Willem-Alexander bij Nederlandse Veteranendag | De Oranjes

zaterdag 27 juni 2009

Willem-Alexander bij Nederlandse Veteranendag

…prins neemt defilé af op Kneuterdijk te Den Haag


Vandaag vond de vijfde Nederlandse Veteranendag plaats. In Den Haag woonde Kroonprins Willem-Alexander in het gezelschap van J.P. Balkenende de dag bij.
In de Ridderzaal startte de dag met een plechtige bijeenkomt waar minister-president Balkenende een toespraak hield. Voor Willem-Alexander was het behalve goed luisteren, vooral genieten van het zitten, de rest van de dag zou hij vooral staand moeten doorbrengen. Na de plechtigheid in de Ridderzaal reikte de prins, samen met de minister-president, de minister van Defensie, de staatssecretaris van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten onderscheidingen uit aan militairen in actieve dienst. Veteranen en zelfs kinderen namen vervolgens zijn taak over en reikte nog zestig herinneringsmedailles uit aan militairen die recent zijn teruggekeerd van een uitzending. Ondertussen stond de prins op de Kneuterdijk in Den Haag en nam het defilé af, wie even niet goed kijkt zou zeggen dat daar de enige echte Bernhard stond, voorzien – uiteraard- van een anjer, maar het was zijn kleinzoon Willem-Alexander, als een trotse opa zou Bernhard toekijken hoe zijn kleinzoon zijn taak heeft overgenomen. Na het Defilé leek Willem-Alexander nog wat energie over te hebben, want hij bracht nog een bezoek aan het Malieveld.


Fotoserie: KLIK

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's zijn dat zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ongelovelijk leuk! Ik werk zelf in de zorg en een bewoner uit mijn zorginstelling is er vandaag ook geweest! En hij staat zelfs op 1 van de foto's! Echt helemaal geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Willem-Alexander ook nog een bezoek aan het Malieveld bracht!
  Nee, ik woon niet in Zeeland, maar ben toen wel in Middelburg geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prinses Louise1 juli 2009 om 14:11

  Mooie foto's en Willem-Alexander draagt z'n uniforum op een waardige manier.

  BeantwoordenVerwijderen