Oranje nieuws - 20 juni 2009 | De Oranjes

zaterdag 20 juni 2009

Oranje nieuws - 20 juni 2009

Margriet ‘hersteld’ tuin Paleis het Loo
…éindelijk is paleistuin weer compleet


Prinses Margriet opende vandaag een hersteld historisch uitzichtpunt in de tuin van Paleis het Loo. De opening vond plaats ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het paleis als museum.
De restanten van een terras met overdekte zitplaatsen en een waterbassin werden bij archeologisch onderzoek in 2003 ontdekt en zijn nu in oorspronkelijke staat hersteld.


Fotoserie: KLIK
Koningin bezoekt feest in kerk van 100-jarig Johanniter orde


Koningin Beatrix was vanochtend in de Grote Kerk van Naarden aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Johanniter Orde. Deze protestants adellijke orde werd in 1909 opgericht door Prins Hendrik- Beatrix’s opa.
Sindsdien hebben de Oranjes zich altijd verbonden gehouden aan de Orde. Prins Bernhard was Landcommandeur van de orde, de Koningin is Erecommandeur en haar zoon Willem-Alexander, is als Rechstidder aan de Johanitter Orde verbonden. Naast het vieren van het 100-jarig feest, nam de Koningin voordat ze vertrok nog een jubileumboek in ontvangst. Wie zegt dat de Oranjes zich niet met deze orde ‘bemoeien’slaat wartaal uit.


Fotoserie, Koningin met ‘cape’: KLIK
Mabel en Friso aanwezig op Amsterdamdiner 2009


Prins Friso en prinses Mabel waren vanavond aanwezig op het 17e Amsterdamdiner. Dat is een jaarlijks benefietgala in de strijd tegen aids. Aan het diner in de Heineken Music Hall nemen jaarlijks ruim duizend mensen deel. Het bedrijfsleven en vermogende particulieren krijgen de oproep om juist nú volop de strijd tegen aids te steunen: de economische crisis heeft veel invloed op de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, met name de aidsbestrijding. Dit keer wordt er geld verzameld om mensen met een microkrediet aan een betaalbare ziektekostenverzekering te helpen. Onder de vele aanwezig was ook Mabels zusje , en Mabel’s favoriete modeontwerpers: Victor en Rolf.


Fotoserie: KLIK
Margriet bij ‘End of Season’


Beschermvrouwe van Introdans, prinses Margriet, woonde vanavond in de Schouwburg van Arnhem de voorstelling End of Season bij. Met deze voorstelling sluiten de beide dansensembles, Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd, hun theaterseizoen af.
Het programma End of Season bestaat uit: Symphony in Three Movements (Nils Christe), Blue Journey (David Middendorp), Sad Case (Paul Lightfoot & Sol León), Un Ballo (Jiří Kylián), Pas de Danse (Mats Ek) en Chairman Dances (Lucinda Childs).


Fotoserie: KLIK

20 opmerkingen:

 1. Wat is dat voor raar iets; wordt OOIT nog ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is omdat ik niet weet wanneer ik het ga invullen, omdat ik ziek ben en me nu in ieder geval er nog te moe voor voel..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap Vivian en wil je je naam erbij vermelden, dat staat wel wat netter; zondag 21 juni om 9.28

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Vivian, lees dat je ziek bent, van harte beterschap. Er staat in het Parool een erg leuk stukje onder de kop ' Prinses Amalia roept 'poepie'. Maxima was afgelopen zondag in het Concertgebouw met haar 3 dochters. Uiteraard zijn daar geen foto's van (privébezoek). En op de site van Leo Vogelzang, en ook Brunopress, staan veel foto's van Mabel en Friso op het Amsterdamdinner afgelopen zaterdag.
  Hoop dat je gauw weer opknapt Vivian.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk, ziek maar lekker uit! Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel beterschap! Doe maar rustig aan, die logjes komen wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Iris. Ik heb al gereageerd op jouw web-log. Maar dat zul je er wel vanaf gehaald hebben inmiddels. Het is de tweede keer binnen een week dat ik ontdek dat jij tips die ik aan Vivian doorgeef hebt overgenomen op je web-log. Ik noem het in dit geval misbruik maken van het ziek zijn van Vivian om het hele overgeschreven stuk uit het Parool op jouw site te zetten! Met n.b. de vermelding erbij 'niet overnemen'! Ik heb nog overwogen om het aan Vivian door te geven via haar e-mailadres omdat ze ziek is, gezien jouw overname vorige week van de AT5 foto's tip aan Vivian. Dat kan ik voortaan beter doen. Wil je er wel bij zetten dat de bron Het Parool is? En wil je ook geen hele stukken overnemen van journalisten en doen alsof het door jezelf geschreven is?
  Overigens kun je uit de reacties van vorige week en het tijdstip duidelijk opmaken dat je het van de site van Vivian had. Zo ook nu! Laat die reactie dan ook achterwege ' die logjes komen wel:)'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Fleur: Ik ben er niet van gediend dat je dat op deze manier afhandeld, slecht hoor!! Mail mij maar gewoon, dan handelen we het samen even af, zonder dat we Vivian daarmee belasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Fleur; wat is dat een misselijke reactie van jou! Om hier op deze site Iris even op het matje te roepen. Jij bent zelf in de fout door op deze manier mee te delen waar je leuke foto's vandaan kunt halen! Je kunt het ook gewoon naar Vivian mailen! En trouwens... ook op andere sites heb ik al van alles gezien over het Parool e.d.
  Sorry Vivian, dit is niet zo leuk voor jou maar ik vind het erg sneu voor Iris! Jou wens ik veel beterschap toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Iris, merkwaardige reactie van je. Je weet heel goed dat ik meteen op je site heb gereageerd en wat er in mijn reactie stond, die was er onmiddellijk af. Daarna heb ik weer een reactie op je site gezet, ook eraf. Waarom heb je die niet laten staan dan? Had de discussie daar verder plaats kunnen vinden i.p.v op de deze site. Dat gebeurt in de journalistiek ook. Ik ga er verder niet op in, alles staat al hierboven bij mijn eerdere reactie. Nou @ Jet het woord 'misselijke reactie' van mij is hier niet echt op zijn plaats hoor, zie de de eerste regel. Bovendien zou ik toch werkelijk niet weten op welke sites om 14.38 dit stuk van het Parool al stond behalve op hun eigen (lunchnieuws) site. En je hoeft me ook echt niet te zeggen wat binnen de journalistiek wel of niet kan. Daar ben ik heel goed van op de hoogte, al jaren. Een site doorgeven is niet 'fout', overschrijven van een artikel ( wat Iris gedaan heeft) of foto's wel! Dat zijn zaken die ik bij Vivian nog nooit gezien heb. Foto's worden door haar bewerkt en artikelen schrijft Vivian zelf.
  Maar dames de 'lol' van reageren is er voor mij nu af, laat staan reacties met tips. Kost me iets teveel tijd.
  Vivian beterschap en ik tip je wel per mail voortaan. Dan blijft je site exclusiever.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Fleur: Als jij mij nou gewoon even mailt, dan kan ik even verduidelijken, want blijkbaar heb je hier niet genoeg aan. Je weet ook totaal niet wat mijn situatie is en waar ik mijn bronnen vandaan haal, slecht omgang!! Hierbij sluit ik deze discussie en wil ik Fleur dus vriendelijk verzoeken om mij te mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Fleur; 13.47 was dit bericht al te lezen op Royalkids!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel beterschap Vivian, doe rustig aan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beterschap Vivian.
  En ziek maar lekker uit.
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. CCo wat ben jij gemeen! Ik zou je moeten aanklagen. Dit is tich geen stijl!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel beterschap; ik hoop dat het niet ernstig is?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Veel beterschap Vivian! Wat stoer Friso met een bril!

  BeantwoordenVerwijderen