Oranje nieuws - 9 juni 2009 | De Oranjes

dinsdag 9 juni 2009

Oranje nieuws - 9 juni 2009

Máxima met collega-prinsessen in Barcelona


Prinses Máxima was gisteren in Barcelona tijdens een bijeenkomst van de raad voor microfinanciering.
Nadat haar formele ‘optreden’ erop zat – waar overigens geen foto’s van zijn- had ze afgesproken met de Spaanse prinsessen Letizia en Cristina. Samen gingen ze de stad in en een hapje eten in een restaurant, de Spaanse prinsessen zijn – mede door de taal wat het communiceren makkelijk maakt – goede vriendinnen van Máxima.


Foto’s: Máxima en Letizia verlaten het restaurant - De drie prinsessen (Cristina omgedraaid)
Máxima viert feest Home-Start mee
… prinses doet mee met spannende quizvragen, en gezellige liedjes


Prinses Máxima was vandaag in Venray om de viering van ‘Home-start’ bij te wonen. Home-Start helpt gezinnen vooruit te komen die problemen hebben met opvoeding, een stel lastige kinderen kan bijvoorbeeld wat stress opleveren en deze ‘stichting’ helpt hen dan op weg, omdat het vandaag 15 jaar bestaat werd het extra gevierd met als feestelijk hoogtepunt natuurlijk de komst van Máxima. Er was een quiz , de prinses nam een klok in ontvangst, en ze zong mee met liedjes die gezongen werden – dat zullen wel ‘lang zal ze leven’ liedjes geweest zijn.


Fotoserie: KLIK


Screenshots:

Willem-Alexander bij uitreiking studiebeurzen


Kroonprins Willem-Alexander heeft vanmiddag in het Vredespaleis in Den Haag de uitreiking bijgewoond van de studiebeurzen van de United World College.
Deze studiebeurzen zijn uitgereikt aan tweeëntwintig middelbare scholieren die zijn geselecteerd voor het volgen van een tweejarige opleiding. Waarom de prins de beuren zelf niet uitreikte is niet bekend, want hij is wel beschermheer van het United World College, of makkelijker gezegd: UWC.
Koningin bezoekt Boskalis in het kader van de crisis


De Koningin was vanmiddag in Papendrecht om daar de ‘Koninklijke Boskalis Westminster NV’ te bezoeken, Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Het bedrijf werkt wereldwijd aan infrastructurele projecten in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Het bezoek stond vooral in het teken van de economische crisis en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn op de verschillende bedrijven van o.m. Boskalis. Ze schijnen een manier gevonden te hebben om de effecten van de crisis te verminderen, Hare Majesteit is daarover vanmiddag o.a. ingelicht, of ze het ook gaan waarmaken is nog maar de vraag. Crisis is crisis.

8 opmerkingen:

 1. Hele leuke foto's van Maxima in Barcalona!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laatste reactie is trouwens van mij! (www.oranjewereld.web-log.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Maxima in Barcelona even langsging bij de Spaanse prinsessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat Màxima even in Spanje was!Wel slim trouwens dat ze gelijk even bij haar vriendinnen langs ging!Màxima zag er in Spanje en ook in Venray heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. niet zo'n leuke outfit, maar de kleur wel leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's van maxima, die kleur staat haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fleurig pakje van Maxima!
  Jammer dat ze haar haren niet meer in de krul heeft, dat was zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen