Oranje nieuws - 6 mei 2008 | De Oranjes

dinsdag 6 mei 2008

Oranje nieuws - 6 mei 2008

Koningin in Drenthe


Hare Majesteit de Koningin bracht vandaag een streekbezoek aan de provincie Drenthe. Tijdens het bezoek werd aandacht besteed aan de jeugdzorg en de leefbaarheid op het platteland van Drenthe. De Koningin ging naar verschillende locaties in de gemeenten Midden-Drenthe, Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Tynaarlo.


Foto's:
Close-upje Wat ruiken die bloemetjes lekker Hallo Koningin! De Koningin ontvangt een tekening In gesprek Door het Drentste landschap Bezoek aan kindertjes in jeugdzorg Kijk eens Koningin hoe leuk!

Konbeatrix_nwb2008_059

Foto met dank aan Inge v.d. Vosse!
Overname verboden!


Beatrix bij viering Bevrijdingsdag Amstel


De 63e viering van Bevrijdingsdag is maandagavond volgens traditie afgesloten met het 5 meiconcert op de Amstel in Amsterdam. Samen met enkele duizenden bezoekers woonden koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende het concert bij. Dit jaar werd het concert verzorgd door het Codarts Symfonie Orkest, bestaande uit studenten van het Rotterdams Conservatorium.


Het orkest stond onder leiding van dirigent Hans Leenders. Het concert, dat de NOS live uitzond, eindigde iets na tien uur met het lied 'We'll meet again'. Dit nummer zong de Britse zangeres Vera Lynn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amerika bij het afscheid van de geallieerde soldaten die naar Europa vertrokken om de bezette gebieden te bevrijden. Op de muziek van dit nummer voer de koningin in een rondvaartboot door de gracht weg, uitgezwaaid door de duizenden mensen langs de kade en in omliggende bootjes.


Foto's:
Aankomst van de Koningin Het vertrek


Willem-Alexander gastspreker bestuursdienst Amsterdam


Prins Willem-Alexander is vandaag gastspreker geweest tijdens de vijfde Topontmoeting van de bestuursdienst van de gemeente Amsterdam. De bestuursdienst van de gemeente organiseert voor medewerkers onder deze titel besloten lezingen door topmensen uit de Nederlandse samenleving.


Foto's:
FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3


Wa6mei
Foto's met dank aan Josine Evers! Maximaiscool.nl

Overname verboden!

6 opmerkingen: