Oranje nieuws - 16 en 17 juni 2009 | De Oranjes

woensdag 17 juni 2009

Oranje nieuws - 16 en 17 juni 2009

Koningin bij viering ’50 jaar Groningen-gasveld’


Dinsdag was Koningin Beatrix in Groningen om 2 exposities te bezoeken. Ze bezocht ‘Gas in Glas’ en ‘Nederland aardgasland -50 jaar jong’ ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van Groningen-gasveld.
De Koningin onthulde o.a. een kunstwerk in de middenberm van de snelweg A7 bij Kolham, wegens die onthulling en de komst van de koningin was heel die snelweg niet voor het verkeer bereikbaar. Naast de onthulling van het grote kunstwerk, had ze een informele ontmoeting met enkele betrokkenen bij de ontwikkeling van het gasveld, oud-medewerkers, bewoners en bestuurders. Ook ontving Koningin Beatrix het eerste exemplaar van het jubileumboek dat door medewerkers van het Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur is ontvangen.


Fotoserie: KLIK


Máxima weer op ‘Oranje Fonds pad’
…Groeiprogramma groeit met bezoeken van prinses Máxima


Prinses Máxima bezocht dinsdag twee organisaties in het kader van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Ze sprak met mensen van de stichting Vier Het Leven in Broek (Waterland) dat is een stichting die bijvoorbeeld theaterbezoeken regelt voor senioren die er niet zelfstandig naartoe kunnen gaan. Daarna reisde Máxima door naar Amsterdam-west, waar ze het project ‘Computerwijk’ bezocht. In dit project geven ruim 100 getrainde vrijwilligers computercursussen aan wijkgenoten in onder meer buurthuizen en scholen.


Foto: KLIK


Willem-Alexander spreekt over ‘zijn’ onderwerpen in Delft
…prins opent CIB International Conference on Smart and Sustainable Built Environments


Kroonprins Willem-Alexander hield dinsdagochtend een toespraak ter gelegenheid van de opening van de derde CIB International Conference on Smart and Sustainable Built Environments bla bla.. Thema’s die aan de orde kwamen zijn, klimaatverandering, duurzame energie, slim ontwerp en groen bouwen. Onderwerpen waarbij de prins dus onmogelijk door afwezigheid kon schitteren.


Zijn toespraak hield hij in het Engels, en kun je hier lezen: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=29519 
Foto: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=minazintra:42426


Máxima bezoekt Expositie Borzo Modern Art


Prinses Máxima bezocht gisteren - de expositie Borzo Modern Art aan de Keizersgracht in Amsterdam. Lees hier de geschiedenis van Borzo: http://www.artslant.com/ams/venues/show/7507-borzo-modern-contemporary-artFoto's : AT5


Bernardo 32
Bernardo Guillermo, de oudste zoon uit het huwelijk van prinses Christina en haar ex-man Jorge Guillermo viert vandaag zijn 32e verjaardag. Foto van hem: KLIK
Koningin bij afsluitende conferentie Wereldraad van de Kerken


Koningin Beatrix woonde vandaag in Doorn de afsluitende bijeenkomst bij van de internationale conferentie voor bestrijding van racisme, van de Wereldraad van Kerken.
De conferentie vond plaats ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het programma en dan vond de Koninign een goede reden om ook plaats te nemen in een kerkbankje.


Foto’s: KLIK

11 opmerkingen:

 1. Leuk en handig overzichtje! De koningin zag er gister best leuk en vrolijk uit. Bernardo, Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zag de Koningin erg leuk en heerlijk ontspannen eruit.
  Bernando van harte gefeliciteerd en een leuke foto van Bernando. Ben benieuwd of de zonen en de dochter van Christina en Jorge ook nog eens een keer in het huwelijksbootje zullen stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maxima gisteren in Amsterdam bij expositie Borzo Modern Art op de Keizersgracht.
  http://gespot.at5.nl/2009/06/17/maxima-bij-expositie-borzo-modern-art/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets te danken, als ik iets weet/zie of bij ben stuur ik het graag door voor jullie sites. Het is al zo moeilijk voor jullie om 'gepermitteerd' foto's te plaatsen..............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er nog één voor je, geef alleen de site door.... Je begrijpt waarom. http://www.webregio.nl/waterland/regionaalnieuws/artikel/211137/maxima+op+de+koffie+broek+in+waterland+broek+in+waterland.aspx.
  De foto kun je open klikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Probeer het nog een keer, je krijgt deze zo niet open. mocht het weer niet lukken kijk dan op AT5 nieuws bij regio. Maxima op de koffie in Broek in Waterland.
  http://www.webregio.nl/waterland/regionaalnieuws/artikel/211137/maxima+op+de+koffie+broek+in+waterland+broek+in+waterland.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fleur, nogmaals hartelijk dank. heb de foto gevonden, leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prinses Louise19 juni 2009 om 22:03

  Dat is nog es leuk: Máxima op de koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. maxima heeft het roze jasje leuk gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen