Oranje nieuws - 24 mei 2008 | De Oranjes

zondag 25 mei 2008

Oranje nieuws - 24 mei 2008

Broers bij Europese beweging


Prins Willem-Alexander en Prins Constantijn waren gisteren en vandaag bij het congres van Europese beweging, in de Nieuwe kerk in Den Haag. Prins Constantijn was gisteren bij de opening en Willem-Alexander was vandaag bij een sessie waarbij o.a. de voorzitters van de commissie en het parlement een lezing hielden over de toekomst van Europa.


De voorzitter van de Europese Commissie ontmoette vrijdagavond Koningin Beatrix:Foto, klik hier!


Mabel in Tokio


Prinses Mabel was vrijdag in Tokio. Ze sprak daar tijdens een internationale conferentie over overdraagbare en besmettelijke ziekten als bedreiging voor de veiligheid van de mensheid. Een van de ziektes is Aids. Door de hoge sterftecijfers vallen hele generaties weg, krijgen kinderen geen zorg en onderwijs en is er niemand meer om het land te besturen of in het leger te dienen.


Koningin Beatrix en Prinses Máxima bij uitreiking Four Freedom Awards


In Middelburg zijn de Four Freedom Awards uitgereikt. Dat deed premier Balkenende in aanwezigheid van koningin Beatrix en prinses Máxima.Warchild-oprichtster Willemijn Verloop kreeg een van de vier awards, de Freedom from Fear award voor haar maatschappelijke en persoonlijke inzet als directrice en oprichtster van Warchild.


De prijzen werden uitgedeeld aan o.a: De Duitse president Richard Von Weizsäcker de belangrijkste award, de International Four Freedoms Award, voor zijn bijdrage aan de hereniging van Oost- en West-Duitsland.


Foto's:Prinses Máxima, Koningin Beatrix en Richard von Weizsäcker Máxima


Voor mijn eigen foto's..zie:http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2008/05/four-freedom-aw.html


Fourfreedom
Foto's gemaakt door Marieke Jansen van Rosendaal ! www.royalfotograaf.web-log.nl
Overname verboden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten