Oranje nieuws - 11 en 12 juni 2009 | De Oranjes

vrijdag 12 juni 2009

Oranje nieuws - 11 en 12 juni 2009

Máxima bij 75-jarig Divosacongres in Utrecht


Prinses Máxima was donderdag in het Beatrixtheater in Utrecht om daar een deel va het Divosa-jubileumcongres bij te wonen.
Divosa bestaat dit jaar 75 jaar. Máxima woonde lezingen bij, en bezocht een informatiemarkt. Tijdens het Divosa-congres wordt onder andere ingegaan op de moeilijke keuze waar Sociale Diensten voor staan.


Fotoserie: KLIK 


Koningin reikt Zilveren Anjers uit


Koningin Beatrix heeft donderdag de jaarlijkse Zilveren anjers uitgereikt in Paleis Noordeinde. De Anjers gingen dit jaar naar Elisabeth Janssens, Winthrop Curiel, Jan Koolen, Jan Maarten Boll en Henny Brunnekreeft.
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 uitgereikt, Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft de koningin de taak van haar vader overgenomen.


Wil je ook zo’n anjer? Zorg dan eerst maar eens dat je je vrijwillig en onbetaald inzet voor cultuur of natuur.


Foto’s: KLIK


Máxima bezoekt kinderen van project ‘De uitdaging’ in Eindhoven


Kinderen van basischool de Driesprong in Eindhoven hadden vandaag de dag van hun leven want niemand minder dan Prinses Máxima kwam langs om hen een certificaat uit te reiken. De Leerlingen volgden onder leiding van een coach drie dagen ‘volwassenen lessen’ waarin o.a. onderhandelt, overlegt en samengewerkt werd. Kinderen uit groep 7 gingen de straat op om hun ‘uitdaging’ aan te gaan. In groepjes bedenken ze projecten die ze zelf uitvoeren. Deze projecten variëren van het organiseren van een verwendag voor bejaarden, tot het doen van spelletjes met vluchtelingen. En als dank daarvoor kregen ze dus vandaag een certificaat van Máxima.


Fotoserie:KLIKFoto's:  © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/
Overname verboden!


Willem-Alexander bezoekt OPTA in Den Haag
…prins zegt bam tegen spam!


Spam Prins Willem-Alexander bracht vanochtend een bezoek aan de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (afgekort OPTA) Dit bezoek stond in het teken van elektronische communicatiesector, internetveiligheid, ConsuWijzer en Europese samenwerking.
Het bezoek begon met een gesprek over ontwikkelingen zoals digitalisering en de aanleg van glasvezelnetwerken en de gevolgen hiervan voor het toezicht van OPTA op de communicatiemarkten. Vervolgens heeft OPTA de Prins laten zien hoe zij onderzoek doet naar verzenders van spam. Daarna heeft de Prins de back office van ConsuWijzer bezocht, OPTA’s informatieloket voor consumenten. Afsluitend heeft OPTA het Europese kader van haar toezicht toegelicht.


Omdat dit een onaangekondigd werkbezoek was zijn er (nog) geen foto’s.


Koningin bij viering 100 jaar Oranje Kruis


Het door Prins Hendrik in 1909 opgerichte Oranje Kruis bestaat dit jaar 100 jaar en dat is vandaag in aanwezigheid van Koningin Beatrix gevierd.
Ter gelegenheid van het jubileum gaf de Koningin ook nog een startsein voor de publiekscampagne Eerste Hulp.


Foto’s:KLIK en KLIK


Máxima opent met gooien jeu de boules-bal vernieuwde Lange Voorhout


Prinses Máxima heeft vandaag met het gooien van een gouden jeu de boules-bal het vernieuwde lange Voorhout in Den Haag geopend.
De mooie oude lange laan is weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld en het asfalt is vervangen voor een schelpenpad net als vroeger. Ook zijn parkeerplaatsen verwijderd, en zijn er meer bomen en bankjes geplaatst. Na de opening volgde een jeu de boules-toernooi, maar toen was prinses Máxima al weer naar huis. Toch is het jeu de boules-toernooi de Hagenaren zo goed bevallen dat ze er een terugkerend evenement van willen maken.


Fotoserie:KLIKFoto's:  © Ellen Naaborg
Overname verboden!


Foto's:  © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/
Overname verboden!


Margriet bij uitreiking Erepenning aan Roermondse Roer en Zeilvereniging


Prinses Margriet was vandaag in Roermond aanwezig bij de uitreiking van de Koninklijk Erepenning aan de Roermondse Roer – en Zeilvereniging ‘Maas en Roer’.

‘Maas en Roer’ viert dit jaar het 100-jarig bestaansfeest. De vereniging werd opgericht op 9 juni 1909 en is daarmee de oudste watersportvereniging van Limburg. De vereniging heeft zich in haar honderdjarige geschiedenis ontwikkeld van een kleine club enthousiaste deelnemers tot een grote vereniging met een brede aantrekkingskracht op zeilers uit de wijde omgeving in Nederland, Duitsland en België. In de periode waarin het Midden-Limburgse plassengebied tot stand kwam, is ‘Maas en Roer’ de spil van de zeilwedstrijdsport in Limburg en het aangrenzende buitenland geworden.

Fotoserie: KLIK

8 opmerkingen:

 1. leuk, maxima zag er heel erg mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er leuk uit zeg! Leuke en bekende outfit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie nieuwslog!Màxima zag er twee keer heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto's! ik vond maxima er erg leuk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, zoveel Nederlandse royals op pad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie foto's. Maxima zag er heel mooi uit. Ook de koningin zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zag maxima er beide keren leuk uit zeg! Echt een royalvrijdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende foto's van Maxima zeg! Geweldig!
  D'r outfit vind ik wel leuk, alleen d'r kapsel vind ik wat onverzorgd!

  BeantwoordenVerwijderen