Royalfanvivian's - mei brief | De Oranjes

zondag 4 mei 2008

Royalfanvivian's - mei brief

Hallo allemaal!


Koninginnedag is voorbij, maar niet hier! Het thema van deze maand zal over Koninginnedagen uit het verleden gaan. Leuk om eens te vergelijken wat de verschillen met nu zijn. Echter , volgt er in dezer dagen nog wel 1 laatste deel van ‘De kleinkinderen van Margriet en Pieter’


Reclame:


maximaiscool.nl is een nieuwe site. Josine had eerst al een weblog met dezelfde naam en dezelfde leuke categoriëen. Die zijn nu gewoon voortgezet maar dan allemaal wat uitgebreider, groter en overzichtelijker. Je kunt er stemmen op een poll, je eigen account aanmaken, foto’s en nieuws bekijken en veel te weten komen over de ditjes en datjes van Máxima’s kleding. Een aanrader!


Advertentie:


Karin heeft het volgende mede te delen:


DIT IS ECHT HEEL BIJZONDER: EEN PRACHTIGE HOUTEN OLIFANT MET HOUTEN SLAGTANDEN, NOG HELEMAAL PERFEKT IN ORDE, UIT DE VERZAMELING VAN PRINS BERNHARD!!!DIT IS DUIDELIJK TE ZIEN AAN HET CERTIFICAAT ERBIJ, INGELIJST EN AL (VAN DE VEILING WAARBIJ DE OLIFANTEN UIT ZIJN VERZAMELING NA ZIJN DOOD ZIJN GEVEILD), EN ER IS EEN BOEKJE BIJ VAN DE VERZAMELING VAN OLIFANTEN VAN PRINS BERNHARD. HELEMAAL KOMPLEET DUS!!WORDT GOED VERPAKT VERZONDEN, MAAR MAG UITERAARD OOK OPGEHAALD WORDEN OP AFSPRAAK.HIERMEE HEB JE IETS HEEEEEEL UNIEKS!!! LET OP: DE OLIFANT IS PRACHTIG, MAAR OP ZICH NOOIT ZOVEEL WAARD ALS DE VRAAGPRIJS. DIT LIJKT ME OP ZICH WEL DUIDELIJK.............


MAAR OMDAT HET EEN VERZAMELOBJECT IS VOOR 'ORANJEFANS' OF MENSEN DIE DIT GEWOON HEEL BIJZONDER VINDEN, HET HEEL SPECIAAL IS ZOIETS TE BEZITTEN, VANUIT DE VERZAMELING VAN ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID PRINS BERNHARD, EN ZE GEVEILD ZIJN VOOR HET WERELD NATUUR FONDS, HEEFT HET ITEM EEN ZEER HOGE WAARDE, TEZAMEN MET CERTIFICAAT EN BOEKJE. OOK DEZE OLIFANT STAAT OP DE FOTO IN DIT BOEKJE.


VASTE PRIJS IS 250 EURO. IK BETAAL DE 7,95 EURO VAN DE VERZEKERDE VERZENDKOSTEN.
Olifantjes


Interesse? Mail naar karin.idzes@gmail.com

Einde reclame/advertentie


Mijn plan van ‘aan het einde van de week m’n ontvangen bedankkaartjes showen’ breid ik iets uit, áls ik iets nieuws aan m’n verzameling heb toegevoegd bijvoorbeeld een boek komt er ook een log ‘nieuwse aanwinsten’ Met als categorienaam ‘verzameling’ Verder niet zo veel te melden..ach ja m’n ‘Beatrix cartoon’ die zwaar was mislukt is trouwens geplubliceerd in tijdschrift Margriet 18. O wat bijzonder..


Maar snel naar wat agendapunten van deze maand:


Prinses Máxima overhandigt 13 mei een lespakket over het verstandig leren omgaan met geld aan leerlingen van basisschool De Rietkraag in Nieuwkoop. Op 31 mei opent Máxima in het park rond Raadhuis ‘De Paauw’ in Wassenaar de beeldententoonstelling ‘Hoogspanning’. Op de tentoonstelling, die duurt tot 31 augustus, tonen meer dan twintig kunstenaars hun werk. De prinses woont 28 mei in De Nieuwe Kerk te Amsterdam de tiende Anna Reynvaan Lezing bij. De Prins van Oranje en Prins Constantijn vrijdag 23 en zaterdag 24 mei in de Nieuwe Kerk in Den Haag aanwezig bij het jubileumcongres ‘Congress of Europe. Building the future of Europe together’ van de European Movement, ofwel Europese Beweging. Prins Constantijn woont vrijdag 23 mei de opening bij. Prinses Máxima is vrijdagavond 16 mei in de Ridderzaal in Den Haag aanwezig bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008. Prinses Margriet verricht woensdagochtend 14 mei in dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem de officiële openingshandeling van “Rimba”; het nieuwe leefgebied voor Maleise diersoorten.


De Koningin brengt van woensdag 14 mei tot en met vrijdag 16 mei een staatsbezoek aan de Republiek Estland. Zij doet dit op uitnodiging van President Toomas Hendrik Ilves. Het bezoek speelt zich af in de hoofdstad Tallinn en op het eiland Saaremaa. 6 mei brengt Koningin Beatrix een streekbezoek aan de provincie Drenthe. Tijdens het bezoek wordt bijzondere aandacht besteed aan de jeugdzorg en de leefbaarheid op het platteland van Drenthe. Op 8 mei woont Koningin Beatrix in de Beurs van Berlage te Amsterdam het jubileumprogramma bij van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De KNAW viert dit jaar haar tweehonderdjarig bestaan onder het motto ‘Magie van wetenschap’. Prinses Máxima woont de bijeenkomst “Talent naar de Top” bij op woensdagmiddag 28 mei in de Passenger Terminal te Amsterdam. Koningin Beatrix is vrijdagmiddag 30 mei aanwezig bij start van de viering van het 250-jarig bestaan van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) in de Nieuwe Kerk in Middelburg. De Koningin neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek PZC 250 jaar in ontvangst. In dit boek zijn artikelen uit 250 jaargangen Zeeuwse kranten opgenomen.


Meer agendapunten, zie rechts in het menu.


Dan tot slot sluit ik af met een collage die ik gekregen heb van Dagmar allesoverhetkoningshuis.web-log.nl ter dank aan de 222e reactie die gegeven werd, en ik was de geluksvogel..
Reactie_222


Koninklijke groet,
Royalfanvivian
vivianvalke@hotmail.com voor vragen, foto’s insturen etc.

1 opmerking:

  1. Weer een leuke nieuwsbrief vivian!
    Kijk uit naar je bedankkaartjes ;)

    BeantwoordenVerwijderen