Oranje nieuws – 2 & 3 december 2008 | De Oranjes

woensdag 3 december 2008

Oranje nieuws – 2 & 3 december 2008

Koningin brengt bezoek aan mosselsector
Het had zo mooi kunnen zijn…


Uit woede kan ik het bijna niet typen, maar ja nieuws is nieuws en kan ik moeilijk achterwege laten..Koningin Beatrix bracht gisteren 2 december een bezoek aan de mosselsector in Zierikzee en Yerseke..
De Koningin heeft gesproken met ondernemers en vrouwen van ondernemers over de toekomst van de mosselvisserij. Daarna heeft de Koningin een gesprek gevoerd met bestuurders, vertegenwoordigers van natuurorganisaties en inhoudelijk deskundigen over mosselvisserij en behoud van natuur.


Foto: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=27578


Naschrift Royalfanvivian: Dit onaangekondigde werkbezoek heeft me woedend gemaakt…, bijna nooit komt er hier iemand van het Koninklijk Huis in de buurt. Zierikzee is zo ongelofelijk dichtbij voor mij, er zit slechts de Zeelandbrug maar tussen..
Oh wat vind ik dit vreselijk!! Waar slaat het op dat sommige werkbezoeken pas achteraf bekend worden gemaakt?! Ja ik snap het wel, om publiek te voorkomen…, nou ik ben heus niet zo’n opdringende royalfan hoor.


Máxima bezoekt Defensie Vrouwen Netwerk


Prinses Máxima heeft dinsdagmorgen een werkbezoek gebracht aan het Defensie Vrouwen Netwerk in Soesterberg. Máxima werd onder meer geïnformeerd over het beleid van Defensie ten aanzien van de rol van vrouwen in de krijgsmacht, het diversiteitsbeleid van Defensie en de specifieke rol van vrouwen in post-conflictgebieden. Het Defensie Vrouwen Netwerk wil onder meer vrouwen die werkzaam zijn in de krijgsmacht nader tot elkaar brengen om ervaringen met elkaar uit te wisselen en te praten over problemen en mogelijkheden van het werken bij de krijgsmacht.


Willem-Alexander bij paneldiscussie in Parijs


Wa2 Prins Willem-Alexander was gisteren en vandaag ook nog in Parijs. Hij is daar als deelnemer aan een paneldiscussie over water dat op initiatief van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling wordt gehouden. Willem-Alexander is natuurlijk voorzitter van de adviesraad voor water en sanitatie van en Secretaris-generaal van UNSGAB. De paneldiscussie die nu dus plaatsvindt in Parijs zal gaan over financiering en prijsstelling van water.


(onrecente foto: RVD)


Koningin ontvangt Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Tutu


Koningin Beatrix ontving vandaag, woensdag de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu in paleis Huis ten Bosch. Desmond blijft nog een dag in Nederland, hij bezoekt donderdag de uitreiking van de jaarlijkse kindervredesprijs in de Ridderzaal in Den Haag. Ook bezoekt hij daarna nog de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Foto's: Even poseren.. ..en een gesprekje


Koningin,zoons en schoondochters bij uitreiking prins Claus prijs


Koningin Beatrix , prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien waren woensdagmiddag in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam , om daar de jaarlijkse Prins Claus Prijs uitreiking bij te wonen die door prins Friso werd uitgereikt. Hij en Constantijn zijn erevoorzitters van het prins Claus Fonds.


Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan Indira Gowwami: Indira Goswami schrijft in haar romans over de ervaringen van mensen in Noordoost India. Ze schrijft in het Engels en het Assamees, de moedertaal van meer dan 13 miljoen mensen. In 2007 maakte Indira Goswami haar inzet voor de Assamese cultuur ook zichtbaar door als bemiddelaar op te treden tussen het United Liberation Front of Asom (ULFA) en de Indiase overheid. De prijs voor Goswami bedraagt € 100.000. Tien andere laureaten zullen hun prijs van € 25.000 in hun eigen land in ontvangst nemen. Een van de weinige / tot enige activiteiten waarbij Koningin Beatrix met haar zonen en schoondochters compleet aanwezig is. Fotoserie: 29 foto's!


Foto's van aankomst en vertrek:Vertrek_w

Vertrek_wm
Foto's: © Marieke,  http://royalfotograaf.web-log.nl/


Overname verboden!

4 opmerkingen:

 1. Ja, dat is jammer dat het niet is aangekondigd, maar maak je niet al te druk, daar heb je jezelf alleen maar het hardste mee. Ik weet jij gaat er graag heen en dan ben je niet opdringerig, mara het Koninklijk huis denkt daar toch anders over en dat bedoel ik dan in het algemeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het een onaangekondigd bezoek was...
  Misschien dat ze nog een keer zo dichtbij komt, je weet het niet!!
  Hele mooie nieuwe kopfoto trouwens, super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge, wat maakt het uit als je de koningin een keer niet ziet!
  Pff.. ze komt vast nog genoeg in zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zo vaak komt ze niet in de buurt, gelukkig heb ik haar in mei dit jaar nog gezien, en de jaren daarvoor ook wel, maar zo dichtbij als ze nu was is ze nog niet eerder geweest, en dan baal ik..!

  BeantwoordenVerwijderen