Staatsbezoek aan Estland - dag 1 | De Oranjes

woensdag 14 mei 2008

Staatsbezoek aan Estland - dag 1

Bannerr
Koningin Beatrix
is vandaag begonnen aan de 1e dag van het Staatsbezoek aan Estland. Ze kwam aan op de luchthaven van de hoofdstad: Tallinn Daarna volgde een ceremoniële verwelkoming en ontmoeting met President Ilves en zijn vrouw bij het presidentieel Paleis. Waar traditioneel bij een Staatsbezoek de erewacht werd geïnspecteerd.


Foto’s:
De ontmoeting
Inspecteren van de erewacht
Officiële foto
Foto van een mooie en tevreden Koningin

S1


Kort daarop volgde een gesprek met de president en zijn vrouw die trouwens Evelin Ilves heet. Dit zal wel achter gesloten deuren hebben plaatsgevonden neem ik aan.

Koningin Beatrix had inmiddels even omgekleed en bracht een bezoek aan de minister-president Andrus Ansip in het zogenoemde ‘Stenbockhuis’


Foto:
Mooi uitzicht vanaf het balkon van het Stenbockhuis

S2

Verder voerde onze Koningin nog een gesprek met voorzitter van het parlement , Ene Ergma. Vanavond werd de dag afgesloten met een staatsbanket in het Huis van de Broederschap der Zwarthoofden.

Fotoserie Staatsbanket: KLIK HIER!

Wat is het huis van de Broederschap der Zwarthoofden?
Antwoord gevonden op: e-e-t.nl:

"Het Huis van het Broederschap der Zwarthoofden is zowat het enige nog bewaard gebleven gebouw uit de renaissanceperiode van Tallinn. Het broederschap ontstond in 1399 en bond jonge, vrijgezelle handelaren voordat ze werden geaccepteerd door het grote gilde. Ook buitenlandse handelaren die niet permanent in Tallinn verbleven konden zich aansluiten. De naam is afkomstig van hun patroon, de zwarte St.Mauritius, een vroege christelijke martelaar die in 280-300 in Zwitserland stierf. Zijn hoofd is de mascotte van het wapen van de broederschap. In 1940 verlieten de laatste leden van het Broederschap der Zwarthoofden Tallinn. De eerste bewijzen van het bestaan van het gebouw dateren uit de 14e eeuw. In de eerste helft van de 16e eeuw kochten de Zwarthoofden het pand en bouwden een nieuwe hal met een boogloos plafond. Rond 1597 volgde een nieuwe, ingrijpende verbouwing. Toen werd de voorgevel in Nederlandse renaissance-stijl gebouwd, met veel schitterende versieringen. De voordeur, één van Tallin’s meest aansprekende deuren, stamt uit 1640. De laatste renovatie vond plaats in 1908, maar dit keer betrof het alleen de interieurs, die een neo-klassiek karakter kregen."

6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Bij de aankomst zagen de koningin en Evelin er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke log, hele mooie fotos!
  Trouwens, Check je mail!!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry, maar het lijkt wel of die Evelyn een trouwjurk aan heeft.
  Koningin Beatrix zag er geweldig uit. Vooral dat in het groen. Echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond de outfits van dag 1 heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen