'10 jaar Maurits en Marilène' Terugblik-special | De Oranjes

donderdag 29 mei 2008

'10 jaar Maurits en Marilène' Terugblik-special

10 jaar getrouwd en verliefd: Maurits en Marilène!
29 & 30 mei 1998


Maumarilen


Prins Maurits en Marilène van den Broek studeerden allebei aan de rijksuniversiteit van Groningen. Marilène , bedrijfskunde en Maurits economie. Bedrijfskunde en Economie werden even niet belangrijk meer, toen deze 2 mensen elkaar ontmoetten en de vlinders bij beide aanwezig waren. Zoveel liefde laat je niet aan je voorbijgaan, Maurits en Marilène besloten in november 1997 hun verloving officieel bekend te maken. Dit gebeurde op Paleis het Loo in Apeldoorn, de plek waar Maurits zijn jeugd door had gebracht.
Foto: Kusje


Veel aandacht was er voor dit Oranjehuwelijk. Er was al in meer dan 20 jaar geen Oranjehuwelijk geweest. Op 29 mei 1998 was het dan zover, het Burgerlijk huwelijk. Ook prinses Juliana was aanwezig, het Burgerlijk huwelijk, wat de volgende dag opgevolgd werd door het Kerkelijk huwelijk zouden haar laatste openbare optredens worden.
Foto: aankomst Burgerlijk huwelijk Dolgelukkig Proost! kusje Ouders kijken tevreden toe Balonnen vrijlaten 


Op 30 mei 1998 vond dus het Kerkelijk Huwelijk plaats in de Grote kerk in Apeldoorn. De dienst werd geleid door dominee N.M.A. ter Linden en pater G.Th.Oostvogel, de preek die dominee N.M.A. ter Linden voor het bruidspaar hield is te lezen via de volgende link: http://users.raketnet.nl/wagdslooijer/preek%20maurits.htm


Aan de arm van haar vader schitterde Marilène de kerk in. De jurk was ontworpen door Pierre Yves. Hij was gemaakt van Brusselse kant en had een sleep van 4 meter. De sleep was vastgezet op Marilène’s hoofd met een schitterend diamanten diadeem, de Korenaar Tiara. Als getuigen traden op prins Bernhard, Jean-Paul Drabbe (een vriend van prins Maurits), Caroline van Weede-Van den Broek (de zus van prinses Marilène) en Emilie van Karnebeek (een vriendin van prinses Marilène)
Foto's: Zingen Vader met zn dochter Marilène In de kerk Verlaten van de kerk 


Hoe mooi de woorden ook zijn die worden uitgesproken in de kerk, hét moment blijft toch altijd de verbintenis met de ringen. Foto:KLIK HIER! 


Na de Kerkelijke inzegening ging het paar met de bruidsmeisjes in een koets richting Paleis het Loo, waar een groepsfoto van alle gasten en het bruidspaar werd gemaakt. En eindigde met een kus van dit verliefde stel.
Foto's; Marilène stapt in de koets Zwaaien naar het vele publiek In de koets Aankomst bij paleis het Loo Hand in hand en getrouwd! Groepsfoto kus! Felicitatie van Beatrix 


Nu 10 jaar later wonen Prins Maurits en Prinses Marilène in Amsterdam, hebben ze 3 kinderen, Anna, Lucas en Felicia. Ook werken ze allebei in Amsterdam. Dichtbij huis dus. Momenteel leeft het gezin in anonimiteit, dit omdat zij na jaren gefotografeerd te zijn geweest door fotografen eindelijk met rust worden gelaten. Dit heeft echter 1 nadeel, we zien hen minder dan de ‘foto-jaren’ Prins Maurits en Prinses Marilène treden zelf nog wel eens in de openbaarheid, bij feesten zoals een doop of Koninginnedag zijn zij er altijd bij. Ook nemen zij bij een doop van een nichtje en neefje altijd hun kinderen mee. Echt te klagen hebben we dus niet.


In februari van dit jaar werden leuke gezinsfoto’s vrijgegeven, waaronder deze:


Op ‘Make a difference day’ zijn Maurits en Marilène ook altijd van de partij. Zo zagen we hen in 2006 broodjes smeren, een vloer dwijlen etc. in het Ronald McDonald VU Huis, bij het VU medisch centrum: http://img235.imageshack.us/img235/8826/makeadifferentday4nov06ig0.jpg


Met hun moderniteit, vrolijkheid en spontaniteit behoren Maurits en Marilène anno 2008 nog steeds tot de meest populairste leden van ons Koninklijk Huis.


Fotocollectie: 10 jaar Maurits en Marilène!:KLIK HIER!


Lieve Marilène en Mau, blijf nog vele jaren elkaars man en vrouw!

Mauritsmarilene
Tekst: Vivian Valke
Foto's: Jordi Besemer (onderste foto!), RVD

13 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke en informatieve log over het stel!
  Ik vind ze erg leuk samen en hoop dat ze nog lang en gelukkig leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een super leuke log over dit paar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefelciteerd Maurits & Marilene. Mooie log, Vivian! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!Wat is het toch een sùper leuk stel hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is en blijft een schitterend paar. Op naar de volgende 10 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk gedaan! Mooie foto´s :) ´t Is zo´n leuk stel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke log! Ik vind het nog steeds het leukste stel van t hele koninklijkhuis..zo gewoon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's! En gefeliciteerd!
  Zou je mee willen doen aan mijn quiz..?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's en een superleuke log!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prinses Louise3 juni 2008 om 22:35

  ...heel mooi overzicht van 't 10 jaar getrouwde paar! Leuk zoals je 't in de verhaalvorm hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen