Oranje nieuws - 8 & 9 december 2008 | De Oranjes

dinsdag 9 december 2008

Oranje nieuws - 8 & 9 december 2008

Kroonprinselijk paar bij slotbijeenkomst Oranje Fonds Groeiprogramma
prins en prinses delen diploma’s uit


Maandagmiddag waren kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in Utrecht aanwezig om het slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeprogramma bij te wonen.
25 initiatiefnemers ontvingen uit de handen van de Prins en Prinses, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun 'groeidiploma'. De 'sociale pioniers' zijn het afgelopen jaar klaargestoomd om hun initiatief, gericht op een sterkere samenleving, uit te laten groeien tot een duurzame landelijke sociale onderneming. Hiertoe ontvangen zij de komende twee jaar nog aanvullende financiering van het Oranje Fonds.


Foto: http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=8801443&pos=1Koningin ontvangt Colombiaanse Calderón


Koningin Beatrix kreeg maandagmiddag visite op haar Paleis Huis ten Bosch. De Colombiaanse vice-president Francisco Santos Calderón kwam op audiëntie.
Natuurlijk werd er een foto gemaakt: Klik hierWillem-Alexander, Máxima, Floris, Aimée en P-C bij première Wit Licht


Maandagavond 8 december vond de première plaats van de film Wit Licht met als hoofdrolspeler Marco Borsato.
Naast vele bekende Nederlanders, waren Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig, ook waren prins Floris, prinses Aimée en prins Pieter-Christiaan van de partij.
Foto’s van Floris, Aimée en P-C:
http://www.hola.com/casasreales/2008/12/09/holanda-cine/imgs/principes-holanda-2a.jpg
http://www.anp-photo.com/search.pp?page=2&ShowPicture=8802365&pos=14
De speelfilm gaat onder meer over de problematiek rond het inzetten van kindsoldaten in Afrika.

Fotoserie:37 foto's


Screenshots:
Maxima_en_willem_bij_premiere_wit_l
Prinses Margriet en prinses Laurentien met echtgenoten in Brussel bij ECF prijsuitreiking


Prinses Margriet reisde vandaag met echtgenoot Pieter naar Brussel , waar zij samen met –de daar woonachtige- prinses Laurentien en prins Constantijn naar Halles de Schaerbeek ging om daar – in aanwezigheid van o.a. prinses Astrid van België- de ECF prijzen uitreikte. ECF staat voor: European Cultural Foundation. Met de uitreiking waardeert de ECF kunstenaars en denkers voor hun bijdragen aan het overwinnen van vooroordelen binnen Europa.
Margriet heeft zich ruim 20 jaar voor deze stichting ingezet, en een tijdje terug het stokje aan Laurentien overhandigt. Prinses Laurentien hield dan ook het welkomstwoord.


Fotoserie: 7 foto's


Koningin bij viering 25 jaar Instituut Clingendael
..samen met Kofi Annan


Koningin Beatrix woonde vanmiddag in de Ridderzaal de viering van het 25-jarig bestaan bij van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, ook Kofi Annan was aanwezig die onze koningin ‘een goede vriendin’ noemt.


Majesteit nam het eerste exemplaar van de lustrumpublicatie Challenges in a Changing World: Clingendael Views on Global and Regional Issues in ontvangst uit handen van de directeur van Instituut Clingendael, de heer prof.dr. J.W. de Zwaan.


Het Instituut Clingendael is in 1983 ontstaan uit een fusie van vier instellingen die actief waren op het gebied van internationale betrekkingen. De organisatie is een internationaal georiënteerd kennisinstituut dat fungeert als denktank en als academie voor toekomstige diplomaten. Instituut Clingendael houdt zich bezig het signaleren en analyseren van politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in de continu veranderende mondiale omgeving voor overheid en publiek.


Fotoserie:8 foto's


Screenshots:


3 opmerkingen:

  1. Nog een video van AT5 bij de aankomst van W.A. en Maxima.
    Zie http:www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=39015, klikken op: Bekijk de video. Daarop wordt Maxima geïnterviewd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig jurkje heeft Laurentien aan!

    BeantwoordenVerwijderen