Koninklijke familie bezoekt alsnog Juliana tentoonstelling | De Oranjes

zaterdag 6 juni 2009

Koninklijke familie bezoekt alsnog Juliana tentoonstelling

Op de hoogzwangere Prinses Aimée , Prins Friso en Prinses Margriet na was vandaag opnieuw de Koninklijke familie in Apeldoorn om een deel van het programma van Koninginnedag af te maken wat door het drama werd afgelast, namelijk de tentoonstelling ‘100 jaar Juliana’ bezoeken die Koningin Beatrix op die dag zou openen.


Voorafgaand aan het bezoek van de tentoonstelling sprak de Koningin in een besloten bijeenkomst de mensen van de organisatie van Koninginnedag toe om hen te bedanken, dit is op Koninginnedag ook niet meer gebeurd, dat zou na het Defilé normaal gesproken hebben plaatsgevonden.


Prinses_m Het eerste deel van de dubbelexpositie, “Juliana, een wandeling door haar leven”, gaat in op jeugdjaren, opleiding, huwelijk en het gezinsleven op Paleis Soestdijk en in Canada gedurende de oorlogsjaren. De levensloop van Prinses Juliana wordt geïllustreerd aan de hand van voorwerpen uit haar persoonlijk bezit, zoals haar wieg, trouwjurk, karakteristieke ‘vlinderbril’, kostbare geschenken en hoge buitenlandse onderscheidingen. Ook is een groot aantal foto’s en filmbeelden te zien. Deze zijn onder andere geselecteerd uit de verzamelingen van het Koninklijk Huisarchief en Paleis Het Loo. Het tweede deel van de expositie toont onder de titel “Juliana, in beeld” het officiële gezicht van prinses, later koningin, Juliana. Met onder meer geschilderde en getekende portretten, borstbeelden, staatsiefoto’s van fotografen als Max Koot en Paul Huf, ontwerpen voor postzegels, munten, penningen en het bankbiljet dat Juliana’s beeltenis heeft gedragen. De schilderijen zijn niet alleen geselecteerd uit de eigen collecties van Paleis Het Loo en de Koninklijke Verzamelingen, maar ook uit de grote hoeveelheid portretten in stadhuizen en andere (semi-)overheidsgebouwen in het land.
De familie nam uitgebreid de tijd de mooie tentoonstelling te bekijken, en gaf bij vertrek ook het publiek nog wat aandacht.


Foto Willem-Alexander en Máxima,© Nienke, http://www.europeroyals.web-log.nl/ < voor meer foto's zie deze weblog

Overname verboden!


Foto’s: Aankomst familie - Willem-Alexander krijgt een cadeautje - Koningin Beatrix en prinses Mabel bekijken eeuwenoud servies - Beatrix en Juliana 


Fotoserie : KLIK

7 opmerkingen:

 1. Goed dat de koninklijke familie hier alsnog naar toe ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat ze alsnog de tentoonstelling bezochten! Ik vond dat prinses Maxima er echt heel mooi zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zagen er allemaal weer leuk uit! Ik was er ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vivianvalke@hotmail.com schreeuwt om foto's dus schroom niet zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk logje heb je gemaakt hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk dat ze er met zoveel familieleden naartoe zijn gegaan. Prinses Máxima zag er leuk uit! Mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk dat ze toch nog kwamen naar de tentoonstelling jammer dat aimee en margriet er niet bij waren

  BeantwoordenVerwijderen