Oranje nieuws - 15-16 mei 2008 | De Oranjes

vrijdag 16 mei 2008

Oranje nieuws - 15-16 mei 2008

Met Máxima op het terras 


Prinses Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds bracht donderdag een bezoek aan ‘Van Harte Resto’s’ en ‘Bakkie in de Buurt’ De Prinses bezocht eerst een vestiging van Van Harte Resto in buurtcentrum De Meeuw in Amsterdam Noord. Bij Van Harte staat de eetkamer als ontmoetingsplek centraal. Sinds de oprichting van deze stichting in 2005 zijn inmiddels 15 vestigingen geopend.


Van Harte heeft de overtuiging dat maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint met de mens zelf, zijn straat en zijn wijk. Van Harte werkt samen met in de wijk actieve organisaties. Prinses Máxima sprak met de oprichter en medewerkers van Van Harte en met de maatschappelijke organisaties met wie zij in Amsterdam Noord samenwerken.


Foto’s: Zoo gezellig! Hallo mevrouw, ook zin in een bakkie? Lachen!


Máxima opent geboortekliniek in Den Haag


Zat ze donderdagochtend nog op het terras in Amsterdam, s’middags werd Prinses Máxima verwacht bij de opening van een geboortekliniek in Den Haag. De kliniek is bedoeld voor vrouwen die gaan bevallen of net bevallen zijn en biedt een tussenoplossing tussen thuis bevallen of poliklinisch bevallen. Ze wil een laagdrempelige multidisciplinaire opvang realiseren. Begeleiding en voorlichting aan (aanstaande) moeders over hun nog ongeboren of pasgeboren kind staan hoog in het vaandel.


Máxima moest op een knop drukken , met achter haar blauwe en roze ballonnen. Het mooie resultaat kun je zien in deze fotoserie: KLIK HIER!


Prinses Laurentien spreekt op UNESCO conferentie over laaggeletterdheid in Baku 


Prinses Laurentien was op 14 en 15 mei in Baku, Azerbeidzjan. Ze woonde daar de regionale conferentie bij , ze was daarvoor namelijk uitgenodigd van UNESCO. Prinses Laurentien sprak over de omvang en problematiek van laaggeletterdheid wereldwijd. Laurentien deelde ervaringen die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan met de Stichting Lezen & Schrijven de aanpak die deze stichting in Nederland heeft opgezet.


Citaat uit toespraak:
" I’ve experienced first-hand how hard it is for a society to admit that staggering numbers of people cannot read and write. Countries are ashamed to admit to failures not only of educational systems, but also of informal societal structures such as the family and communities. These structures are apparently not able to detect illiteracy or stimulate children to learn how to read and write."


Lees hier de hele toespraak: KLIK HIER
Foto: Laurentien in gesprek met Mehriban Aliyeva (president van Azerbeidzjan)


Werkbezoek Prins van Oranje aan gebiedsontwikkeling in de Haarlemmermeer


Wa2 Prins Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de Haarlemmermeer. Hij heeft zich laten informeren over de gebiedsontwikkeling in de zogenaamde Westflank; het gebied vanaf de Geniedijk ten westen van de kernen Hoofddorp en Nieuw Vennep tot de zuidwestpunt van de polder.


Prinses Máxima bij uitreiking prijs van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 


Prinses Máxima was vandaag in de Ridderzaal in Den Haag aanwezig bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008. Het thema van de wedstrijd is ‘de Kracht van Diversiteit’. De avond stond, naast diversiteit in algemene zin, in het teken van bicultureel en vrouwelijk talent in Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen.

Foto's: KLIK HIER

2 opmerkingen:

  1. Kroonprinses Maxima zag er gisteren super uit!! Die foto's van bakkie doen in Amsterdam zijn echt lollig :)
    Jammer dat er van Prinses Laurentien alleen maar 1 klein fototje is. Ik hoop dat er nog ergens foto's zullen verschijnen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat Maxima er de laatste tijd zo gezond, vrolijk en stralend uitziet, baby nr. 4 op komst?!?

    BeantwoordenVerwijderen