Royalfanvivian’s december brief | De Oranjes

maandag 1 december 2008

Royalfanvivian’s december brief

Hallo allemaal!


Weer al de laatste Royalfanvivian-brief van dit jaar! Wat vliegt de tijd toch!
Amalia is aanstaande zondag jarig, ze wordt dan 5 jaar! Een ‘jubileum jaar’ waar toch wel even bij stil mag komen te staan.
Daarom is een felicitatieboek geopend (zie begintekst website) en daar zal het niet bij blijven..


Het thema ‘mannelijke echtgenoten van de vrouwelijke Oranjes’ heeft nog 3 delen te gaan. Die zullen dus in de loop van deze maand nog verschijnen.


Qua afsluiting van dit jaar zal deze maand ‘De grote Amalia Quiz’ online komen. Je hoeft je alvast geen zorgen te maken over wanneer deze quiz ingeleverd moet zijn, want dat zal pas volgend jaar worden.
Omdat er dit jaar niet veel quizzen zijn verschenen, en dus nog niet echt uitbundig hoge klassement scores geregistreerd staan, heb ik me voorgenomen pas een winnaar uit te roepen bij 500 punten of meer, en pas dan iedereen weer met 0 punten te laten beginnen, dit kan dus op ieder moment van het jaar zijn en niet meer zoals voorgaande jaren aan het eind van het jaar.


Laten we eens wat agendapunten bekijken voor deze maand:


Prinses Máxima opent donderdag 4 december de nieuwbouw van Avans Hogeschool in Breda. In de drie vestigingsplaatsen Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg heeft Avans Hogeschool de afgelopen jaren gebouwd aan een vernieuwde studie- en werkomgeving voor studenten en medewerkers. Met de opening van de nieuwbouw in Breda is deze bouwperiode afgerond.


Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn maandagavond 8 december aanwezig bij de première van de speelfilm Wit Licht in de bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. De speelfilm gaat onder meer over de problematiek rond het inzetten van kindsoldaten in Afrika.


Hare Majesteit de Koningin woont dinsdag 9 december de slotbijeenkomst bij van de viering van het 25-jarig bestaan van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael in de Ridderzaal te Den Haag. De Koningin neemt het eerste exemplaar van de lustrumpublicatie Challenges in a Changing World: Clingendael Views on Global and Regional Issues in ontvangst uit handen van de directeur van Instituut Clingendael, de heer prof.dr. J.W. de Zwaan.


Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Margriet en Prinses Laurentien der Nederlanden zijn dinsdagmiddag 9 december in de Halles de Schaerbeek in Brussel aanwezig bij de uitreiking van deRoutes ECF Princess Margriet Award for Cultural Diversity. Deze prijs van de European Cultural Foundation (ECF) is bedoeld voor Europese kunstenaars en denkers.


Hare Majesteit de Koningin opent vrijdag 12 december in Groningen het nieuwe Martini Ziekenhuis. Het ziekenhuis is gebouwd volgens de IFD-methode; Industrieel, Flexibel en Demontabel, waardoor het kan worden aangepast aan toekomstige ontwikkelingen in de zorg.


-oproep-reclame-oproep-reclame-


Kan jij van het Koningshuis op tv niet genoeg krijgen? Of verzamel je graag videobanden van het Koningshuis en ontbreken onderstaande videobanden nog :Beatrix 60 jaar , koninklijk journaal 1990 en koninklijk journaal 1993 (deel 2)
Videobanden_k 


Je kunt ze gratis krijgen! ,Stuur een mailtje naar Ellen: enaaborg@wanadoo.nl 


Heb je ook een oproep of wil je misschien reclame voor je site? Stuur een mailtje naar vivianvalke@hotmail.com en dan komt jouw boodschap in de volgende royalfanvivianbrief!


-einde oproep-reclame-oproep-reclame-


-verder deze week weer eens het oude vertrouwde overzicht van mijn Koninklijk aanwinsten en Koninklijke post in de maanden oktober en november. Het schoot me net te binnen dat ik het overzicht van oktober ook nog niet had gedaan.


Ik wens iedereen een gezellige, Koninklijke, feestelijke maand toe!


Met Koninklijke groet,


Vivian
vivianvalke@hotmail.comDe zusjes Amalia en Alexia in december 2007 in Argentinië, foto: Prins Willem-Alexander

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke brief Vivian! Ik ben erg benieuwd naar de grote Amalia quiz! En wat de rest van deze maand zal brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd weer leuk om je brief te lezen, Vivian!
  Amalia alvast gefeliciteerd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige mooie kopfoto heb je er weer opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je..vandaag gemaakt.., ben er nog niet echt positief over, maar t was wel eens tijd voor wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, leuk! Weer een gezellige brief en wat een leuke kopfoto!
  Maar de uitreiking van de prins Claus prijs, morgen in Amsterdam, hoort toch ook wel bij de agendapunten ;-)?
  Ik hoop morgen naar Amsterdam te gaan, waarschijnlijk mijn laatste royaluitje van dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Irma (South Africa)3 december 2008 om 00:35

  It is a lovely photo of the two girls.

  BeantwoordenVerwijderen