Oranje nieuws - 2 juni 2009 | De Oranjes

woensdag 3 juni 2009

Oranje nieuws - 2 juni 2009

Máxima ontvangt ‘De Middenstip’

Prinses Máxima ontving vandaag het eerste exemplaar van het boek ‘De Middenstip’ uit handen van Johan Cruyff.
In het boek staan resultaten van een onderzoek naar de effecten van de Cruyff Courts, een centrum voor sociaal wetenschappelijk sportonderzoek. Veel kinderen van basisschool de Sprinkplank waren getuige van de overhandiging van het boek én de officiële opening van het ‘trapveldje’ wat in de wijk is aangelegd.

Fotoserie: KLIKWillem-Alexander bezoekt Rotterdam

Prins Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan Rotterdam.
Zijn bezoek stond in het teken van water en de prins bezocht samen met de Commissie van Advies betreffende de Waterstaatswetgeving verschillende locaties in Rotterdam.

Belgisch-Braziliaanse prins Pedro in vliegtuig 447 van Air France…

Pedro In het vliegtuig van Air France 447 die vermist en waarschijnlijk op de bodem van de Oceaan ligt was ook een prins aanwezig. De Belgisch-Braziliaanse prins Pedro Luiz de Orleans e Bragança (26).
Hij behoort tot de gewezen Koninklijke familie van Brazilië. De man is de zoon van de Belgische prinses Christine de Ligne en van de Braziliaanse prins António de Orleans e Bragança Wittelsbach. Hij woonde in het Groothertogdom Luxemburg, waar hij voor een bank werkte, maar was op bezoek bij familie in zijn geboortestad Rio.

Er wordt gevreesd voor het leven van hem en de andere 227 mensen in het vliegtuig.. De kans dat er nog mensen leven, is er eigenlijk niet..

(Normaal gesproken worden hier geen Buitenlandse Koninklijke nieuwtjes geplaatst. Dit is uitzonderlijk voor bijzondere gebeurtenissen zoals: verlovingen, huwelijken, geboortes, overlijden of zeer opmerkelijk nieuws.)

4 opmerkingen:

 1. Máxima zag er leuk en zomers uit. Vind het jasje vooral leuk.
  Wat erg voor de familieleden van de prins, maar ook voor alle andere achter gebleven mensen van de inzittende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prinses Louise4 juni 2009 om 10:15

  Wat droeg Máxima een leuk jasje bij dat Middenstipgebeuren!
  Heel triest nieuws van dat vliegtuigongeluk waarbij ook die Braziliaanse prins is omgekomen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geachte h.k.h prinses maxima bijdeze wou ik u wat vragen ik hoop dat het mogelijk is mijn oudste zoon zit op de sbo de springplank , dit is de school waar u 2 juni op bezoek was het was de gesprek van de dag nog steeds dat is toch leuk mijn zoon was de gene die een brief naar u had geschreven en u aan het einde een bloemetje gaf dat was mijn zoon , hij was deze dag zo zenuwachtig maar mijn vraag lijdt hij had op school verteld dat hij u een briefje had gestuurt maar hij wordt gepest want ze geloven hem niet wat zo jammer is is er een mogelijk is dat u hem een klein briefje stuurt om dit recht te zetten dan houden ze op, pesten is natuurlijk niet leuk dan zou hij zo graag willen weten hoe u het boeketje bloemen vond, ik hoop dat u dit voor hem wil doen in iedergeval heel erg bedankt en ik moest zeggen dat hij het een grote eer vond om u te mogen ontmoeten mvg angela kroes moeder van djordi kroes 3de eeldepad 32 2541JJ den haag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geachte mevrouw,
  Ik denk dat u uw verhaal het best naar prinses Máxima zelf kan sturen.
  Adres:
  Particulier Secretariaat van Z.K.H. de Prins van Oranje
  Noordeinde 66
  2514 GL Den Haag

  BeantwoordenVerwijderen