Oranje nieuws - 4 december 2008 | De Oranjes

donderdag 4 december 2008

Oranje nieuws - 4 december 2008

Nieuwe fotoserie Koninklijk gezin op komst!

Sinterklaascadeautjes Aanstaande zondag viert prinses Amalia haar 5e verjaardag.
Morgen of overmorgen zal er een nieuwe fotoserie van Amalia, en haar zusjes en ouders worden vrijgegeven!
Leuk Sinterklaascadeautje !Willem-Alexander brengt werkbezoek op en rondom Enkhuizen
prins geïnformeerd over gebiedsontwikkeling

Kroonprins Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan Enkhuizen, hij werd daar geïnformeerd over de aanbevelingen van de Deltacommisssie en de consequenties daarvan voor het Ijsselmeer. Willem-Alexander bleef niet stil staan tijdens het informatiegesprek; hij bezocht de buitendijksgelegen Zuiderzeemuseum en de Compagnieshaven, de binnenstad en de oude haven van Enkhuizen.

Het bezoek maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins van Oranje aflegt in het kader van het Programma Ruimte en is georganiseerd door de provincie Noord-Holland en het Ministerie van VROM. Het programma telt drie ruimtelijke thema's: ruimte en klimaat, gebiedsontwikkeling en Europese ruimte.

Máxima opent nieuwbouw Avans Hogeschool in Breda
’Pied de Poule jas’ wordt 4-december jas

Vandaag was prinses Máxima in Breda om daar de nieuwbouw van het Avans Hogeschool te openen. Er is de afgelopen 3 jaar flink gebouwd en niet alleen in Breda , maar ook in de steden: Den Bosch en Tilburg is een vestiging gemaakt.
Máxima bezocht de ‘aansluitingsmarkt’ en wandelde door het leer- en werkcentrum Xplora, daarna werd de nieuwbouw officiël geopend.

Fotoserie: 26 foto's! 

De prinses had de jas aan, die ze exact een jaar geleden – 4 december 2007- ook droeg, zie log:http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2007/12/oranje_nieuws_3.html

Koningin Beatrix en prinses Mabel op de universiteit van Londen

Koningin Beatrix bracht  samen met prinses Mabel – die tevens woonachtig in Londen is- vanmiddag een bezoek aan de Universiteit: University College London.
Er vond daar een overhandiging plaats van het boek: Young, inspired, and committed – the chronicle of a European venture 1962-1968" Dit keer nam de Koningin het boek niet aan, maar gaf zij zelf het eerste exemplaar weg, en die ging naar Catherine Dyas-van Popta de dochter van een oud-lid van de European Working Group, Martin Dyas.
Na de het bezoek aan de universiteit reisde Koningin Beatrix nog even mee met Mabel om haar kleindochters Luana en Zaria met een bezoekje te verrassen!

Fotoserie:Klik voor 7 foto's!

2 opmerkingen: