Ook hoop ik op de doop van de kleine Pieter deze maand! Ik zal er inieder geval heen gaan om foto's te maken!:) Ook hoop ik dat we eind deze maand een glimp kunnen opvangen van de eerste schooldag van Alexia, die 26 Juni 4 word! Ik hoop op net zulke mooie foto's als op Amalia's eerste schooldag! Verder hoop ik de andere oranje kindjes weer eens te zien! Bijvoorbeeld bij de doop van Pieter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke brief! Ze hebben wel een drukke agenda! Ik ben samen met Gravin Eloise jarig, op 8 juni. Ik hoop dat we deze maand de doop van Pieter kunnen meemaken en dat we de andere oranjekindjes gauw weer eens zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien wordt Pieter ook wel in augustus gedoopt, net als zus Emma destijds.
  Waarom denken jullie dat het in juni zal plaatsvinden? Staat opzich geen datum voor toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke brief en grappig die foto er zo bij;p Ik denk ook dat Pieter in augustus gedoopt wordt hij is dan ongeveer net zo oud als Emma toen was. Al mag het van mij nu ook al wel hoor=)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hele leuke brief! leuk dat er zo veel verjaardagen zijn! ik ben benieuwd of we nog foto's van alexia te zien krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zeker een hele planning ook een leuke brief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke brief, alleen moet ik er 1 ding op aanmerken: in Nederland hebben wij meer dan 3 oorlogen gekend. Neem bijvoorbeeld even in het rampjaar 1672...Nederland werd aangevallen door zowel Frankrijk als Engeland aangevallen (stadhouder Willem III speelde een vrij grote rol in de verdediging van ons land). Een andere bekende strijd is er één uit de Coalitieoorlogen tegen Napoleon Bonaparte. In de Slag bij Waterloo speelde de latere Koning Willem II ook een vrij grote rol. Zo kan ik wel even doorgaan...je kan deze serie dus nog zeer uitbreiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klopt Jordi; er zijn meer oorlogen geweest in Nederland, maar ik heb me beperkt, want anders wortd het thema te groot en dan zal deze verspreid moeten worden over wel een maand of 4. Maar als er belangstelling voor is, dan hoor ik dit graag en maak ik er wel een keer een thema over.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dus ik hoor het graag of er belangstelling voor is en kies de oorlogen maar uit, die jullie als lezer en belangstellende belangrijk vinden. Voor een persoon zeg ik nee, maar kom gerust en niet alleen voor het thema oorlog, maar als je ergens iets meer over wil weten, laat het weten via een reactie of via de email van Vivian dan komt deze vamnzelf bij mij terecht. groetjes Royaltyfan Anja

  BeantwoordenVerwijderen