Oranje nieuws - 13 juni 2009 | De Oranjes

zaterdag 13 juni 2009

Oranje nieuws - 13 juni 2009

Koningin heropent Koninklijk Paleis te Amsterdam
…samen met zusje Margriet


Koningin Beatrix heeft vanochtend het Koninklijk Paleis in Amsterdam heropend. Ook prinses Margriet was er bij.
In de toespraak t.g.v. de opening zei burgemeester Job Cohen, “Welkom thuis majesteit”. Het paleis is lang grondig gerenoveerd en gerestaureerd. Wel zo'n 3,5 jaar.
Na de toespraak wandelden Beatrix en Margriet door het Koninklijk Paleis en kregen ze uitleg van de veranderingen in bijv. de Troonzaal en de Vroedschapskamer.


Foto’s: klappen - In de troonzaal - Indrukwekkende kroonluchter - Margriet in de Vroedschapskamer


Koningin bij jubileumeditie Poetry International Festival
…40 jaar internationale poëzie in Rotterdam


Koningin Beatrix was vanavond in de Schouwburg van Rotterdam aanwezig bij het 40e Poetry International Festival, wat met een groot jubileumfeest geopend werd.
De jubileumeditie van het festival kijkt niet alleen met bijzondere programma's terug op veertig jaar internationale poëzie in Rotterdam, maar richt ook de blik op heden en toekomst.


2 foto’s: KLIK 


Koninginnedagconcert alsnog uitgezonden op tv


Dsc01093Het in april al opgenomen Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde wat normaal gesproken op de dag van Koninginnedag ’s avonds wordt uitgezonden is vanavond alsnog uitgezonden – door het drama in Apeldoorn verviel het op Koninginnedag.
Koningin Beatrix met vele familieleden was aanwezig, zo ook bijv. Prinses Christina en prins Jaime, leden van de Koninklijke familie die we niet vaak zien. De voorstelling stond in het teken van ‘koffie’ een vrouw zong over haar verslaving aan koffie en een man die als ‘vader’ fungeerde vond dat maar flauwe kul, een lied wat eigenlijk nergens over gaat dus, maar omdat het in het Duits gezongen werd en ook nog eens met de typische ‘klassieke klanken’ – onverstaanbaar- leek de tekst heel wat voor te stellen. Of de Koninklijke familie er écht van genoten heeft was niet duidelijk, ze werden maar zelden in beeld gebracht.


Screenshots:


 

10 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn allebei de zussen heel leuk aangekleed. Maar ik kan het niet heel goed zien. Misschien komen er nog een keer duidelijkere foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto´s, leuk dat het paleis weer gebruikt wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's!! Leuk dat ze dat geopend hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat ze Margriet er ook bij was! Leuk dat het Paleis weer open gaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat Margriet ook meekwam! Het leverde hele leuke en mooie foto's op! Margriet vond ik er erg leuk uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat Margriet er ook bij was!
  Ik heb inderdaad gezien dat er nu foto's van Margriet zijn, maar toen ik het logje typte nog niet. Heb vandaag nog niet kunnen up-daten. Vandaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zagen er mooi uit zeg, ook ´savonds!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou aan de uitdrukking op de gezichten te zien konden zij er ook niet zo veel mee, want ze zullen er toch wel iets van verstaan hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja het was in het Duits, en volgens mij hadden ze ook een boekje vast (waar misschien wel de tekst instond) maar was echt een belachelijke tekst.. over koffieverslaving enz.. een uur lang..

  BeantwoordenVerwijderen