Oranje nieuws - 4 en 5 juni 2009 | De Oranjes

vrijdag 5 juni 2009

Oranje nieuws - 4 en 5 juni 2009

Máxima spreekt tijdens bijeenkomst netwerk Microfinanciering


Prinses Máxima was donderdagmiddag in schitterend gouden jasje in IJsselstein om daar een toespraak te houden tijdens de landelijke bijeenkomst voor het netwerk Microfinanciering.

Máxima hield de toespraak namens de Raad voor Microfinanciering. Het landelijk netwerk Microfinanciering is in september 2008 van start gegaan. Dit netwerk is opgezet voor ondernemers met als doel hun plannen te realiseren met behulp van coaching en krediet.
De toespraak is op dit moment (nog) niet online.


Fotoserie: KLIK
Foto's:  © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/ 


Overname verboden!


Koningin bij 62e Holland Festival in Amsterdam


Koningin Beatrix was donderdagavond aanwezig bij de officiële opening van het 62e Holland Festival in de Stadsschouwburg van Amsterdam.
De Koningin kreeg de dansvoorstelling ‘Three solos and a duet’ te zien. Na de voorstelling was de koningin niet stiekem via de deur naar buiten geslopen, maar had ze nog een uitgebreide ontmoeting met de 2 dansers, onder het genot van een hapje en een drankje.


Foto’s: Aankomst Koningin - Bloemetje van de hoofdproductie - Ontmoeting met dansers


Máxima opent Mode Biënnale in postzakkenpak
…met krullend haar!


Prinses Máxima opende vandaag de derde Mode Biënnale in Arnhem. Máxima zelf was ook heel apart gekleed, de jas die ze droeg is gemaakt van postzakken.
Tijdens een rondleiding langs allerlei aparte kledingstukken en voorwerpen ontmoette ze de verschillende ontwerpers. Met een knip van de schaar voorafgaand aan de afsluitende modeshow is de ‘Mode Biënnale’ officieel geopend. Tot 6 juli is de tentoonstelling nog te zien.


Fotoserie: KLIK


Koningin onthult Binnenvaart monument


Het is een bijzonder bezienswaardigheid te noemen, een verlaten dijkje met in de verte een huisje plots voorzien van hoog stalen – in driehoeksvorm- ‘gevangenisje’ Dat ‘gevangenisje’ is een Nationaal Binnenvaart monument en vandaag officieel onthult door Koningin Beatrix. Het beeld werd gemaakt en geplaatst vanwege het 160-jarig bestaan van de Koninklijke Schuttevaer, meer info over Schuttevaer: http://www.koninklijkeschuttevaer.nl/ 
De koningin is beschermvrouwe van de Koninklijke Schuttevaer, niet voor niks een Koninklijke naam dus.


Fotoserie: KLIKFoto's:  © Andrina de Jonge


Overname verboden!Willem-Alexander aan boord op de Hr.Ms. Evertsen


Kroonprins Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het schip Hr. Ms. Evertsen in Den Helder.
Hij liet zich daar informeren over de komende rol van het ‘fregat’in de Eu-operatie Atalanta, de maritieme missie van de Europese Unie. Aan boord van het fregat kreeg de prins een uitgebreide rondleiding en sprak hij met bemanningsleden.
Verder stonden enkele demonstraties op het programma.Foto's: Defensie

15 opmerkingen:

 1. Hier komt het Oranje nieuws van 4 juni, maar het is vandaag VRIJDAG 5 JUNI EN DAN IS ONZE EIGEN ROYALFANVIVIAN JARIG, VANDAAR
  HIEP HIEP HOERA EN GEFELICITEERD MET JE 19e VERJAARDAG
  en zolang deze site bestaat ga ik door met thema's maken. Ga zo dus nog mara even door en vandaag een hele fijne dag, Vivian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeey Vivian,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag hoor!!! En ik hoop dat je nog heel wat jaartjes door zult gaan met deze super site. Ik wens je een fijne dag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, hieperdepiep HOERA x19, van harte gefeliciteerd Vivian, nog vele koninklijke jaren gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gefeliciteerd met je verjaardag!!
  leuke verjaardag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahah wat leuk ! allemaal bedankt voor jullie felicitaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd!! Ik heb je gemaild maar was je verjaardag helemaal vergeten! Dus kijk maar even of je tussendoor tijd kunt vinden, anders heb ik pech ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je vandaag jarig bent Vivian!Gefeliciteerd en dat je nog maar lang deze weblog mag houden!
  Mooie foto's van Màxima en de koningin!Ze zien er allebei mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke log zeg! Maxima's haar erg netjes en verzorgd, met dat speltje. Ik vond dat de koningin geen mooi pakje aan had. GEFELICTEERD MET JE VERJAARDAG!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Máxima ziet er vandaag echt geweldig uit! Ik was er zelf bij. Gefeliciteerd trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maxima heeft er in tijden niet zo goed uitgezien! De koningin is eigenlijk 9 van 10 keer goed! Vivian gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. van harte gefeliciteerd!
  hele leuke foto's! maxima ziet er top uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet jij hoelaat de koninklijke familie vandaag aankomt bij paleis het Loo?
  Groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zal wel vanmiddag zijn.
  Ga je erheen? Maak maar foto's voor me dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Máxima zag er speciaal uit met haar gekrulde haar! Dat heeft ze ook eerder gedaan bij het staatsbezoek aan Slovenië (dacht ik), met een paars jurkje met een jasje erover ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prinses Louise9 juni 2009 om 09:40

  Oeps, ik was vergeten om je ook te feliciteren via je prachtige web-log! Bij deze dus! Erg mooie foto's van de recente activiteiten van de koninklijke familie! Máxima's jasje vond ik erg mooi. De foto's van W-A tijdens z'n bezoek op het fregat zijn ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen